21 / 05 / 2024

karadeniz yaylaları arap turist

karadeniz yaylaları arap turist

Kulakkaya Yaylası'nda tatil yapan Katarlı turist İsmail Abdurrahman: "Katar'da Başbakan Erdoğan çok seviliyor. Her evde resimleri var. Ona duyduğumuz sevgi ve hayranlık bizi Türkiye ve bu bölgelere çekiyor" dedi

Karadeniz yaylalarında ikinci yıkımlar başladı!

Karadeniz Bölgesi'nde imar kirliliği ve kaçak yapı tartışmalarıyla gündeme gelen yaylalarda, 'imar barışı' haricinde kalan, 31 Aralık 2017 tarihinin ardından inşa edilen yapılar yıkıldı.

Doğa alanlarında 'bungalov' yapımı yasaklandı!

Nitelikli doğal koruma alanlarına hem bungalov hem entegre tesis yasağı getiriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Van’dan Denizli’ye, Karadeniz yaylalarından Toroslar’a uzanan 262 bin hektarlık 247 nitelikli doğal koruma alanında artık bungalov yapımı yasaklandı.

Karadeniz yaylalarında 'bungalov' furyası!

Doğu Karadeniz yaylalarında bu kez de 'bungolav' adı verilen tek katlı ahşap yapılar inşa edilmeye başlandı. Beton yapılar gibi yıkılmayacağını düşünenler, birkaç günde yayla, mera ve özel koruma statülerine sahip alanlara bungolav evler yapıyor.

Meralardaki imar barışı için yeni düzenleme!

Karadeniz yaylalarında mera alanlarına inşa edilen kaçak yapılar için başvuruda bulunan ve 'Yapı Kayıt Belgesi' alanlarla ilgili yeni düzenleme yapılıyor.

Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçesi alıyor!

Karadeniz Bölgesi, Ortadoğulu yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. Bölgeye gelen Arap turistler konut ve fındık bahçesi alıyor.

Yaylalarda imar affına başvuru sayısı 100 bini geçti!

TOD (Türkiye Ormancılar Derneği) tarafından hazırlanan rapora göre, Karadeniz yaylalarında yapılan ve yaylaların doğal yapısını bozan kaçak yapıların affı için yapılan başvuru sayısı 100 bini geçti.

Yeşil Yol projesinin iptali için açılan davaya ret kararı!

Karadeniz yaylaları için bir doğa talanı olan Yeşil Yol projesinin iptali için açılan davaya '' kamu yararı taşıdığı'' nedeniyle ret kararı verildi.

Doğu Karadeniz, Arap gayrimenkul yatırımcısının radarında!

Son dönemde Orta Doğu ve Körfezden gelen yatırımcıların radarında Doğu Karadeniz Bölgesi var. Bölgedeki gayrimenkul pazarı altın çağını yaşıyor. Emlak piyasası en hareketli il Trabzon. Ardından sırasıyla Ordu, Giresun ve Rize geliyor... 

Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçelerine yöneldi!

Karadeniz Bölgesi, son yıllarda Arap turistlerin gözdesi haline geldi. Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçelerine yöneldi.

Karadeniz'de fındık bahçesi ilk kez Araplara satıldı!

Karadeniz'i son zamanlarda çok sık ziyaret eden Arap turistler, Ordu'da gayrimenkul alımını sürdürürken ilk kez fındık bahçesi satışı yapıldı...

İmar barışı yaylalarda elektrik sorununu çözecek!

Karadeniz yaylalarındaki ruhsatsız evleri de kapsayan İmar Barışı, yayla evlerinin elektrik sorununu da çözeceği belirtiliyor.

Doğu Karadeniz yaylaları için imar barışı başvurusu!

Türkiye genelinde başlatılan İmar Barışı uygulaması, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde hareketlenmeye neden oldu. Bölgede inşa edilen ve yıkım kararı alınan 4 bini aşkın kaçak yapı için vatandaşlar başvuru yapmaya başladı.

Arap iş adamları Karadeniz'e yöneldi!

Karadeniz'de son yıllarda turist sayısında artış yaşanırken Körfez ülkelerinden gelen iş adamlarının bölgeye yatırım yapmak için girişimleri devam ediyor. 

karadeniz yaylaları arap turist Haberi

karadeniz yaylaları arap turist


Uçsuz bucaksız ormanları, akarsuları, yemyeşil çimenleriyle doğa harikası Karadeniz yaylalarına Arap turistlerin ilgisinde son yıllarda artış gözlenirken, Arap turistlerin tatil için Türkiye'yi tercih etmelerinin bir nedeni de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgileri.


Kulakkaya Yaylası'nın bağlı olduğu Yavuzkemal Belde Belediyesi Başkanı Abdullah Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede turizm yapı eksiklerinin giderilmeye başlanmasıyla yaylaya gelen yerli ve yabancı turist sayısında ciddi artış yaşandığını söyledi.


Bölgeye son yıllarda Arap turistlerin ilgisinin arttığını ifade eden Önal, şöyle konuştu:


"Bundan birkaç yıl önce bu artışı Uzungöl veya Rize yaylalarında görüyorduk. Turizm altyapı eksikliklerinin giderilmeye başlamasıyla bizim yaylalarımıza da Arap turistler ilgi göstermeye başladı. Özellikle Kulakkaya, Arap turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Kulakkaya Yaylası eşsiz doğası, ormanları ve temiz havası ile yeryüzünün cennet köşelerinden biri. Arap turistler...