02 / 05 / 2024

karadeniz bölgesi turist sayısı

karadeniz bölgesi turist sayısı

Marmara ve Karadeniz, güney sahillerine rakip oluyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Karadeniz ve Marmara sahillerini, dünya turizminde kalitenin temsilcisi olan mavi bayrakla donatmak için çalışmalara başladı.

Karadeniz bölgesi Ortadoğuluların radarında! Satılık ve kiralık ev fiyatları katlandı: 110 metrekarelik ev 2.8 milyon TL

Ortadoğulular son senelerde Karadeniz bölgesindeki konutlara yönelik taleplerini arttırdı. Bu nedenle bölgedeki fiyatlar da katlandı. İşte ayrıntılar...

TOKİ Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak...

Karadeniz bölgesi için planlanan raylı sistem projesi olup olmadığı TBMM'de!

Karadeniz bölgesi için planlanan bir raylı sistem projesi olup olmadığına ve Düzce-Bolu-Karabük-Samsun yüksek hızlı tren hattı açılmasına dair planlamalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Yılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Doğu Karadeniz Bölgesi aldığı göçlerle cazibesini artırıyor!

1950’li yıllardan sonra hızla büyükşehirlere göç veren Doğu Karadeniz Bölgesi’ne son 10 yılda geri dönüşler hızlandı. TÜİK istatistiklerine göre, Doğu Karadeniz Bölgesi nüfusu, 2007-2016 yılları arasında aldığı göçler ile cazibesini arttırmaya başladı.

Ordu yılda 1 milyon turist ağırlamayı planlıyor!

Arapların Karadeniz Bölgesi’ne ilgisini değerlendiren Ordu, turist kapma yarışına dahil oldu. Ordu’da Araplara özel turizm tesisleri yaptıklarını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Hedefimiz yılda 1 milyon turist” dedi.

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük kentsel dönüşümü Canik'te!

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük kentsel dönüşümüne imza atan Samsun Canik Belediyesi, Soğuksu ve Yeni Mahallelerde dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Toplam 256 dönüm alanda dönüşüm projesi yürütülecek.

Karadeniz, Körfez'den sonra İran pazarına yöneldi!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde geçen yıllara oranla bu sezonun ilk yarısında turist sayısında azalma olduğunu söyledi.

Karadeniz Bölgesi turizmde avantajlı sene yaşayacak!

Rusya’daki kriz, Avrupa’daki durgunluk Ege ve Akdeniz deki turizm beldelerinde ciddi rezervasyon kayıpları yaşanırken Karadeniz bölgesi yazı sıkıntısız geçirecek.

Karadeniz'e 14 tünel ve 22 kilometre bölünmüş yol geliyor!

Doğu Karadeniz Bölgesi’ne Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 2015 yılında 22 km bölünmüş yol ve 14 adet tünel yapılacağı belirtildi.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 14 yeni tünel yapılacak!

Doğu Karadeniz Bölgesi’ne Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 2015 yılında 22 km bölünmüş yol ve 14 adet tünel yapılacağı belirtildi.

Doğu Karadeniz'de Arap turist stratejileri geliştirildi!

Son yıllarda büyük ilerleme kaydeden ve özellikle Körfez ülkelerinden gelenlerin yoğun ilgi gösterdiği Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Arap turist sayısının artırılması için Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) bünyesinde yeni stratejiler geliştirildi.

Doğu Karadeniz'de Arap turist stratejileri geliştirildi!

Özellikle Körfez ülkelerinden gelenlerin yoğun ilgi gösterdiği Doğu Karadeniz Bölgesi 'nde arap turist sayısının artırılması için Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) bünyesinde yeni stratejiler geliştirildi.

Karadeniz teşvikli turizm beldesi ilan edilsin talebi!

Karadeniz teşvikli turizm beldesi ilan edilsin talebi geldi. Körfez ülkelerinden gelenlerin yoğun ilgi gösterdiği Doğu Karadeniz Bölgesi'nde arap turist sayısının artırılması için Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı bünyesinde yeni stratejiler geliştirildi.

karadeniz bölgesi turist sayısı Haberi

karadeniz bölgesi turist sayısı


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde bulunan sahilleri, dünya turizminde kalitenin temsilcisi olan mavi bayrakla donatmak için çalışmalara başladıklarını bildirdi. 


Çelik, çok sayıda mavi bayrağın dalgalandığı Akdeniz ve Ege sahillerinin ardından Karadeniz ve Marmara'da da plajların hem yerli hem de yabancı turistleri kısa süre içinde mavi bayraklarıyla selamlayacağını söyledi. 


Türkiye'nin turizm sektöründe dünyada adından daha sık söz ettirir hale geldiğini vurgulayan Çelik, her geçen gün destinasyonlar arasına bir yenisinin daha eklendiğine dikkat çekti.  


Bakan Çelik, bu çerçevede Karadeniz ve Marmara'nın da deniz turizmindeki çizgisini yükseltmeyi planladıklarını belirtti.  


"Kuzey sahillerimizin de hak ettiği yeri almasını sağlayacağız" 


Ömer Çelik, Türkiye'yi turizmde bulunduğu noktaya getiren deniz kum güneş turizminde Akdeniz ve Ege sahilleri kadar Karadeniz ve Marmara'yı da tanınır kılmak istediklerini...