07 / 05 / 2024

karaman kalesi açık hava müzesi olacak

karaman kalesi açık hava müzesi olacak

Karaman Kalesi'nin temizlik ve kazı çalışmaları devam ediyor. Karaman Valisi Murat Koca, "2016 yılı içerisinde restorasyon çalışmalarını tamamlayarak kaleyi açık hava müzesi haline dönüştürmeyi planlıyoruz" dedi.

TOKİ'den Karaman ve Karabük'e yatay mimarili yeni konutlar!

TOKİ tarafından 50 bin yeni sosyal konut projesi kapsamında Karaman ve Karabük’te inşa edilecek konutların ihalesi yapıldı...

Ordu'daki Kurul Kalesi açık hava müzesine dönüştürülecek!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: "Ordu Kurul Kalesi'ni açık hava müzesi olarak değerlendirmeyi planlıyoruz" dedi.

Karaman- Akçaşehir kömür ocağı projesinde son durum ne?

Danıştay 14. Dairesi, Türkiye'nin tahıl ambarı Konya Karapınar havzasında kurulması planlanan Karaman-Akçaşehir kömür ocağı projesi için verilen 'ÇED olumlu' kararını iptal eden Konya 1. İdare Mahkemesi'nin kararını onadı.

Karaman Kalesi'nin restorasyon çalışmaları 2016'da bitecek!

Karaman Kalesi'nin iç kısmının toprak altında kalan bölümlerinin ortaya çıkarılması için başlatılan temizlik ve kazı çalışmaları devam ediyor. Karaman Valisi Murat Koca, kazı alanında çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Karaman Kalesi açık hava müzesi olacak!

Karaman Kalesi'nin temizlik ve kazı çalışmaları devam ediyor. Karaman Valisi Murat Koca, "2016 yılı içerisinde restorasyon çalışmalarını tamamlayarak kaleyi açık hava müzesi haline dönüştürmeyi planlıyoruz" dedi.

Karaman Akçaşehir kömür ocağının yürütmesi durduruldu!

Konya Birinci İdare Mahkemesi, Türkiye'nin tahıl ambarı Konya Karapınar havzasında kurulması planlanan 5 bin 400 megavatlık(Mw)termik santraline linyit sağlayacak olan Karaman Akçaşehir kömür ocağı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Karaman Kalesi bilimsel sondaj ve kurtarma kazısı çalışmaları tamamlandı!

Karaman Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada; "Karaman Kalesi şehir merkezinde, şehre hakim stratejik bir tepenin (Höyük) üzerinde ve iç kale niteliğindedir.

Karaman Kalesi arkeo-parka dönüştürülecek!

Karaman Kalesi'nde yapılan hafriyat çalışmalarında tesadüfen bulunan 700 yıllık Karamanoğulları sarayını kurtarma çalışmalarında sona gelindi. İçinde taht salonu, hamam, mescit gibi bölümler bulunan saray ve kale, arkeo-park olacak.

Süleyman Karaman: Haydarpaşa'nın birinci katı gar olarak kalacak!

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Haydarpaşa Garı'nı koruma amaçlı imar planı hazırladıklarını belirterek, "Haydarpaşa Garı'nm şu anda trenden inilen kısmı olan birinci kat gar kalacak" dedi...

Karaman kalesi kazı çalışmalarında mimari yapılara rastlanıldı!

Karaman Kalesinin İç Kale bölümünde zamanla toprak altında kalan kısımların ortaya çıkarılması için başlatılan temizlik ve kazı çalışmalarında mimarî yapılara rastlandı. Karaman Kalesi Bizans dönemine uzanıyor..

Amasra Kalesi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Savaşlarda yıkılmayan Amasra Kalesi, ağaç kökleri yüzünden yıkılacak...

Malatya Belediyesi, açık otopazarında parsel satıyor!

Malatya Belediyesi, Yaka Köyü'nde bulunan açık otopazarı alanındaki 20 bin 358 metrekare parseli 2 milyon 442 bin 960 TL'den satışa çıkardı. Satış, 02 Ağustos 2012 Perşembe günü saat 14:30'da gerçekleştirilecek

İsviçre'de dağa tırmanırken üstü açık teleferik keyfi!

İsviçre'nin Lucerne kentindeki Stanserhon Dağı'na turistik tırmanış amaçlı kurulan bir teleferik üstü açık olmasıyla dikkat çekiyor

karaman kalesi açık hava müzesi olacak Haberi

karaman kalesi açık hava müzesi olacak

Karaman Kalesi'nin iç kısmının toprak altında kalan bölümlerinin ortaya çıkarılması için başlatılan temizlik ve kazı çalışmaları devam ediyor.


Karaman Valisi Murat Koca, kazı alanında çalışmalar hakkında bilgi aldı. Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve başladığı zaman kalenin çok farklı bir görünüme sahip olduğunu ifade etti. 


Koca, 2013 yılında başlayan restorasyon çalışmaları sonucunda Karaman Kalesi ve özellikle kalenin iç kısmının bugünkü konumuna geldiğini dile getirdi.


Karaman Kalesi açık hava müzesi olacak


Karaman Müze Müdürü Abdulbari Yıldızda kazılarda Karamanoğlu İbrahim Bey'e ait olduğu belirlenen saray kalıntılarına ulaşıldığını belirtti.


Restorasyon çalışmalarının Kültür ve Turizm Bakanlığından sağlanan ödenekler doğrultusunda Mart ayında başladığını anlatan Yıldız, şunları kaydetti:


"Restorasyon çalışmalarına halen devam ediliyor. 2016 yılı içerisinde restorasyon çalışmalarını tamamlayarak kaleyi açık hava müzesi haline dönüştürmeyi planlıyoruz. Bu sayede Karaman yeni bir turizm...