05 / 05 / 2024

Niğde'de eski kilise kültür evi oldu!

Niğde'de eski kilise kültür evi oldu!

Kültür Evi adıyla hizmete açıldı. Niğde'nin Bor İlçesi ndeki tarihi kilise restore edilip, Bor Kültür Bakanlığı'nca restorasyonu gerçekleştirilen Bor Kültür Evi için açılış töreni düzenlendi.



Törene Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat Bor Garnizon Komutanı Albay Fatih Dağlı, Bor İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin, Çevre ve Şehircilik II Müdürü Ahmet Akaycan ile vatandaşlar katıldı. 


Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, törende yaptığı konuşmada turizm değeri yüksek Kapadokya'nın Niğde ve Bor'dan başladığını belirtip, hizmete giren kültür evinin turistlerin önemli bir ziyaret durağı olacağını vurguladı. 


Vali Necmeddin Kılıç, "Kentleri kent yapan kendi kültürleridir. Bor'da da böyle bir kültür var. Bu kültürü yaşatmak lazım. Bu da kanun gereği belediyelere aittir. Mahalli kültürleri belediyeler yaşatırlar. Belediyelerin bir merkez kurarak bunu geliştirmeleri gerekmektedir. Bunun adına kent merkezi veya kültür evi diyebiliriz. Bor Belediye Başkanımız da gerçekten çalışkan ve ufku açık bir arkadaşımız. 


Zaman zaman bir araya geldiğimizde ilçe için bir ihtiyaç olduğundan ve yaptığı çalışmalardan bahsetmişti. 


Bunun ilk adımını kültür evini açarak atmış oldu. Bu kültür evimizin, Bor'un o kadim kültürünü anlatan, ilçemizi tanıtan ve bu ilçede yetişmiş devlet adamı ve sanatçılarımızı anlatan bir merkez olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. 


Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ise uzun yıllar atıl vaziyetteki tarihi kilise binasının kültür evi olarak hizmet vermesinin ilçeye kültürel ve ekonomik kazanç getireceğini dile getirdi. 


Açılışta Borlu ev hanımları tarafından yapılan el sanatları ve yine Borlu olan devlet adamı, sanatçı, bilim adamı ve önemli şahsiyetlerin tablolarının yer aldığı sergi açıldı. 


Posta Çukurova Gap 



Geri Dön