18 / 05 / 2024

kiliselerü niğdede eski kiliseler

kiliselerü niğdede eski kiliseler

Kültür Evi adıyla hizmete açıldı. Niğde'nin Bor İlçesi ndeki tarihi kilise restore edilip, Bor Kültür Bakanlığı'nca restorasyonu gerçekleştirilen Bor Kültür Evi için açılış töreni düzenlendi.

Eski binalarda kapılar niçin yüksekti?

Eski saray, ev, köşk ve binaların kapıları günümüzdeki yapılara göre daha yüksekti. Peki, Eski binalarda kapılar niçin yüksekti? 

Niğde Eski Sanayi Sitesi'nde büyük dönüşüm başladı! 

Niğde Belediyesi, Eski Sanayi Sitesi'nde büyük dönüşüm hareketi için çalışmalara başladı. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, çalışmalara yönelik açıklamalarda bulundu. 

Bursa Büyükşehir Tarihi Eskişehir Han Oteli'ni satacak!

Bursa Büyükşehir, Osmangazi'de Kayhan Mahallesi’ndeki Tarihi Eskişehir Han Oteli’nin satılabilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay alacak...

Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski ilçe stadı ve tesis hayalleri suya düştü!

İzmir Karşıyaka Spor Kulübü'nün yeni stadı yapımını istedikten sonra eski İlçe Stadını ve Yalı Tesisleri’ni yıktırıp arazide zemin güçlendirme yaptıracakken ruhsat çıkmayan iki ihale de Büyükşehir Belediyesi'nin davasıyla iptal oldu.

Torunlar GYO, Paşabahçe İskelesi'ni büyütüyor!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Beykoz’daki  eski Tekel İçki Fabrikası’nın yerine yapacağı otel projesi kapsamında Paşabahçe İskelesi'ni de büyütecek.

Erdoğan Bayraktar, Vatan Teknoloji Koleji'ni açıyor!

Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Dr. Erdoğan Bayraktar, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin de katkılarıyla Halkalı'da ilk uygulamalı Teknoloji Meslek Lisesi'ni 2019-2020 eğitim öğretim döneminde hizmete açıyor.

Tarihi Maraş Kalesi eski siluetine kavuştu!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Tarihi Maraş Kalesi’ni eski siluetine kavuşturmak için çalışmalara tüm hızıyla devam ediyoruz" dedi.

Gölcük eski sanayi sitesindeki dükkanlar yıkılıyor!

Gölcük Yeni Sanayi Sitesi'ni tamamlayan Gölcük Belediyesi, eski sanayi sitesindeki dükkanların yıkımını sürdürüyor.

Niğde Belediyesi eski evleri yeniliyor!

Niğde Belediyesi sosyal belediyecilik kapsamında yardıma ihtiyacı olan vatandaşların evlerini onardı. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan tarafından talimat verilen ev 2 haftada yenilendi.

Niğde eski devlet hastanesi yıkılıyor!

410 bin TL + KDV'ye ihale edilen Eski Niğde Devlet Hastanesi'nin içinde bulunan Diyaliz Merkezi ve esli Sağlık Meslek Yüksekokulu binasının yıkımı dün itibariyle başladı.

Eskişehir Modern Sanat Müzesi'ni Japonlar yapacak!

Eskişehir Odunpazarı'da inşa edilecek modern sanat müzesinin detayları paylaşıldı. Projenin yapımını Japon mimar Kengo Kuma'nın mimarlık ofisi, Kengo Kuma & Associates üstlenecek.

Eskişehir Şehir Hastanesi'nin inşaatı 30 Kasım'da bitecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, yapımı devam eden Eskişehir Şehir Hastanesi'ni inceledi. Hastane hakkında bilgi veren Avcı, inşaatın 30 Kasım'da biteceği müjdesini verdi.

THK 7 ildeki 12 gayrimenkulü satışa çıkardı!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Denizli, İstanbul, Kırıkkale, Mersin, Mersin, Niğde, Eskişehir'de bulunan 12 gayrimenkulü satışa çıkaracak. İhalesi 6 Nisan'da gerçekleştirilecek.

kiliselerü niğdede eski kiliseler Haberi

kiliselerü niğdede eski kiliseler

Törene Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat Bor Garnizon Komutanı Albay Fatih Dağlı, Bor İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin, Çevre ve Şehircilik II Müdürü Ahmet Akaycan ile vatandaşlar katıldı. 


Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, törende yaptığı konuşmada turizm değeri yüksek Kapadokya'nın Niğde ve Bor'dan başladığını belirtip, hizmete giren kültür evinin turistlerin önemli bir ziyaret durağı olacağını vurguladı. 


Vali Necmeddin Kılıç, "Kentleri kent yapan kendi kültürleridir. Bor'da da böyle bir kültür var. Bu kültürü yaşatmak lazım. Bu da kanun gereği belediyelere aittir. Mahalli kültürleri belediyeler yaşatırlar. Belediyelerin bir merkez kurarak bunu geliştirmeleri gerekmektedir. Bunun adına kent merkezi veya kültür evi diyebiliriz. Bor Belediye Başkanımız da gerçekten çalışkan ve ufku açık bir arkadaşımız. 


Zaman zaman bir araya geldiğimizde...