30 / 04 / 2024

Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi Projesi

Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi Projesi

Eskişehir Odunpazarı Huzurum Mahallesi'nde TOKİ konutlarında yaşayan vatandaşlar Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi Projesi kapsamında zorluk çekiyor. TOKİ’nin ilk etabında mahalleye giren iş makineleri nedeniyle birçok evin yıkıldığı iddia edildi.

Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi Projesi'ndeki daireler satışa sunuluyor!

Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi Projesi kapsamında, belediyenin mülkleri karşılığında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığından kat karşılığı alınan konutların satışı çık ihale usulü ile gerçekleşecek

TOKİ'den Eskişehir'deki imar planına ilişin açıklama!

TOKİ'den Eskişehir'de bazı basın yayın organlarında yer alan "Eskişehir Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi 2. Etap Projesiyle ilgili belediye meclisi kararına TOKİ'nin itiraz etmesi"ne ilişkin yapılan haberlere dair açıklama yapıldı.

Konya Karapınar Meke Küçük Sanayi Sitesi'nde 171 iş yeri yapılacak!

Konya Karapınar Meke Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Konya Karapınar Meke Küçük Sanayi Sitesi'ne ait 171 adet iş yeri için yapım işi ihalesi düzenliyor. Yapım ihalesi 4 Mart 2021'de gerçekleşleştirilecek.

Konya Karapınar Meke Küçük Sanayi Sitesi'nde 171 iş yeri yapılacak!

Konya Karapınar Meke Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Konya Karapınar Meke Küçük Sanayi Sitesi'ne ait 171 adet iş yeri için yapım işi ihale ediyor. Yapım ihalesi 4 Mart 2021 tarihinde yapılacak.

Kalyon Holding, Karapınar SCADA Merkezi için mimari proje yarışması düzenliyor!

Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası ve Türkiye’nin en büyük güneş santrali Karapınar GES ile yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarını büyüten Kalyon Holding, Karapınar SCADA Merkezi için mimari proje yarışması düzenliyor.

Karapınar Vadisi Gecekondu Projesi'nin akıbeti mecliste!

Karapınar Vadisi Gecekondu Projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. MHP'li Sazak, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konya Karapınar'da kentsel dönüşüm hızlandı!

Konya Karapınar'da Çetmi-Pınarbaşı Kentsel Dönüşüm inşaat alanını inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Yaka, ''İlçemizin çehresine artı değer katacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin hayırlı olmasını diliyorum'' dedi. 

TOKİ Konya Karapınar Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Konya İli Karapınar İlçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat  14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Konya Karapınar 3. Etap'ın inşaatı başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Konya'nın Karapınar ilçesinde, 3. etapta hayata geçirilecek olan 317 konutun inşaatı başladı.

TOKİ Konya Karapınar 3. Etap'ın inşaatı başladı!

TOKİ tarafından Konya'nın Karapınar ilçesinde inşa edilecek 3. etapta planlanan 317 konutun yapımına başlandı.

TOKİ Konya Karapınar Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Konya İli Karapınar ilçesi Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ Konya Karapınar Hükümet Konağı ihalesi 1 Nisan'da!

Konya İli Karapınar ilçesi Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 1 Nisan 2020 tarihinde saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ'den Konya Karapınar'a hükümet konağı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Konya Karapınar'da hükümet konağı inşa edecek.

TOKİ Konya Karapınar projesinin ihalesi yapıldı!

Yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Konya Karapınar projesinin ihalesini gerçekleştirdi.

Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi Projesi Haberi

Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi Projesi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ile Eskişehir Odunpazarı Belediye eski Başkanı Burhan Sakallı döneminde imzalanan Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi Projesi, Huzur Mahallesi’nde yaşayan insanların mağduriyet yaşamasına neden oldu. Belediye yönetiminin değişmesi sonrasında belediye ile TOKİ’nin İkinci Etap Projesinde anlaşamaması nedeniyle henüz bir çalışma olmadığı gibi vatandaşın yaşadığı sorunlara da çözüm bulunamadı.


HİZMET YOK

TOKİ’nin ilk etabında mahalleye giren iş makineleri nedeniyle kimi evlerde çatlaklar oluştuğunu, kimi evlerin ise yıkıldığını belirten mahalle sakinleri can güvenliklerinin olmadığını savundu. Mahallelerine yeterli hizmet gelmediğini ileri süren vatandaşlar, mahallelerinin Türkiye’nin en ücra köyünden bile bakımsız olduğunu belirtti. Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kapatılan Serkan Özaydın İlkokulu öğrencileri ise mahallelerinden uzak okullarda eğitim görmeye başladı. TOKİ’nin İkinci Etap Projesine başlanılmaması nedeniyle mahallede eğitim veren bir okul kalmadı. Öğrenciler ise...