27 / 04 / 2024

Ankara-Niğde Otoyolu'nun ikinci kesimi yarın açılacak!

Ankara-Niğde Otoyolu'nun ikinci kesimi yarın açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla birinci ve üçüncü kesimleri 4 Eylül'de törenle açılan Ankara-Niğde Otoyolu'nun, ikinci kesimi de yarın hizmete açılacak.



Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından birinci ve üçüncü kesimleri kullanıma açılan Ankara-Niğde Otoyolu'nun bu defa 113 kilometrelik otoyol ve 39 kilometrelik bağlantı yollarından oluşan ikinci kesimi de hizmet verecek.

Anadolu Ajansı muhabirinin edindiği bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle katılımının gerçekleşeceği Ankara-Niğde Otoyolu ikinci kesiminin açılışının Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yerinde yapılması hedefleniyor.

Edirne'den Şanlıurfa'ya uzanan otoyol aksında önemli bir görev üstlenecek olan projenin 113 kilometre otoyol ve 39 kilometre bağlantı yoluyla toplam 152 kilometrelik ikinci kesimindeki çalışmalar da tamamlandı. Yolun, Ankara-Acıkuyu Kavşağı arasında kalan 119 kilometrelik ilk kesimi ile Alayhan ve Gölcük kavşakları arasındaki 59 kilometrelik üçüncü kesimi 4 Eylül tarihinde yapılan törenle hizmete açılmıştı.

Edirne'den başlayarak, İstanbul ve  Ankara  üzerinden Güneydoğu'ya kadar uzanan otoyolun kesintisiz sağlanmasında önem taşıyan ve 275 kilometre ana gövde, 55 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 330 kilometre uzunluğunda olan Ankara-Niğde Otoyolu, uluslararası erişimin yanı sıra ticari ve turistik ulaşımı da kesintisiz duruma getirecek.

Yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen otoyolla, yıllık 127 milyon 551 bin litre yakıt tasarrufu ve karbon emisyonunda 318 milyon 240 bin kilogram azalma sağlanacak. Güvenli seyahat imkanıyla 4 saat 14 dakikalık mesafeyi 2 saat 22 dakikaya düşürecek olan Ankara-Niğde Otoyolu, böylece bölge sanayisinin gelişmesine de katkı sağlayacak.

Otoyol, 1985'te Dünya Miras Listesi'ne dahil edilen Göreme Milli Parkı, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Karlık Kilisesi, Aziz Theodore Kilisesi, Karain Güvercinlikleri ve Soğanlı Arkeolojik Alanı gibi turizm merkezlerine de ulaşımı da kolaylaştırmış olacak.
 

Ankara-Niğde Otoyolu'ndan Kayseri'ye bağlantı yapılması önerisi TBMM'de!


Geri Dön