19 / 11 / 2024

karaburun rüzgar enerjisi santralleri

karaburun rüzgar enerjisi santralleri

Enda Holding tarafından yapılması planlanan "Yaylaköy RES" ve " Mordogan RES" projelerine karşı Karaburun halkı, bölgedeki ekolojik yaşamı olumsuz yönde etkileyeceği gerekçesiyle uzun süredir karşı çıkıyordu.

Türkiye'nin rüzgar enerjisi sektörü Almanya'da tanıtılacak!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Derneği (TÜREB) tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında rüzgar enerjisi sektörünün çeşitli alanlarında Türkiye'de faaliyet gösteren 30 Türk firması WindEnergy Hamburg konferans ve fuarında tanıtılacak.

Fabrikalar rüzgar ve güneş enerjisine odaklandı! Kendini 2 yılda amorti ediyor!

Fabrikaların yeni gözdesi rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları oldu. Üretilen enerjiyi satarak iki senede kendini amorti etmesi de fabrika sahiplerini cezbeden detaylar arasında yer alıyor.

Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü 7 bin 615 megavata ulaştı!

Türkiye'de yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık rüzgar enerjisi santrali devreye alındı. Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü bu yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık santralin işletmeye alınması ile 7 bin 615 megavata ulaştı.

Çılgın projeler rüzgarın yönünü değiştirdi!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Başkanı Ataseven . Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi projeler nedeniyle bölgedeki bazı rüzgar santralların taşındığını ifade etti. 

Ekore Rüzgar Enerjisi Anonim Şirketi kuruldu!

Ekore Rüzgar Enerjisi Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile 15 Aralık 2017'de Selçuk Karaaslan tarafındankuruldu.

Türkiye rüzgar enerjisi santralinde Avrupa liginde!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, "Türkiye, geçen yıl bin 387 megavatlık santralin işletmeye alınmasıyla birlikte Avrupa'da en fazla rüzgar kapasitesini devreye alan üçüncü ülke oldu." dedi.

Türkiye'nin 2023 hedefi 20 bin MW rüzgar enerjisi üretmek!

Almanya'nın liman kenti Hamburg'da, "Hamburg Rüzgar Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı ve Avrupa Rüzgar Konferansı" Almanya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel'in de katılımıyla gerçekleştirildi.

Karaburun RES'de Çalık’a engel!

İzmir Karaburun'da çevre örgütleri ve yöre halkının açtığı davada karar çıktı. Çalık Holding’in, büyük tartışmalara yol açan rüzgar enerjisi santrallerine (RES) mahkemeden durdurma kararı çıktı.

Ekore Rüzgar Enerjisi Anonim Şirketi kuruldu!

Ekore Rüzgar Enerjisi Anonim Şirketi, 50 bin TL sermaye ile 2015 yılı, 18 Ağustos 'ta İstanbul İl 'i Maltepe, Altayçeşme Mahallesi, Samanyolu Sokak 'ta kuruldu.

Teknik Rüzgar Enerjisi Üretim Dağıtım ve Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!

Teknik Rüzgar Enerjisi Üretim Dağıtım ve Pazarlama Anonim Şirketi, Arda Yüksel Müdürlüğü'nde 50 bin TL sermaye ile 17 Ağustos'ta Kartal, Orta Mahallesi, Yalnız Selvi Caddesi'nde kuruldu.

Karaburun Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artışı projesi için Halkın Katılımı Toplantısı yapılacak!

Lodos Karaburun Elektrik Üretim A.Ş tarafından İzmir Karaburun'a yapılacak "Karaburun Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artışı" projesi için 17 Temmuz'da halkın katılımı toplantısı yapılacak.

2001 yılında İSKİ, rüzgar enerjisinden elektrik üretecekmiş!

2001 yılında İSKİ, rüzgar enerjisinden yararlanmak amacıyla bir proje başlatmış. İTÜ ile yürüteceği projeyle baraj havzalarına rüzgar enerjisi tribünleri kuracakmış ve ihtiyacı olan elektriğin yüzde 20'sini buradan karşılayacakmış.

Türkiye rüzgar enerjisi alanında dünyanın merkezi olacak!

Türkiye Rüzgâr Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, Türkiye'de rüzgâr türbini ve teknik ekipmanların yapımında son yıllarda artış olduğunu söyledi.

karaburun rüzgar enerjisi santralleri Haberi

karaburun rüzgar enerjisi santralleri


 Karaburun Yarımadası'nda, doğayı ve sosyal yaşamı hızla tahrip etmekte olan rüzgar enerjisi santrallerinin (RES) İmar Planı talebi İzmir İl ve İlçe Genel Meclisi tarafından reddedildi Enda Holding tarafından yapılması planlanan "Yaylaköy RES" ve " Mordogan RES" projelerine karşı Karaburun halkı, bölgedeki ekolojik yaşamı olumsuz yönde etkileyeceği gerekçesiyle uzun süredir karşı çıkıyordu. 

2012 Ekim ayında Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı, Yarımada demokratik kitle örgütü bileşenleri ve Karaburun Kent Konseyi tarafından protesto edilmiş ve toplantı yapılamamıştı. Karaburun Kent Konseyi bu karşı çıkışın nedenlerini projeyi üstlenen Gold Standard Vakfına iletmiş ve vakıf da bu gelişmeler üzerine projeyi sertifikalandırma süreçlerine dahil etmeyeceklerini bildirmişti. 

RES projelerine bir darbe de belediye meclislerinden geldi. Enda Holding Yaylaköy RES AŞ'nin "Karaburun, Bozköy, Degirmentepe, Kargılık tepeleri ve Yaylaköy üzerinde türbin,...