02 / 05 / 2024

Karatay birinci imar revizyon planı hangi mahalleleri kapsıyor

Karatay birinci imar revizyon planı hangi mahalleleri kapsıyor

Karatay Belediyesi ilçe sınırları içinde düzenli kentleşmeyi sağlamak amacı ile belediyelerin asli görevlerinden olan 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesini hızlı ve sağlıklı bir şekilde uygulamaya devam ediyor.

Büyükçekmece Tepecik'in imar planlamaları tamamlanıyor!

Büyükçekmece Belediye Meclisi’nin Aralık ayı birinci oturumunda Tepecik Mahallesi'nin imar planları ele alındı. 

Konya Karatay'da ormanlık alanın imarı değiştirildi iddiası!

Konya Karatay'da 10 sene önce eski Belediye Başkanı Mehmet Hançerli tarafından, Hazine’den alınan 2 milyon 472 bin metrekare büyüklüğündeki alana 85 bin ağaç dikildi ve ormanlık alan yapıldı. Ormanın bir bölümü temeli atılan Yeni Sanayi Sitesi'ne katıldı.

Karatay'da imar ve mülkiyet sorunları çözülüyor!

Karatay Belediyesi, ilçede yaşanan imar ve mülkiyet sorunlarının çözmek için imar düzenlemelerine ve 18. madde uygulamalarını hızlandırdı.

Konya Karatay’da imar uygulamaları hız kesmiyor!

Karatay Belediyesi, ilçedeki imar ve mülkiyet sorunlarının çözümü amacıyla imar düzenlemelerine ve 18. madde uygulamalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla ilgili yönetmelik çıkarabilecek!

TBMM Genel Kurulunda, Ekonomiye ilişkin ‘torba teklifi’nin 20 maddeden oluşan birinci bölümü kabul edildi. Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleriyle ilgili imar planlarının projelendirmelerine Kültür ve Turizm Bakanlığı yönetmelik çıkarabilecek…

İmar Kanunu'nda değişiklik teklifinin birinci bölümü kabul edildi!

TBMM Genel Kurulunda, İmar Kanunu'nda değişiklikleri kapsayan Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümü kabul edildi.

Karatay'da 21 mahallede imar düzenlemesi!

Karatay Belediyesi tarafından imar ve mülkiyet sorunlarının çözülmesi için 21 mahallede, 38 farklı düzenleme sahasında 9 milyon 821 bin metrekarelik alanda imar düzenlemesi yapıldı.

Büyükçekmece'nin 6 mahallesine imar müjdesi!

Büyükçekmece Belediye Meclis toplantısı Eylül ayı birinci oturumu düzenlendi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Akgün, 6 mahalleye imar müjdesi verdi.

Cengiz Ergün: Bu dönemin birinci önceliği imar!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün kentin imar sorunlarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Ergün, “İmar Planı Bakanın imzasında. Bu dönemin birinci önceliği imar planı. 30 senedir yapılamayan imar planını bu dönem çözmek niyetindeyiz." dedi.

Bakan Murat Kurum'dan imar barışı açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Birinci derece arkeolojik sit alanlarında yapılan imar barışı başvurularını kabul etmeyeceğiz" diye konuştu.

Karatay’da 18. madde imar uygulamaları devam ediyor!

Karatay Belediyesi ilçe sınırları içinde düzenli kentleşmeyi sağlamak amacı ile Belediyelerin asli görevlerinden olan 3194 Sayılı İmar Kanununun 18. Maddesini hızlı ve sağlıklı bir şekilde uygulamaya devam ediyor. 

Doğal sit alanlarında imar barışı fırsatçılığı!

Kaçak ve ruhatsız yapıların kayıt altına alınması için başlatılan imar barışı, 60 milyon yılda oluşan ve birinci derece arkeolojik ve doğal sit olan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya’da kaçak yapılaşmayı hızlandırdı.

Beykoz'da birinci etap imar planları iptal edildi!

Beykoz’un Boğaz mahallelerini de kapsayan birinci etap planları, yoğunluk gerekçe gösterilerek mahkeme tarafından iptal edildi. Bakanlık bu karar ile ilgili olarak bir üst mahkemeye itirazda bulunacak.

Karatay birinci imar revizyon planı hangi mahalleleri kapsıyor Haberi

Karatay birinci imar revizyon planı hangi mahalleleri kapsıyor

Karatay Belediyesi ilçe sınırları içinde düzenli kentleşmeyi sağlamak amacı ile belediyelerin asli görevlerinden olan 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesini hızlı ve sağlıklı bir şekilde uygulamaya devam ediyor.


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, “Ulubatlıhasan, Büyüksinan, Keykubat, Kayacık Araplar, Keçeciler, Yediler, Hacıhasan, Hacısadık, Köprübaşı, Nakipoğlu, Hacı Hasan Emirgazi, Hasan Dede Mescit, Hacı Yusuf Mescit, Hacıveyiszade, Çimenlik, Doğuş, Çelebi, Yeni Mahalle, Akabe, Hamzaoğlu, Kerimdede, Mengene olmak üzere Toplam 22  Mahalleyi kapsayan 5 milyon metrekarelik alanda Birinci İmar Revizyon Plan çalışması yapıldı. Belediye olarak revizyon kapsamında yapılan 18’inci madde imar uygulamaları dahil 36 adet düzenleme sahasında yaklaşık 6 milyon 18 bin 854 metrekare alanda imar uygulaması yapıyoruz. Yapılan uygulamalar sonucunda 1 milyon 707 bin 783 metrekare alanda çalışmalar...