04 / 05 / 2024

Karaman Valisi Kadı Abdurrahman Paşa mal varlığı

Karaman Valisi Kadı Abdurrahman Paşa mal varlığı

1800’lü yılların Karaman Valisi Kadı Abdurrahman Paşa’nın mirasçıları Anadolu’dan Şam’a uzanan dev miras için mahkemeye gitti. 54 mirasçının içinde ünlü isimler de var.

Afyonkarahisar'da Kadın Sohbet Evleri projesine başlanıyor!

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in girişimleriyle tüm ilçelerde Kadın Sohbet Evleri projesine başlanıyor. Kadın Sohbet Evleri'nin kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Karaman'da inşaatı devam eden projeler incelendi!

Karaman Valisi Fahri Meral, inşaatı devam eden ve 2017 yılı sonunda faaliyete geçmesi beklenen İbrala Barajı içme suyu arıtma tesisi ile kapalı sulama sistemi ve Taşkale Göleti sulama tesislerinde incelemelerde bulundu.

Kadı Abdurrahman Paşa’nın 54 mirasçısı mahkemede!

1800’lü yılların Karaman Valisi Kadı Abdurrahman Paşa’nın mirasçıları Anadolu’dan Şam’a uzanan dev miras için mahkemeye gitti. 54 mirasçının içinde ünlü isimler de var.

Karaman Kalesi'nin restorasyonu 2016'da tamamlanacak!

Karaman Valisi Murat Koca, restorasyon çalışmalarının sürdüğü Karaman kalesinde incelemelerde bulundu. Koca restorasyon çalışmalarının sürdürüldüğü kalede bir süre incelemelerde bulundu ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Karaman Kalesi'nin restorasyon çalışmaları 2016'da bitecek!

Karaman Kalesi'nin iç kısmının toprak altında kalan bölümlerinin ortaya çıkarılması için başlatılan temizlik ve kazı çalışmaları devam ediyor. Karaman Valisi Murat Koca, kazı alanında çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Karaman Kalesi restorasyonu ne zaman bitecek?

Karaman Valisi Vali Murat Koca, restorasyon çalışmalarının devam ettiği Karaman kalesinde incelemelerde bulundu. Vali Koca, yürütülen çalışmalar sırasında desteğini esirgemeyen kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti.

Karaman Kalesi açık hava müzesi olacak!

Karaman Kalesi'nin temizlik ve kazı çalışmaları devam ediyor. Karaman Valisi Murat Koca, "2016 yılı içerisinde restorasyon çalışmalarını tamamlayarak kaleyi açık hava müzesi haline dönüştürmeyi planlıyoruz" dedi.

Karaman Valisi Koca'dan maden kazası açıklaması!

Karaman Valisi Koca: 'Şu anda 20 işçimiz çalışılan bölümde var. Diğer galeride olanlarda sıkıntı yok. 40'ın üzerinde arkadaş vardı. Onlar çıktı. Şu anda 20 arkadaşımız yeraltında' dedi.

Kadın Termal Aquapark ve Spor Kompleksi ihalesi Temmuz'da yapılacak!

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, sadece kadınlara yönelik olarak planlanan 'Kadın Termal Aquarak ve Spor Kompleksi' tesisleriyle ilgili hazırlanan projenin ihalesinin Temmuz ayı içerisinde yapılacağını söyledi.

Karaman Karadağ'daki kazı çalışmaları devam ediyor!

Karadağ'daki ören yerlerinde dini ve askeri yapıların gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Karaman Valisi Murat Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi kiliselerdeki kazı çalışmalarının titizlikle devam ettiğini söyledi.

Murat Koca kimdir?

Karaman Valisi Murat Koca kimdir? Karaman Valisi Murat Koca, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Murat Koca, ne zamandan beri vali olarak hizmet veriyor? İşte Murat Koca...

Kadışehri Belediyesi Hizmet Binası ve Kültür Merkezi açıldı!

Yozgat’ın Kadışehir İlçe Belediyesi tarafından yatırılan Kadışehri Belediye Hizmet Binası ve Kültür Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı da katıldı...

Murat Koca, Karaman-Konya demiryolu hattı inşaatında incelemede bulundu!

Karaman Valisi Murat Koca, Karaman-Konya arasında bulunan mevcut demiryolu hattının çift hatta dönüştürülmesi projesi kapsamında başlanan çalışmaları yerinde inceledi. Konya - Karaman arası demiryolu projesinin bitim süresi 40 ay....

Karaman Valisi Kadı Abdurrahman Paşa mal varlığı Haberi

Karaman Valisi Kadı Abdurrahman Paşa mal varlığı

Osmanlı İmparatorluğu’nda 1800’lü yılların başında Karaman Valiliği yapan, Nizam-ı Cedid ve Sekban-ı Cedid ordularını komuta ettikten sonra boğularak öldürülen Kadı Abdurrahman Paşa’nın torunları miras için dava açtı. Paşa’nın Antalya, Konya, Muğla ve Trakya’nın yanı sıra Şam’daki Emevi Camisi’nin çevresinde de büyük arazileri bulunuyor. Mirasçılar arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Gülriz Sururi de var.


Kadı Abdurrahman Paşa’nın miras davası, 1996’da, Antalya’da bir arazinin sahiplerinin açtığı tapu tespit davasıyla başladı. Kadı Abdurrahman Paşa’nın olduğu tespit edilen arazi için nüfus kayıtlarında paşanın soyundan geldiği tespit edilen 310 isme ulaşıldı. Mahkeme 6 yıl sonunda davayı reddetti. 12 mirasçı, Avukat Namık Timuroğlu aracılığıyla 2013’te Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne dava açtı. Bilirkişi yaptığı inceleme sonunda, dava açan 12...