02 / 07 / 2024

Karadeniz Kar Festivali ne zaman

Karadeniz Kar Festivali ne zaman

Doğa turizmine dönük pek çok alternatifin yanı sıra tarihi, kültürel ve sportif aktiviteleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Karadeniz, son yıllarda gerçekleştirilen "kar festivalleri" ile adından söz ettiriyor.

Meteoroloji alarm verdi! Yurtta 3 bölge için yoğun kar yağışı uyarısı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında, yeni hava durumu raporunda Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu için kar yağışı uyarısı yapıldı. yapılan açıklamada, yağışların Rize ve Artvin ile Trabzon'un doğu çevrelerinde çok kuvvetli olacağı açıklandı. İşte ayrıntılar.

Karadeniz gazını bekleyenler müjde! Bakan tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, iştirak ettiği televizyon programında, Karadeniz gazı ile aiakalaı son gelişmeleri paylaştı. Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve enerji sektörüne dair "Karadeniz gazı, 35 sene zamanla tüm konutların doğalgazını karşılayacak" dedi

Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Gaziosmanpaşa ilçesi, Karadeniz mahallesi, 2977 ada, 1 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Gaziosmanpaşa ilçesi, Karadeniz mahallesi, 2977 ada, 1 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Gaziosmanpaşa ilçesi, Karadeniz Mahallesi, 123 parsel ve Güneyi ile 2971 Adanın Doğusundaki Bir Kısım Tescil Dışı Alana ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre, Gaziosmanpaşa ilçesi, Karadeniz Mahallesi, 4019 ada, 5 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 24.03.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Penti’den bikini festivali… 1 alana 1 bedava!

Çok sevilen iç giyim markası Penti yeni bir kampanyayla karşımızda. Tüm plaj ürünlerinde 1 Alana 1 bedava kampanyasıyla Bikini Festivali başlattı. Normalde markanın ev giyim ürünlerinde %60 %70’lere varan indirim mevcut. İç giyimde ise hali hazırda indirim oranları %40 %50 civarlarında.

Karadeniz'de bulunan doğal gaz taşıma çalışmalarında yeni safha

Karadeniz'de bulunan doğal gazın Türkiye'de hizmete alınmasına ilişkin çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İlk gazın 1 yıl sonra vandan açılması bekleniyor. Bölgeden çıkarılan doğal gaz ilk olarak günlük 10 milyon metreküp şeklinde tüketiciye ulaşacak ve kademeli olarak artacak.

Karadeniz'den çıkacak doğal gaz ne zaman kullanıma sunulacak? Bakan Dönmez açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de bulunan doğal gazın ne zaman Türkiye'de üretime geçeceğini açıkladı. İlk defa 3 arama gemisiyle doğal gazın çıkarılmasına yönelik çalışmanın sürdüğüne işaret eden Dönmez, 2023 yılına işaret etti.

Karadeniz’de gizli fay korkusu!

4 gün önce Bayburt'ta yaşanan 3.8'lik depremin güncel deprem haritasında yer almayan örtülü bir faydan kaynaklandığı belirtiliyor. Uzmanlara göre Doğu Karadeniz'i etkileyebilecek diri fayla ortaya çıkarılmalı. 

Kar Grup, İSO 2. 500 sıralamasında 277’nci sırada!

Kar Grup, dev yatırımlarının karşılığını almaya başladı. KİBSAŞ Karadeniz İnşaat ve Beton San. ve Tic. A.Ş. olarak, 2018 yılında sergilediği başarılı büyüme performansıyla “İSO Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu- 2018” sıralamasında 277’inci sırada yer aldı...

Doğu Karadeniz'de bu yıl 5 milyon arap turist bekleniyor!

Başkan Hacısalihoğlu, "Doğu Karadeniz'de önümüzdeki 5 yılda, 3 ile 5 milyon arasında Arap turist ağırlamak istiyoruz. THY'nin, Arap firmalarının charter seferleri için uçak taleplerini karşılaması önem arz ediyor" dedi.

Paşa Karadeniz: Türkiye enerjide kendi kaynaklarına yönelmeli!

Paşa Karadeniz: “Yenilenebilir enerji yatırımlarının önü açılarak Türkiye’nin dışa bağımlılığı azaltılabilir” dedi. Türkiye’nin doğalgaz ithalatının yüzde 60’ını karşılayan Rusya, petrol ve kömür ithalatımızda da önemli bir yere sahip.

Karadeniz Kar Festivali ne zaman Haberi

Karadeniz Kar Festivali ne zaman

Bot ve ahşap kızak yarışmalarından off-road'a, kar üstünde güreşten konserlere kadar birçok kış faaliyetine ev sahipliği yapan Karadeniz yaylaları, yaz mevsimini aratmayacak doğallığıyla konuklarını ağırlıyor.


Özellikle Karadeniz'in doğu kısmında ocak ayında başlayan ve mart ayına kadar sürdürülen kar şenlikleri, renkli görüntüleriyle yerli ve yabancı turistlerden ilgi görüyor.


Rize'de ocak ayı sonlarında gerçekleştirilen "Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği"nde yerli ve yabancı turistler kar üzerinde mangal yapıp horon oynayarak şenliğin tadını çıkartırken, bazı vatandaşlar da naylon ya da şambrellerle kayak keyfi yapıyor.


Bazı katılımcıların kardan çeşitli figürler yaptığı şenlikte, kardan adam ve halat çekme yarışmaları düzenleniyor.


Giresun'da şubat ortasında yapılan Kulakkaya Kar Festivali ise off-road tutkunlarını bir araya getiriyor. Kulakkaya Yaylası'nda buluşan binlerce aile çocuklarıyla eğlenirken, horon ve Giresun karşılaması oynanan festivalde off-road yarışları heyecanı...