17 / 05 / 2024

karabük tarihi yerler

karabük tarihi yerler

Sadrazam İzzet Mehmet Paşa tarafından yaptırıldığı söylenen ve üzerinde bulunan tadilat kitabesinden hicri 1257 (1841-1842) tarihleri arasında yapıldığı anlaşılan tarihi Çeşme ve arkasında bulunan çamaşırhane restore edilecek...

TOKİ Karabük Belen alt gelir grubu başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Karabük Belen alt gelir grubu projesi için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Safranbolu'da 100 yıllık tarihi konak çöktü!

Karabük Safranbolu'da 100 yıllık bir tarihi konakta yangın çıktı. Konak, yangın soğutma çalışmalarından sonra çöktü...

TOKİ Karabük Yenice 50 bin konut kura çekilişi tarihi!

TOKİ Karabük Yenice 50 bin konut kura çekilişi tarihi haberimizde yer alıyor. Projede toplam 217 adet konut bulunuyor.

Karabük Belen TOKİ alt gelir son başvuru tarihi!

Karabük Belen TOKİ alt gelir son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi. Projede toplam 375 adet konut bulunuyor.

Karabük Belen TOKİ orta gelir son başvuru tarihi bugün!

Karabük Belen TOKİ orta gelir son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi. Projede toplam 125 adet konut bulunuyor.

TOKİ Karabük Soğuksu başvuruları bugün sona eriyor!

2+1 ve 3+1 konutlara yer verilen TOKİ Karabük Soğuksu projesi için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Karabük Soğuksu TOKİ başvuruları başlıyor!

Karabük Merkez Soğuksu Mahallesi 700 Konut Kentsel Yenileme Projesi için başvurular bugün başlıyor. Projedeki konutlar için son başvuru tarihi 2 Şubat 2018 olarak belirlendi.

TOKİ Karabük Safranbolu Kirkille son başvuru tarihi!

TOKİ Karabük Safranbolu Kirkille'de yer alan 162 konut için başvurular bugün sona eriyor.

Karabük Safranbolu Akçasu TOKİ son başvuru günü!

Karabük Safranbolu Akçasu Mahallesi “Alt Gelir Grubu Konut Projesi” kapsamında TOKİ tarafından inşa ettirilen 192 konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Karabük Safranbolu Akçasu 2017 kura çekimi!

192 adet konutun kuralı olarak satışa sunulacağı TOKİ Karabük Safranbolu Akçasu projesinde kura için geri sayım başladı. İşte, TOKİ Karabük Safranbolu Akçasu 2017 kura çekimi tarihi..

TOKİ Karabük Safranbolu emekli kura tarihi!

TOKİ Karabük Safranbolu emekli kura tarihi açıklandı. Aylık 320 TL taksitle daire sahibi olunabilen projede yüzde 12 peşin ödemelerde kalan tutar 180 ay vadelendiriliyor.

Karabük Safranbolu TOKİ Konutları kura tarihi!

Karabük Safranbolu TOKİ Konutları kura tarihi belli oldu. Ödeme koşulları kapsamında 240 ay vade fırsatı sunan projede daireler 2 oda 1 salon şeklinde dizayn edildi.

Karabük Safranbolu TOKİ Evleri!

Karabük Safranbolu TOKİ Evleri son başvuru tarihi 30 Aralık 2015 olarak belirlendi. 11 bin 344 TL peşinatla daire sahibi olunabilen projede 240 aya varan vade uygulanıyor.

karabük tarihi yerler Haberi

karabük tarihi yerler


Karabük merkeze bağlı Zopran köyünde bulunan yaklaşık 173 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi Çeşme ve çamaşırhane restore edilecek.


Sadrazam İzzet Mehmet Paşa tarafından yaptırıldığı söylenen ve üzerinde bulunan tadilat kitabesinden hicri 1257 (1841-1842) tarihleri arasında yapıldığı anlaşılan tarihi Çeşme ve arkasında bulunan çamaşırhane restore edilecek.


Dış cephesi kesme taş diğer cephesi moloz taşlarla çevrili Çeşme yüzeyinde Osmanlı üslubundan çok Anadolu Selçuklu üslubunu yansıtan çok zengin süslemeler bulunan Çeşme bu haliyle Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'nce koruma altına alınmıştı. Çeşmenin ve arkasında bulunan çamaşırhanenin çevresel etkiler sebebiyle özgün özelliklerinin bazılarını kaybetmesi nedeniyle restorasyonunun yapılmasına karar verildiği bildirildi. 1. Grup tescilli çeşmenin onarımının yapılmasıyla ilgi olarak rölöve-restitüsyon ve restorasyon projelerinin Karabük Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünce yapılmasının ardından çeşmenin cephesinde bulunan süslemelerin...