28 / 04 / 2024

Karaman Karadağ kilise kazı çalışmaları

Karaman Karadağ kilise kazı çalışmaları

Karaman Ovası'nda yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan, ören yerlerindeki dini ve askeri yapılarıyla dikkati çeken Karadağ'ın yer altındaki gizeminin ortaya çıkarılması için çalışmalar sürüyor.

Karadağ'daki hazine arazilerine yoğun ilgi!

Karaman’ın bazı bölgelerinde hazineye ait taşınmazlar için muhtelif şehirlerdeki şirketlerden büyük arazi taleplerinin üst,üste gelmesi dikkati çekerken, özellikle Karadağ bölgesi ile Kisecik’deki araziler için yoğun talepler dikkati çekiyor.

Karaman Madenşehri Köyü'nde Sit alanı nedeniyle köylüler, taşınıyor!

KARAMAN merkeze bağlı Madenşehri Köyü, volkanik bir dağ kütlesi olan Karadağ üzerinde Bizanslılar döneminde yapılmış kilise, manastır, kale ve mezarlar bulunduğu için 1976 yılında SİT alanı ilan edildi.

Karadağ'da kurtarma kazıları devam ediyor!

Karaman Karadağ'da bulunan tarihi ören yerlerindeki kurtarma kazıları devam ederken Değle ören yerindeki 2 kilise tamamen ortaya çıkarıldı. Onlarca kilisenin bulunduğu bölgede ilk defa duvar resimleri ve mozaik parçaları ile yazıtlara rastlandı.

Ataşehir Karaman Çiftliği - Dereboyu Caddesi kesişimi imar planı askıda!

Ataşehir Karaman Çiftliği - Dereboyu Caddesi Kesişimi Yol Kavşak Ön Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, imar planını 16 Mayıs 2014'te onayladı.

Karaman Piri Reis Vadisi 24 ay içinde tamamlanacak!

Ertuğrul Çalışkan, bin 728 konuttan oluşan, sosyal yaşam imkanlarının oldukça geniş olduğu ve üst düzey teknolojinin kullanılarak yapılacak olan projenin Karaman'da hayata geçmesi için geri sayımın başladığını belirtti.

TOKİ Karaman Piri Reis Vadisi Projesi'nin temeli 2 ay içerisinde atılacak!

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 1728 konuttan oluşan Piri Reis Vadisi Projesi’nin Karaman’da hayata geçmesi için geri sayımın başladığını belirtti. Piri Reis Vadisi Projesi ihalesi tamamlandı. Projenin temeli 2 ay içinde atılacak...

Karaman'da satılık fabrika: 6 milyon 789 bin 59 TL!

Karaman İli Merkez İlçesi'nde yer alan fabrikanın toplam bedeli 6 milyon 789 bin 59 TL olarak belirlendi. Fabrikanın satışı Karaman 4.İcra Dairesi tarafından yapılacak.

Karaman'da kazı çalışmaları devam ediyor!

Karaman Ovası'nda yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan, ören yerlerindeki dini ve askeri yapılarıyla dikkati çeken Karadağ'ın yer altındaki gizeminin ortaya çıkarılması için çalışmalar sürüyor...

Karaman Karadağ'daki kazı çalışmaları devam ediyor!

Karadağ'daki ören yerlerinde dini ve askeri yapıların gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Karaman Valisi Murat Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi kiliselerdeki kazı çalışmalarının titizlikle devam ettiğini söyledi.

Karaman Karadağ'daki kiliselerin kazı çalışmaları devam ediyor!

Karaman Ovası'nda yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan, ören yerlerindeki dini ve askeri yapılarıyla dikkati çeken Karadağ'ın yer altındaki gizeminin ortaya çıkarılması için çalışmalar sürüyor.

Karaman'da maden ocağında göçük meydana geldi!

Alınan bilgiye göre Karaman'da maden ocağında göçük meydana geldi. Ermenek ilçesindeki bir kömür ocağında göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Niğde'de eski kilise kültür evi oldu!

Kültür Evi adıyla hizmete açıldı. Niğde'nin Bor İlçesi ndeki tarihi kilise restore edilip, Bor Kültür Bakanlığı'nca restorasyonu gerçekleştirilen Bor Kültür Evi için açılış töreni düzenlendi.

Kızıl kilise yapılan restorasyonla yıkılmaktan son anda kurtarıldı!

Dünya Anıtlar Fonu'nun "2008 Yılında Dünyanın En Fazla Tehlike Altında Bulunan 100 Tarihi Eser Listesinde yer alan Kapadokya'daki 1.500 yıllık Kızıl Kilise'nin çatısı, yapılan restorasyonla yıkılmaktan son anda kurtarıldı.

Karaman Karadağ kilise kazı çalışmaları Haberi

Karaman Karadağ kilise kazı çalışmaları

Karadağ'daki ören yerlerinde dini ve askeri yapıların gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar devam ediyor.


Karaman Valisi Murat Koca, Hristiyanlık döneminde dini merkez olan, 4. ve 9. yüzyıllar arasında yapılan onlarca kilise, manastır ve mezar ile inanç turizmi açısından oldukça zengin kültüre sahip Karadağ'daki kazı çalışmalarını inceledi.


Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi kiliselerdeki kazı çalışmalarının titizlikle devam ettiğini söyledi. 


Koca, 31 numaralı kilisede kazı çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "Karadağ, kiliselerdeki kazı çalışmalarının tamamlanmasıyla inanç turizmine katkı sağlayacak" dedi. 


Yörenin önemli bir dini merkez olduğuna dikkati çeken Koca, eserleri turizme kazandırmak istediklerini dile getirdi.


Karaman Müzesi Müdürü Abdülbari Yıldız da 21 Nisan'da başlayan çalışmaların 20 Temmuz'a kadar süreceğini anlattı.


İnanç turizmine Karaman'ı kazandırmayı amaçladıklarını aktaran Yıldız, Karadağ'ın bu açıdan Türkiye'nin en önemli merkezlerinden olduğunu...