27 / 04 / 2024

karaman maden kazası

karaman maden kazası

Karaman ’ daki madende mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları hakkında bilgi veren Enerji Bakanı Taner Yıldız, " 18 işçi kardeşimizle ilgili umudumuz azalıyor" dedi.

3 Bakan'dan Karaman açıklaması!

Karaman'daki maden kazasında incelemelerde bulunmak üzere bölgeye giden bakanlar kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bakan Taner Yıldız, Su seviyesinin işçilerin bulunduğu seviyenin üzerinde bulunduğunu söyledi.

İBB Karaman'daki maden kazası için kurtarma ekibi gönderdi!

Karaman’da bir kömür ocağında meydana gelen su baskınında 18 işçi yerin 350 metre altında mahsur kaldı. İBB 10 kilometreden su tahliyesi yapabilen AHTAPOT ile 5 dalgıç 7 kurtarma personelini bölgeye gönderdi.

Taner Yıldız: Karaman'daki madende sular her 2 saatte 1 metre yükseliyor!

Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan akşam saatlerinde facianın olduğu bölgeye ulaştı. Bakan Yıldız yaptığı açıklamada, "İki saatte yaklaşık bir metrelik su yükselmesi var. Su yükselmesi devam ediyor" dedi

Karaman Valisi Koca'dan maden kazası açıklaması!

Karaman Valisi Koca: 'Şu anda 20 işçimiz çalışılan bölümde var. Diğer galeride olanlarda sıkıntı yok. 40'ın üzerinde arkadaş vardı. Onlar çıktı. Şu anda 20 arkadaşımız yeraltında' dedi.

Hükümetten madencilerin ailelerine maaş ve nakdi destek geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan yasal düzenleme talimatı verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Merkez ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Bartın Amasra’daki maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine mali destek için parti grubuna “yasal düzenleme” hazırlığı yapılması talimatını verdi. İşte ayrıntılar...

Karaman Madenşehri'nde arsa ihtiyacı çözülecek!

Karaman Madenşehri köyünün arsa ihtiyacının çözüme kavuşturulduğu müjdesini veren AK Parti Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker, Madenşehri arsa kuralarının çekileceğini söyledi.

Karaman'ın Madenşehri köyü için yeni imar planı!

Karaman'da yıllardır çivi bile çakılmayan Madenşehri köyü taşınıyor. İl Genel Meclisi'nin kararıyla bölge için yeni imar planı hazırlandı.

Tamyol Maden İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tamyol Maden İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sabit İnce ve Yusuf Karaman ortaklığında 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

İzmir'de Maden Şehitleri Parkı yapı çalışmaları başladı!

Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenlerin anısına yapacağı Maden Şehitleri Parkı için çalışmalarına başladı. 5 bin 500 metrekare alana kurulacak olan kafeteryalar, ışıklı süs havuzu ve geniş bir yeşil alan olacağı bildirildi.

Reform Maden İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Reform Maden İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Zeki Ertaş ve Yusuf Karaman ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 10 Temmuz'da Ümraniye, Çakmak Mahallesi'nde kuruldu.

Karaman Madenşehri Köyü'nde Sit alanı nedeniyle köylüler, taşınıyor!

KARAMAN merkeze bağlı Madenşehri Köyü, volkanik bir dağ kütlesi olan Karadağ üzerinde Bizanslılar döneminde yapılmış kilise, manastır, kale ve mezarlar bulunduğu için 1976 yılında SİT alanı ilan edildi.

TOKİ Manisa Soma 301 konut ihalesi bugün yapılacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Manisa Soma'da maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin aileleri için 301 konutluk proje yaptırıyor. 301 konut ihalesi bugün saat 15:00'te yapılacak.

Ermenek'te ailelere iki ev vermek istiyoruz!

Lütfi Elvan, Ermenek'teki maden kazasında yaşamlarını yitirenlerin ailelerine bir değil, iki ev verebilmeyi istediklerini belirterek, "Yasal olarak yapılması gereken düzenlemeler vardı. Önümüzdeki günlerde bu düzenlemeler yapılacak" dedi.

Madenşehri Köyü yeni yerleşim alanına kavuşuyor!

Madenşehri Köyü yeni yerleşim alanına kavuşuyor. Karaman'da Madenşehri Köyü'nün sit alanı olması ve yapılaşmaya müsaade edilmemesi sebebiyle köy halkı mevcut evlerinde zor şartlarda yaşamlarını sürdürüyor.

TOBB Ermenek'teki madencilerin ailelerine ev alacak!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğu, Ermenek'te meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine yardımda bulunacaklarını belirterek, "TOBB Yönetim Kurulu olarak ailelere birer ev alma kararı aldık" dedi.

Rifat Hisarcıklıoğlu: Ermenek'teki ailelere birer ev alma kararı aldık!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ermenek’te meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine yardımda bulunacaklarını belirterek, "TOBB Yönetim Kurulu olarak ailelere birer ev alma kararı aldık" dedi.

Karaman'a 2 yeni güneş santrali kurulacak!

Ermenek'te yaşanan maden kazasıyla gündeme gelen Karaman'da 12 megavat kurulu güce sahip 2 ayrı güneş santrali kurmak için yatırım süreci başladı. Santrali, Faruk Yıldızbaş Enerji İnşaat Tarım Hayvancılık Ticaret AŞ kuracak...

karaman maden kazası Haberi

karaman maden kazası

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik birlikte basın mensuplarının karşısına çıktı. Maden ocağındaki çalışmalarla ilgili son durumu paylaşan Bakan Yıldız, "Su tahliye edildikçe çamur ve bozulan tahkimat geliyor" dedi ve şöyle devam etti: "Su 16 metre kadar boşaltıldı. Boşaltılan yerin bir kısmında tahkimatın bozulmuş olması nedeniyle 1-2 metrelik çöküntüler oluşmuş. Hem suyu, hem çamuru tahliye etmek; bir yandan da madencilikle ilgili tahkimat yapmayı zorunlu kılıyor" dedi.


"Zaman ilerliyor ve 18 kardeşimizle ilgili umudumuzun azaldığını söylemem gerekir” diyen Bakan Yıldız, şunları söyledi: “Çöküntünün dışarıya çıkartılması için ahtapotun montajı yan tarafa alındı ve raylı sistem de kullanılıyor. İşimiz kolay değil ve 24 saat aralıksız çalışılıyor. Her...