18 / 05 / 2024

niğde eski kilise kültür evi oldu

niğde eski kilise kültür evi oldu

Kültür Evi adıyla hizmete açıldı. Niğde'nin Bor İlçesi ndeki tarihi kilise restore edilip, Bor Kültür Bakanlığı'nca restorasyonu gerçekleştirilen Bor Kültür Evi için açılış töreni düzenlendi.

Niğde Eski Sanayi Sitesi'nde büyük dönüşüm başladı! 

Niğde Belediyesi, Eski Sanayi Sitesi'nde büyük dönüşüm hareketi için çalışmalara başladı. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, çalışmalara yönelik açıklamalarda bulundu. 

Niğde Belediyesi eski evleri yeniliyor!

Niğde Belediyesi sosyal belediyecilik kapsamında yardıma ihtiyacı olan vatandaşların evlerini onardı. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan tarafından talimat verilen ev 2 haftada yenilendi.

Niğde eski devlet hastanesi yıkılıyor!

410 bin TL + KDV'ye ihale edilen Eski Niğde Devlet Hastanesi'nin içinde bulunan Diyaliz Merkezi ve esli Sağlık Meslek Yüksekokulu binasının yıkımı dün itibariyle başladı.

Niğde'de eski devlet hastanesi arsasına hükümet konağı yapılacak mı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de eski devlet hastanesi arsasına yeni hükümet konağı kompleksi yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Niğde Efendibey Dönüşüm Projesi için 1.700 yapı yıkıldı!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 1700 eski yapının yıkıldığı Kentsel Dönüşüm Alanında 20 bin kişiyle kat karşılığı sözleşme imzaladıklarını belirterek, “Bu durum vatandaşımızın, belediyemize olan güveninin net bir göstergesidir” dedi.

Niğde Devlet Hastanesi yıkılıyor!

Niğde Belediyesinin Kent meydanı projesi kapsamında eski Devlet hastanesi binası yıkılarak yerine kamu kampüsü yapılacak.

Niğde Belediyesi Şubat toplantısında imar konuşuldu!

Niğde Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Eski Sanayi Sitesinin Hıdırlık Mevki'ne taşınması ve yerine kültür sitesi ve park yapılmasıyla ilgili gündem maddesi, yeniden incelenip rapor hazırlanmak üzere İmar Komisyonu'na sevk edildi.

Niğde'de yeni adliye binasının yapım çalışmaları sürüyor!

Niğde’de yeni Adliye binasının inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Eski terminal binasının olduğu yerde yaptırılan Niğde Adliye Sarayı yaklaşık 21 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek.

Niğde Adliye Sarayı inşaatında son durum!

Niğde’de yeni Adliye binasının inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Eski terminal binasının olduğu yerde yaptırılan Niğde Adliye Sarayı yaklaşık 21 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek.

Niğde'de yıkılan üst geçit yerine alt geçit yapılacak!

Niğde'de istasyon caddesini İlhanlı Mahallesini bağlayan, her gün binlerce insanın kullandığı eski üst geçit yıkıldı. Daha önceden engelli vatandaşlarında geçiş yapamadığı üst geçit greyderlerle yıkılarak yerine alt geçit yapılacak.

Niğde'ye yeni hükümet konağı yapılacak!

Niğde Devlet Hastanesi eski binasının TOKİ ile yapılan görüşmeler neticesinde Niğde Hükümet konağı yapılması için çalışma başlatıldı.Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, hükümet konağı ile ilgili açıklamalar yaptı.

Niğde Üniversitesi Kampüsü öğrenci yurtları ve sosyal tesis inşaatı ihalesi 1 Ekim'de!

Niğde Üniversitesi Kampüsü öğrenci yurtları ve sosyal tesis inşaatı yaptırılmak üzere ihaleye çıkılıyor. 1 Ekim 2014 tarihinde yapılacak olan ihalede tahmini bedel 33 milyon 591 bin 600 TL...

Niğde Kent Meydanı 26 Eylül'de tamamlanacak!

Niğde'de ilklerin altına imza atmaya devam eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Kent Meydanı çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirtti. Kent Meydanı projesi 26 Eylül'de tamamlanacak.

niğde eski kilise kültür evi oldu Haberi

niğde eski kilise kültür evi oldu

Törene Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat Bor Garnizon Komutanı Albay Fatih Dağlı, Bor İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin, Çevre ve Şehircilik II Müdürü Ahmet Akaycan ile vatandaşlar katıldı. 


Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, törende yaptığı konuşmada turizm değeri yüksek Kapadokya'nın Niğde ve Bor'dan başladığını belirtip, hizmete giren kültür evinin turistlerin önemli bir ziyaret durağı olacağını vurguladı. 


Vali Necmeddin Kılıç, "Kentleri kent yapan kendi kültürleridir. Bor'da da böyle bir kültür var. Bu kültürü yaşatmak lazım. Bu da kanun gereği belediyelere aittir. Mahalli kültürleri belediyeler yaşatırlar. Belediyelerin bir merkez kurarak bunu geliştirmeleri gerekmektedir. Bunun adına kent merkezi veya kültür evi diyebiliriz. Bor Belediye Başkanımız da gerçekten çalışkan ve ufku açık bir arkadaşımız. 


Zaman zaman bir araya geldiğimizde...