05 / 05 / 2024

karamanoğlu mehmet bey aksaray ulucami

karamanoğlu mehmet bey aksaray ulucami

Aksaray'da, Karamanoğlu Beyliği döneminde yapılan Ulu Cami'nin mihrabında kazı ve temizlik çalışmaları başlatıldı. Aksaray Müze Müdürlüğü gözetiminde başlatılan çalışmalarda caminin önceki dönemlerde yapılan alçı mihrabının sökümü yapıldı...

İzzetabad Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

İzzetabad Gayrimenkul Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 5 milyon 810 bin 372 TL sermaye bedeli ile Mustafa Bayraktar, Bahaettin Tatoğlu, Mehmet Bayraktar ve Betül Bayraktar ortaklığında kuruldu. 

Bem Motors Oto Ekspertiz Limited Şirketi kuruldu!

Bem Motors Oto Ekspertiz Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erkan Ufuk Hilaloğlu, Mehmet Bahadır Ceyhan ve Mehmet Metehan Soysal ortaklığında kuruldu.

Mehmet Bey Otelcilik Turizm Konaklama Limited Şirketi kuruldu!

Mehmet Bey Otelcilik Turizm Konaklama Limited Şirketi bugün Fatih'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Baran Bingöl tarafından kuruldu.

Mhf Constructıon Yapı Sistemleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mhf Constructıon Yapı Sistemleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 10 milyon TL sermaye bedeli ile Hüseyin Şehitoğlu, Mahmut Şehitoğlu, Mehmet Şehitoğlu ve Muhammed Furkan Şehitoğlu ortaklığında kuruldu.

Niğde Bor'da 635 bin TL'den başlayan fiyatlarla 3+1 konut fırsatı! Ev almak isteyenlere müjde! 

Niğde Bor Belediyesi, Niğde ili, Bor ilçesi, Cığızoğlu, Mehmetçik ve Ahmet Kuddisi mahallelerinde yer alan 12 adet 3+1 konutu 635 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor...

Buha İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Buha İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te Gökhan Haitpoğlu, Mehmet Budumlu ve Mert Budumlu ortaklığında kuruldu.

Bayraktar Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Bayraktar Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta Mustafa Bayraktar, Bahaettin Tatoğlu, Mehmet Bayraktar, Mehmet Gürel Kapani ve Mustafa Salih Eser ortaklığında kuruldu.

H Bayraktar Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

H Bayraktar Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta Mustafa Bayraktar, Bahaettin Tatoğlu, Mehmet Bayraktar, Betül Bayraktar, Selim Kan Karaşıklı ve Mustafa Salih Eser ortaklığında kuruldu.

Alanya'daki Gülevşen Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın Alanya ilçesinde 14. yüzyılda Karamanoğlu Beyliği tarafından yaptırılan Gülevşen Camisi'nde restorasyon çalışması yürütülüyor.

Karamanoğlu Tekstil İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karamanoğlu Tekstil İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Yasin Çağlar tarafından kuruldu.

Eym Int İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Eym Int İnşaat Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Metin Taş, Muhammet Esat Nuhoğlu, Mehmet Edip Demir ve Yaşar Ayaz ortaklığında kuruldu.

Salih Tatlıcı'nın miras davasında sular durulmuyor!

Türkiye'nin 3 milyar dolar ile en büyük miras davası olan Tatlıcı ailesinde ikinci eş Nurten Tatlıcı'nın hayatından endişe ettiği ortaya çıktı. Nurten Tatlıcı, üvey oğlu Mehmet Tatlıcı, sekreteri Serap Durmuş ile Gökhan D.'den can güvenliği olmadığı gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Gaziantep'te kiracı, tartıştığı ev sahibi ve oğlunu silahla yaraladı!

Gaziantep'te bir apartmanda oturan kiracı Erkan Ö, ev sahibi Orcay Ö. ve oğlu Mehmet Ö'yü silahla yaraladı.

karamanoğlu mehmet bey aksaray ulucami Haberi

karamanoğlu mehmet bey aksaray ulucami

15 yy. ilk çeyreğinde yaptırılan tarihi Ulu Cami çeşitli dönemlerde tamirat ve restorasyon geçirirken son zamanlarda mihrapta meydana gelen aşınma ve çatlamalar nedeniyle çalışma yapılması gerekiyordu. 


Aksaray Valisi Selami Altınok'un girişimleri ile hızlandırılan çalışmalar sonunda Nevşehir Koruma Kurulu'nun 26.09.2013 tarih 903 sayılı kararı doğrultusunda Ulu Cami'nin mihrabı üzerindeki muhdes mihrabın kazı ve temizlik çalışmaları başlatıldı. 


Aksaray Müze Müdürlüğü gözetim ve denetiminde başlatılan çalışmalarda camiinin orijinal olduğu değerlendirilen mihrabının üzerine daha önceki dönemlerde yapılan alçı mihrabın sökümü yapıldı. 

Aksaray'ın önemli tarihi değerleri arasında yer alan Ulu Cami'nin mihrap bölümündeki kazı ve temizlik çalışmalarının ibadeti engellememesinin amaçlandığı belirtildi. 


Ulu Camii 15. yy. ilk çeyreğinde Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından Mimar Furuz Beye yaptırıldı. Beylik dönemi, 19 yy. ve 20. yy büyük tamirat geçiren Ulu Cami Aksaray'ın...