29 / 04 / 2024

karataş imarı

karataş imarı

Karataş için ciddi anlamda büyük sorun oluşturan konuların çözümü için ilk adım oldu. Karataş belediye Başkanı Boğaçhan Ünal; Karataş'ta imasız ve izinsiz yapıların en kısa zamanda düzenlemelerinin yapılacağı müjdesini verdi.

ABB'den Karataş Mahallesi imar durumu ile ilgili açıklama!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Karataş'ta devam eden imar planlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararıyla imar planlarının durdurulduğunu dile getirdi.

Tuzla Orhanlı, Aydınlı ve Konaşlı'da uygulanan imar planı TBMM'de!

İstanbul ili Tuzla ilçesinde bulunan Orhanlı, Aydınlı ve Konaşlı mevkilerinde uygulanan imar planı meclis gündemine taşındı. MHP İstanbul Milletvekili Memet Bülent Karataş, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Türkiye'de kentleşme ve imar rantı!

Akdeniz'de Yeni Yüzyıl Gazetesi'nin konuk yazarlarından Deniz Karataş bugün köşesinde kentleşme ve imar hakkında yazı yazdı. İşte o yazı...

Deniz Karataş yeni imar yönetmeliğini değerlendirdi!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'ni değerlendirdi.

Çorum Osmancık OSB’nin imar planı onaylandı!

Çorum’un Osmancık ilçesinde kurulan Organize Sanayi Bölgesinin imar planları Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı tarafından onaylandı. Hamza Karataş, imar planlarının onaylanması ile birlikte alt yapı sürecinin başlatılacağını belirtti.

Osmancık OSB’nin imar planları onaylandı!

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, imar planlarının onaylanması ile birlikte alt yapı sürecinin başlatılacağını belirterek “Osmancık OSB'de yatırımcılara bir an önce yer tahsisine başlanması için süreci hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz" dedi

Adana Karataş ve Yumurtalık'ın imar planları oluşturuluyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yumurtalık ve Karataş’ı güneyin Bodrum’u haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Sözlü, “Niyet protokolümüz var. İmar planları ve altyapısını oluşturuyoruz” dedi.

Çorum Osmancık OSB'de 39 sanayi parselinin imar onayı bekleniyor!

Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık Organize Sanayi Bölgesinin şehir plancısı tarafından hazırlanan imar planlarının bakanlık onayına gönderildiğini belirtti.

İmrahor Vadisi imar planı askıya çıktı!

İmrahor Vadisi ve çevresindeki Çankaya ilçesi Mühye, Karataş ve Mamak İlçesi Yukarı İmrahor Mahallelerindeki muhtelif kadastro parselleri kapsayan İmrahor Vadisi 1/1000 ve 1/5000 ölçekli Uygulama ve Nazım imar planı bugün askıya çıktı...

Osmancık'ta yeni imar planı yapılacak!

Nazım İmar Planının olmaması ve yaklaşık 40 yıl önce hazırlanan uygulama imar planında ise ihlaller nedeniyle çarpık kentleşmesinin nlııstııgıımı belirten Karataş, ilçede imar ve kentleşme sorunlarının yaşandığına dikkat çekti.

Osmancık'ta yeni imar planı!

Nazım İmar Planının olmaması ve yaklaşık 40 yıl önce hazırlanan uygulama imar planında ise ihlaller nedeniyle çarpık kentleşmesinin oluştuğunu belirten Karataş, ilçede imar ve kentleşme sorunlarının yaşandığına dikkat çekti.

Hamza Karataş: Osmancık kentsel dönüşüme hazırlanıyor!

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, ilçede kapsamlı bir kentsel dönüşüme hazırlandıklarını belirterek ilçenin yeni imar planım da içeren projenin 14 Ekim 2014 tarihinde ihale edileceğini açıkladı.

Uluslararası Finans Merkezi imar planıyla ilgili dava açıldı!

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Özel Proje ve Rekreasyon Alanı Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşinin bulunduğu alanın imar planına ilişkin dava açıldı, ancak dava ihaleleri etkilemiyor ve ihale devam edecek...

karataş imarı Haberi

karataş imarı

Meclis toplantısında alınan kararlar ile Karataş için ciddi anlamda büyük sorun oluşturan konuların çözümü için ilk adım oldu. Gündem maddelerinin 1 .si yerleşim yerlerinde bulunan hayvan ağıl ve ahırlarının Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığınca yapılan inceler neticesinde insan sağlığı açısından ciddi tehdit oluşturması nedeni ile belirlenen mahallelerden kaldırılarak yerleşim yerlerinin dışına taşınması idi. Oylamaya sunulan madde meclis üyelerince kabul edildi. Gündemin 2. Maddesi Adalı Mahallesinde 3402 sayılı kanun hükmünce kadastro çalışması için 6 kişiden oluşan (3 asil,3 yedek )bilirkişi görevlendirilmesi oldu. 


Gündemin 3. Ve son maddesi ise Sahillerimizde ve mahallelerimizde çevre düzenlemelerinin yapılması konusuydu. Turistik bir ilçede çarpık kentleşmenin görsellik açısından iyi bir görünüm vermediği göz önüne alınarak çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi gerekliliğinin önemli olduğu vurgulanan belediye meclis toplantısında; yolların...