06 / 05 / 2024

Karatay 2015 imar revizyon çalışmaları

Karatay 2015 imar revizyon çalışmaları

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı açıklamada, toplam 22 mahalleyi kapsayan 5 milyon metrekarelik alanda 1. İmar Revizyon Plan çalışmasının yapıldığını söyledi.

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

Konya Karatay'da ormanlık alanın imarı değiştirildi iddiası!

Konya Karatay'da 10 sene önce eski Belediye Başkanı Mehmet Hançerli tarafından, Hazine’den alınan 2 milyon 472 bin metrekare büyüklüğündeki alana 85 bin ağaç dikildi ve ormanlık alan yapıldı. Ormanın bir bölümü temeli atılan Yeni Sanayi Sitesi'ne katıldı.

Karatay'da imar ve mülkiyet sorunları çözülüyor!

Karatay Belediyesi, ilçede yaşanan imar ve mülkiyet sorunlarının çözmek için imar düzenlemelerine ve 18. madde uygulamalarını hızlandırdı.

Konya Karatay’da imar uygulamaları hız kesmiyor!

Karatay Belediyesi, ilçedeki imar ve mülkiyet sorunlarının çözümü amacıyla imar düzenlemelerine ve 18. madde uygulamalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Doğuş GYO'dan Maslak ve çevresi uygulama imar planı hakkında açıklama! 

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 3 Kasım 2015 tarihli ÖDA (güncelleme) 1/100 ölçekli Maslak ve çevresi uygulama imar planı davasının istinaf talebi reddedildi...

Karatay'da 21 mahallede imar düzenlemesi!

Karatay Belediyesi tarafından imar ve mülkiyet sorunlarının çözülmesi için 21 mahallede, 38 farklı düzenleme sahasında 9 milyon 821 bin metrekarelik alanda imar düzenlemesi yapıldı.

Karatay’da 18. madde imar uygulamaları devam ediyor!

Karatay Belediyesi ilçe sınırları içinde düzenli kentleşmeyi sağlamak amacı ile Belediyelerin asli görevlerinden olan 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. Maddesini hızlı ve sağlıklı bir şekilde uygulamaya devam ediyor. 

Venüs Termal Butik Otel imar affı bekliyor!

2015'te açılan Venüs Termal Butik Otel "ruhsat sorunu" nedeniyle kapatıldı. Venüs Termal Butik Otel imar affı bekliyor.

Esenler Tuna Mahallesi rezerv alanı imar planı askıda!

Esenler'in Tuna Mahallesi'ndeki alan, Bakanlık Makamının 16/11/2015 tarihli ve 11479 sayılı Olur’u ile Rezerv Yapı Alanı olarak belirlendi. Esenler Tuna Mahallesi rezerv alanı imar planı askıya çıktı..

Karatay'da tüm tapular dağıtıldı!

Karatay’da 5 milyon metrekarelik 1. etap imar revizyon planı kapsamında tüm tapular dağıtıldı.

Karatay'a 19 milyonluk imar revizyon planı!

Konya Karatay'da Mahalle İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda 16 Nisan'da gerçekleşecek olan referandum ve Karatay Belediyesi'nin projeleri konuşuldu

Konya Karatay revizyon imar planı çalışmalarıyla modernleşiyor!

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, "Karatay'ı her geçen gün büyütüyoruz ve modernleştiriyoruz. Revizyon İmar Planı çalışmaları ile birlikte Karatay'da büyük değişimler gerçekleştireceğiz. " dedi.

Konya Karatay'da yeni tapular verilmeye devam ediyor!

Karatay ilçesi sınırları içerisinde revizyon imar planlarına göre yapılan ve İmar Kanunu'nun 18. madde uygulaması tamamlanan Mengene Mahallesinde mülk sahipleri tapularını alıyor.

Karatay 2015 imar revizyon çalışmaları Haberi

Karatay 2015 imar revizyon çalışmaları

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı açıklamada, toplam 22 mahalleyi kapsayan 5 milyon metrekarelik alanda 1. İmar Revizyon Plan çalışmasının yapıldığını söyledi.


Belediye olarak revizyon kapsamında yapılan 18. madde imar uygulamaları dahil 36 düzenleme sahasında yaklaşık 6 milyon 18 bin 854 metrekare alanda imar uygulaması yaptıklarını ifade eden Hançerli, şunları kaydetti:"Yapılan uygulamalar sonucunda 1 milyon 707 bin 783 metrekarelik alanda çalışmalar tamamlanarak mülk sahiplerine tapularını dağıttık. Belediyemizde 3194 sayılı İmar Kanunun 18. maddesine istinaden yapılan imar uygulamaları yoğun şekilde devam ediyor. Askı ilan süreçleri tamamlanan mahallelerdeki 18. madde imar uygulamaları tescil işlemleri için Kadastro ve Tapu Müdürlüklerine gönderiliyor. 5 milyon 330 bin metrekarelik alanda Akabe, Gaziosmanpaşa, Karakulak, Hamzaoğlu, Kumköprü, Orhangazi, Hacıibalı, Selim Sultan, Elmacı, Çataltömek olmak üzere toplam 10 mahallede...