30 / 07 / 2024

Karakaya gölü turizme kazandırıldı mı

Karakaya gölü turizme kazandırıldı mı

'Karakaya Baraj Gölü Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği'(KAYHİB)tarafından, Karakaya Baraj Gölüne sınırı olan ilçelerdeki bazı mahallelerde kanalizasyon hattı yapımı için çalışmalara başlandı.

Asboğa Gölü turizme kazandırılacak!

Yurdun kış turizminde önde gelen merkezlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Asboğa Gölü'nün turizme kazandırılıp yöredeki turizmin 12 aya yayılması planlanıyor. 

Van Gölü'ne sahil kordonu projesi geliyor!

Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'ne sahip Van Gölü'nün etrafı canlandırılacak. Hayata geçirilecek olan Sahil kordonu projesiyle Van Gölü koyları turizme kazandırılacak.

Gölcük Gölü turizme açılıyor!

Isparta'nın 12 kilometre güneybatısında yer alaıı volkanik Gölcük Gölü turizme açılıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, Gölcük Gölü'nün turizme açılması amacıyla 3 yıl önce çalışma başlattıklarını söyledi.

Burdur Salda Gölü turizme kazandırılacak!

Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan, Maldivler'e benzetilen, yaklaşık 185 metre derinliğe sahip, 6 bin 800 metre eninde, 9 bin 86 metre uzunluğundaki Salda Gölü'nün turizme kazandırılması için Kaymakamlıkça çalışma başlatıldı.

Sivas Hafik Gölü'ne restoran yapılacak!

SİVAS İl Özel İdaresi, Hafik Gölü'nü turizme kazandırmak amacıyla başlatığı çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda, Hafik Gölü kenarına restoran yapılması amacıyla protokol imzalandı.

Karakaya Baraj Gölü turizme kazandırılıyor!

Karakaya Baraj Gölü Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği (KAYHİB)tarafından, Karakaya Baraj Gölü’ne sınırı olan ilçelerdeki bazı mahallelerde kanalizasyon hattı yapımı için çalışmalara başlandı.

Karakaya Baraj Gölü kiraya verilecek!

Karakaya Baraj Gölü 7. Bölge olarak belirtilen Arguvan-Arapgir arasındaki avlak sahasının ihaleyle kiralanacağı bildirildi. 5 yıllık süre için yapılacak ihale sonucunda, kiralama sözleşmesi imzalanacağı belirtildi.

Gölyazı ve Uluabat Gölü turizme açılıyor!

Bursa’nın önemli turizm bölgelerinden biri olan Gölyazı, sahip olduğu tarihi ve doğal sit alanlarıyla turizme kazandırılacak. Uluabat Gölü ve çevresi de koruma altına alınacak.

Bafa Gölü'nün çevresi turizme kazandırılacak!

Biyolojik çeşitliliğiyle dikkati çeken Bafa Gölü 'nün çevresindeki tarihi ve kültürel değerlerin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatıldı. Bölgenin kültür turizmi destinasyonuna katkı sunacak.

Bafa Gölü turizme açılacak!

Milas Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliğiyle Bafa Gölü'nde ekolojik turizm yapılması amacıyla çalıştay düzenlenecek. Çalıştaya bilim adamları, su ürünleri uzmanları, arkeolog ve sanat tarihçileri katılacak.

Van Gölü sayesinde ulaşım hızlanacak!

Tatvan ilçesinde yapımı devam eden 50 vagon taşıma kapasitesine sahip 2 feribotla Van Gölü üzerinden ticaretin geliştirilmesi hedefleniyor. Hacim ve ağırlık kapasiteleri yüksek olan yeni feribotlar, ekonomi ve turizme katkı sunacak.

Kars'ın Aygır Gölü turizme kazandırılıyor!

Deniz seviyesinden 2 bin 300 metre yükseklikteki Aygır Gölü'nün turizme kazandırılması için Aygır Gölü Kıyısı ve Çevre Köyleri Dayanışma Platformu tarafından bu yıl 5'inci Agok Şenliği düzenlendi.

Karagöl, turizme kazandırılacak!

Gümüşhane'de Artabel Gölleri, Beş Göller, Limni Gölü ve Altınpınar Gölü gibi krater ve buzul göllerin Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Tabiat Doğal Parkı ilan edilerek turizme kazandırılmasının ardından Karagöl için de çalışma başlatıldı.

Karakaya gölü turizme kazandırıldı mı Haberi

Karakaya gölü turizme kazandırıldı mı

 

Karakaya Baraj Gölünün bütüncül bir anlayışla korunması, geliştirilmesi ve tanıtılması amacıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan 'Karakaya Baraj Gölü Kültür ve Turizm Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği'(KAYHİB)tarafından, Karakaya Baraj Gölüne sınırı olan ilçelerdeki bazı mahallelerde kanalizasyon hattı yapımı için çalışmalara başlandı.

2015 yılı içerisinde Karakaya Baraj Gölünü turizme kazandırmak ve göldeki kirliliği önlemek için kurulan KAYHİB, Baraj Gölüne kıyısı bulunan Yeşilyurt, Battalgazi, Kale, Doğanyol, Pütürge, Yazıhan, Hekimhan İlçelerinde gerekli fizibilite çalışmalarını yaparak kirliliğin önlenmesi için projeler hazırladı.

 
14 mahallenin kanalizasyonu yapılıyor


KAYHİB tarafından hazırlanan projelerin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kabul edilmesinin ardından, 14 mahallenin kanalizasyon hattının yapımıiçinilgili Bakanlık tarafından 8 milyon 567 bin TL bütçe ayrıldı.

Karakaya Baraj Gölüne akan atık suların kontrolünü sağlamak, sudaki kirlilik oranını azaltmak ve atık suya...