05 / 05 / 2024

karaman estorasyon çalışmaları

karaman estorasyon çalışmaları

Karaman Belediyesi tarafından yapılmış, iki asırlık tarihi evin rekonstrüksiyon yapıldı. Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: ''Bölgede tarihi çok eskilere uzanan birçok ev var. Bunlarında restorasyonu için hazırlıklar yapıyoruz" dedi.

Karaman Şehir Stadyumu için çalışmalar başladı!

Karaman Belediyesi ve Gençlik Spor Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü bir projeyle Kırbağı mevkisine yapılacak olan Karaman Şehir Stadyumu Projesi için çalışmalar başladı.

Sakarya Karaman Atıksu Arıtma Tesisi'nde çalışmalar başladı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karaman Atıksu Arıtma Tesisinin üzerinin kapatılacağı projede çalışmaların başladığını duyurdu.

Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı çalışmaları başlıyor!

Geçtiğimiz ay ihalesi gerçekleştirilen Karaman-Ulukışla hızlı tren hattı yapım çalışmaları önümüzdeki günlerde başlıyor.Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı ile ilgili müjdeyi Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan verdi.

Karaman Konya yolunda düzenleme çalışmaları başladı!

Karaman-Konya yolu girişi ve Ereğli yolu girişi üzerinde bulunan kavşaklarda düzenleme çalışmaları başladı. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, ''Düzenlememiz ile şehrimizin her iki önemli girişi üzerinde bulunan kavşaklar, daha gösterişli ve daha anlamlı bir hale gelecek” dedi.

Karaman'da asfalt çalışmalarına tam gaz devam!

Karaman Fen İşleri Müdürluğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar şehrin birçok bölgesinde devam ederken, Abbas Mahallesi’nin altyapısı kaldırım çalışmaları tamamlanmış sokaklarına sıcak asfalt serildi.

Karaman'da yol çalışmaları başladı!

Karaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yol çalışmalarına Hürriyet Mahallesi ve Başakşehir Mahallesi'nde devam ediyor.

Karaman Piri Reis Vadisi'nde 2. Etap çalışmaları başladı!

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, belediye çalışmaları hakkında değerlendirme toplantısı düzenledi. Başkan Çalışkan; Karaman Belediyesi olarak bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalar ve yatırımlarla 2016 yılı hedefleri hakkında bilgiler verdi.

Karaman Piri Reis Vadisi'nde 2. etap çalışmaları başlıyor!

Karaman Belediyesi tarafından projelendirilen ve Karaman tarihinin en prestijli konut projesi olan Piri Reis Vadisi Projesi’nde Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, projede ikinci etap çalışmaların başlayacağı müjdesini verdi.

Karaman'da kent konseyi çalışmalarını sürdürüyor!

Karaman Kent Konseyi, bütün oluşumlarıyla toplum yararına sosyal sorumluluk projelerine ve çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Karaman'da park yenileme çalışmaları devam ediyor!

Karaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, park yenileme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Karaman merkezde yer alan parklar, Park-Bahçe ekipleri tarafından tek tek elden geçiyor.

Karaman Piri Reis Vadisi konut projesinde çalışmalar sürüyor!

Karaman Belediyesi tarafından projelendirilen ve Karaman tarihinin en prestijli konut projelerinden olan Piri Reis Vadisi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Karaman İmaret Caddesi'nde asfaltlama çalışmaları sürüyor!

Karaman Belediyesi’nin İmaret Caddesinde yürüttüğü kaldırım ve asfaltlama çalışmaları tamamlanıyor. İmaret Caddesi’nde altyapısı ile birlikte ele alınan çalışmalarda, içme suyu ve yağmur suyu hatları değişti, kaldırımları yeniden yapıldı.

Karaman Kalesi'nin restorasyon çalışmaları 2016'da bitecek!

Karaman Kalesi'nin iç kısmının toprak altında kalan bölümlerinin ortaya çıkarılması için başlatılan temizlik ve kazı çalışmaları devam ediyor. Karaman Valisi Murat Koca, kazı alanında çalışmalar hakkında bilgi verdi.

karaman estorasyon çalışmaları Haberi

karaman estorasyon çalışmaları

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Sekiçeşme Mahallesi'ndeki tarihi evde incelemede bulundu.Çalışkan, burada yaptığı açıklamada, tarihi evin kullanım şekli bakımından Karaman yaşam kültürünü en iyi anlatan yapılardan biri olduğunu söyledi.Binanın aslına uygun olarak rekonstrüksiyon yapıldığını ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:"Çalışmalar kapsamında, binanın ahşap karkas yapısı yenilendi. Mevcut duvarlar güçlendirildi. Güçlendirme ve sıva mukavemeti amacıyla, rabis teli işlemi uygulandı. Çatı birinci sınıf ahşap malzeme ile güçlendirildi ve orjinaline uygun bir şekilde yeniden yapıldı. Önümüzdeki günlerde bu tarihi evimizi, Hürrem Dayı Evi gibi, Tartan Evi gibi vatandaşlarımızın ziyaretine sunacağız. Bölgede tarihi çok eskilere uzanan birçok ev var. Bunlarında restorasyonu için hazırlıklar yapıyoruz"...