09 / 05 / 2024

Karacaoğlu Camisi restore

Karacaoğlu Camisi restore

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak Karacaoğlu Mahallesinde yer alan Karacaoğlu camisin de restorasyon çalışmasının Melikgazi Belediyesince yapılacağını söyledi.

Deniz GYO'da yönetim kurulu değişikliği!

Deniz GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olan Baykal Karacaoğlu'nun görevinden ayrılması sebebiyle yerine, Yeliz Koraşlı Özdemir'in Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak atanmasına karar verildi.  

Baykal Karacaoğlu kimdir?

Eski Deniz GYO Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Baykal Karacaoğlu kimdir? Baykal Karacaoğlu daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Baykal Karacaoğlu'nun biyografisi...

Baykal Karacaoğlu, Deniz GYO'dan ayrıldı!

Deniz GYO'nun Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Baykal Karacaoğlu, 31 Mart 2021 tarihi itibariyle görevinden ayrıldı. 

Alanya'daki Gülevşen Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın Alanya ilçesinde 14. yüzyılda Karamanoğlu Beyliği tarafından yaptırılan Gülevşen Camisi'nde restorasyon çalışması yürütülüyor.

Tekirdağ'da 2.4 milyona restore edilen Şarköy-Güzelköy Camisi Mart'ta açılacak!

Tekirdağ'da restore edilen Osmanlı yapısı 600 yıllık Şarköy-Güzelköy Camisi'nin Mart'ta ibadete açılacağı açıklandı.

Denizli'deki 591 yıllık Sultan 2. Murat Camisi restore ediliyor!

Denizli'de yer alan Sultan 2. Murat Camisi'nin restorasyon çalışmalarının 2021 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

Yalova'daki 100 yıllık Ayazma Camisi restore edilecek!

Yalova'nın Altınova ilçesi Ayazma (Soğuksu) köyünde yerleşim alanının yakın bir bölgeye kayması sebebiyle yıllardır kullanılmayan ve çatısı çöken tarihi cami, restore edilecek ve ibadete açılacak.

Niğde'deki Kadıoğlu Konağı 1.1 milyon TL'ye restore ediliyor!

Niğde Belediyesi, Osmanlı döneminde yapılan tarihi Kadıoğlu Konağı'nı restore ediyor. Konağın restorasyon maliyeti 1 milyon 100 bin TL olacak.

Orhan Gazi Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Adapazarı'nda hayata geçirilen ve doğal afetlerin yol açtığı zararlar nedeniyle zaman içerisinde çeşitli onarımlardan geçirilen Orhan Gazi Camisi restore edildi.

Kartepe İstasyon Camisi restore ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe İstasyon Cami'nin restore edilmesi için harekete geçti.

Cape Town'daki Nur'ul Hamidiye Camisi restore edildi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town kentindeki Nur'ul Hamidiye Camisi'nin restorasyonu tamamlandı.

750 yıllık gök bilim medresesinin restorasyonu 3 senede tamamlanacak!

Anadolu Selçuklu döneminde gök bilim medresesi olarak kullanılan ve günümüzde cami olarak hizmet veren 750 senelik  Kırşehir Cacabey Camisi restore ediliyor...

Kırşehir'deki Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi restore edilecek!

Kırşehir'de 13. yüzyılda yaptırılan Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi yapılacak restorasyon çalışması ve çevre düzenlemesiyle turizme kazandırılacak.

Karacaoğlu Camisi restore Haberi

Karacaoğlu Camisi restore

Karacaoğlu camisinin kültür varlıkları korumasında tescilli olduğunu ve tarihi mimarisi ile yapı tekniği açısından bir Anadolu Kültür Mirasını temsil ettiğini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi olarak 2015 yılını tarihi ve kültür yapıların bakım ve onarımı yapılarak günümüz hizmetine kazandırma olarak değerlendireceğiz. Planlamamızı bu hedefe göre yaptık. Şu ana kadar 7 eseri tamamladık. 8 eserde ise çalışmalar devam ediyor. Yeni bir çalışma ile de Karacaoğlu Mahallesinde yer alan Karacaoğlu camisin de aslına uygun alarak bakım ve yenileme çalışması yapılacaktır. Gerekli projeler hazırlanmıştır. Yapı tekniği kullanılan malzemeler ve taş işçiliğinin güzel örneklerini sergileyen bu iki tarihi yapıda öncelikle aslına uygun olarak onarılacaktır. Her iki cami yine ibadet yeri olarak hizmet verecektir. Gelecek kuşaklara iki Anadolu kültür mirası cami sağlam...