28 / 04 / 2024

Hatay'da Mart ayında 7 bin 726, Nisan-Mayıs aylarında 42 bin 800 konutun inşasına başlanacak!

Hatay'da Mart ayında 7 bin 726, Nisan-Mayıs aylarında 42 bin 800 konutun inşasına başlanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Hatay'da Mart ayında 7 bin 726, Nisan-Mayıs aylarında 42 bin 800 konutun inşasına başlanacağını duyurdu.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinden sonra ağır hasar gören Hatay'a yaptığı ziyarette havadan ve karadan incelemeler yaptı.

Burada gazetecilere önemli açıklamalar yapan Bakan Murat Kurum, tüm şehirlerde eş zamanlı hasar tespit ve yeni yapılacak yerlerin çalışmalarının yürütüldüğünü dile getirerek, enkaz kaldırma sürecinde de tüm birimlerle, seferberlik şuuruyla, 24 saat esasına göre sahada olduklarını kaydetti.

Hatay da Mart ayında 7 bin 726, Nisan-Mayıs aylarında 42 bin 800 konutun inşasına başlanacak!

Açıklamasında 11 şehirde arama-kurtarma çalışmalarının fiilen tamamlandığını dile getiren Murat Kurum, eş zamanlı olarak çadır ve konteyner kentlerin kurulum süreçlerini de yürüttüklerini belirtti.

Yaptığı açıklamada Hatay'da da yeni yerleşim yerlerini, konteyner kent alanlarını, sahadaki çalışmaların hızlandırılması için yapılması gerekenleri hep beraber istişare ettiklerini kaydeden Bakan Murat Kurum, şöyle "Kanaat önderlerimizin, buradaki sanayicilerimizin, vatandaşımızın isteği neyse, o istek doğrultusunda en iyi mimarlarla tasarım başlattık." dedi.


Geri Dön