25 / 05 / 2024

niğde yeni açılan kültür evleri

niğde yeni açılan kültür evleri

Kültür Evi adıyla hizmete açıldı. Niğde'nin Bor İlçesi ndeki tarihi kilise restore edilip, Bor Kültür Bakanlığı'nca restorasyonu gerçekleştirilen Bor Kültür Evi için açılış töreni düzenlendi.

TOKİ Niğde projesiyle 285 yeni konut geliyor! Beklenen tarih tek tek açıklandı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Niğde 2023 projesiyle 285 yeni konut geliyor... Beklenen tarih tek tek açıklandı...

TOKİ Niğde 2023 projesinde son dakika değişikliği! 285 yeni konutu kaçırmayın!

TOKİ Niğde 2023 projesinde son dakika değişikliği yaşandı. Tek bir ilçede inşa edilecek tam 285 yeni konutu kaçırmayın...

TOKİ Niğde projesi için tarih açıklandı! Tam 211 konutluk yeni proje geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Niğde projesi için tarih açıklandı. Niğde TOKİ projesiyle tam 211 konutluk yeni proje geliyor...

TOKİ'den Niğde'ye 253 konutluk yeni proje müjdesi!

Yeni konut yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Niğde'de 253 konutluk yeni proje inşa edecek. Projede ayrıca 3 dükkanlı ticaret merkezi de yer alacak.

Ankara-Niğde Otoyolu'nun tamamı hizmete açılıyor!

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından birinci ve üçüncü kesimleri hizmete açılan Ankara-Niğde Otoyolu'nun bu defa 113 kilometrelik otoyol ve 39 kilometrelik bağlantı yollarından oluşan ikinci kesimi de hizmet verecek.

Ankara-Niğde Otoyolu'nun ikinci kesimi yarın açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla birinci ve üçüncü kesimleri 4 Eylül'de törenle açılan Ankara-Niğde Otoyolu'nun, ikinci kesimi de yarın hizmete açılacak.

Niğde'de yeni öğretmen evi inşa edilecek!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde’de yeni öğretmen evi yapılacağını duyurdu.

Ankara-Niğde Otoyolu hizmete açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘akıllı’ sistemlerle donatılan Ankara-Niğde Otoyolu’nun 178 kilometrelik kesimini düzenlenen törenle hizmete açtı.

Under Armour İzmir'de yeni mağazasını açtı!

Global performans spor giyim ve aksesuar markası olan Under Armour, 24 Ekim’de Hilltown İzmir’de açılan yeni mağazasıyla spor tutkunları ile bir araya geliyor…

Niğde Belediyesi üç yeni tesisi hizmete açtı!

Niğde Belediyesi tarafından Efendibey Mahallesi'nde kentsel dönüşüm alanında hayata geçirilen dev kompleks gerçekleşen törenle hizmete açıldı.

TOKİ'den Niğde Altunhisar'a 118 yeni konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Niğde Altunhisar projesinde 118 adet konut yer alacak. Projenin ihalesi 28 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Niğde Altunhisar'a 118 yeni konut!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Niğde Altunhisar'da 118 yeni konut inşa edecek.

Niğde'de yapılan toplulaştırma çalışmaları mecliste!

Niğde ilinde yapılan toplulaştırma çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

niğde yeni açılan kültür evleri Haberi

niğde yeni açılan kültür evleri

Törene Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat Bor Garnizon Komutanı Albay Fatih Dağlı, Bor İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin, Çevre ve Şehircilik II Müdürü Ahmet Akaycan ile vatandaşlar katıldı. 


Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, törende yaptığı konuşmada turizm değeri yüksek Kapadokya'nın Niğde ve Bor'dan başladığını belirtip, hizmete giren kültür evinin turistlerin önemli bir ziyaret durağı olacağını vurguladı. 


Vali Necmeddin Kılıç, "Kentleri kent yapan kendi kültürleridir. Bor'da da böyle bir kültür var. Bu kültürü yaşatmak lazım. Bu da kanun gereği belediyelere aittir. Mahalli kültürleri belediyeler yaşatırlar. Belediyelerin bir merkez kurarak bunu geliştirmeleri gerekmektedir. Bunun adına kent merkezi veya kültür evi diyebiliriz. Bor Belediye Başkanımız da gerçekten çalışkan ve ufku açık bir arkadaşımız. 


Zaman zaman bir araya geldiğimizde...