22 / 05 / 2024

karatay tarihi obruk hanı

karatay tarihi obruk hanı

Yeni bağlanan mahallelere hizmet ulaştırılması noktasında elinden gelen gayreti sarf eden Karatay Belediyesi, yeşil alan, park, asfalt, temizlik çalışmaları ve ağaçlandırma çalışmalarıyla halkın ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi alım ilanını duyurdu! Son başvuru tarihi 10 Mart 2023!

Akademisyen adayları dikkat! KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi alım ilanını duyurdu! İlanlara son başvuru tarihi 10 Mart 2023 olarak açıklandı. İşte detaylar…

KTO Karatay Üniversitesi 16 Öğretim Üyesi alıyor! Son başvuru tarihi 27 Ocak 2023! İşte kadro dağılımı!

2023’le birlikte yeni Öğretim Üyesi ilanları da açıklanmaya devam ediyor. KTO Karatay Üniversitesi 16 Öğretim Üyesi alacağını duyurdu. İlanlara son başvuru tarihi 27 Ocak 2023 olarak açıklandı. İşte kadro dağılımı ve detaylar…

Tarihi Obruk Hanı'ndaki restorasyon çalışmalarını yüzde 40'ı tamamlandı!

Konya'da restorasyon ve çevre düzenlemelerinin yüzde 40'ı tamamlanan 800 yıllık Obruk Hanı turizme kazandırılıyor.

Konya Obruk Gölü Doğal Sit Alanı korunacak!

Konya İli Karatay İlçesi sınırları içerisinde bulunan Obruk Gölü Doğal Sit Alanı'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konya Karatay'da 4 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Konya İli, Karatay İlçesi Fetih Mahallesi'nde yer alan üretim tesisi vasıflı gayrimenkul 4 milyon TL bedel ile satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkulün ilk ihale tarihi 20 Şubat 2018 olarak belirlendi. 

Konya Karatay'da kaçak yapılar yıkıldı!

Konya Karatay Belediyesi kaçak, ruhsatsız ve mevcut projeye aykırı yapılaşmayla mücadelesini sürdürerek özellikle tarihi dokuyu zedeleyecek kaçak yapılara izin vermiyor.

Konya ÖİB'nin Karatay'daki özelleştirme ihalesinde teklif verme tarihi uzatıldı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Konya Karatay'da bulunan arsaların özelleştirilmesi ihalesinde teklif verme tarihi 22 Nisan 2015 tarihine uzatıldı.

Konya Mozaik Park teslim tarihi!

Konya İli'nin Karatay İlçesi'nde bulunan Konya Mozaik Park projesi 2 blok şeklinde oluşuyor. 24 adet dairenin satışa çıktığı projede 75 adet daire bulunuyor. Konya Mozaik Park teslim tarihi haberimizde yer alıyor.

Konya Karatay'daki Tarihi Obruk Hanı yeşillendiriliyor!

Yeni bağlanan mahallelere hizmet ulaştırılması noktasında elinden gelen gayreti sarf eden Karatay Belediyesi, yeşil alan, park, asfalt, temizlik çalışmaları ve ağaçlandırma çalışmalarıyla halkın ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Obruk Gölü kıyısına dinlenme alanı yapılacak!

Karatay Belediyesi, yeşil alan, park, asfalt, temizlik çalışmaları ve ağaçlandırma çalışmalarıyla halkın ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Merkeze yaklaşık 75 kilometre uzaklıkta bulunan Obruk Hanı ve Obruk Gölü'nde incelemelerde bulundu...

Obruk Gölü Park ve Seyir Alanı düzenleme işi ihalesi 30 Eylül'de!

Karatay Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü; Obruk Gölü Park ve Seyir Alanı Düzenlemesi Yapım İşini 30 Eylül 2014 tarihinde saat 10.00 'da ihaleye çıkarıyor.

Konya Karatay Belediyesi'nden satılık akaryakıt istasyonu arsası!

Konya Karatay Belediye Başkanlığı Fevzi çakmak ve Tatlıcak Mahallelerinde yer alan 3 arsa ve 2 petrol yeri arsasını satışı çıkardığını duyurdu. İhalenin gerçekleşme tarihi ise 25 Mayıs 2011.  

Gökdelenler tarihi mekanları gölgeliyor!

Rahşan Gülşan: Başbakan'ın İstanbul'daki tarihi eserleri perdeleyen ve sanat eseri olmayan 'ucubelerle' ilgili bir girişim olacak mıSıra bu modern zaman ucubelerine gelse keşke. Tarihi Yanmada rahatlatılsa sonra. şžahane olmaz mı

karatay tarihi obruk hanı Haberi

karatay tarihi obruk hanı

Konya merkeze yaklaşık 75 kilometre uzaklıkta bulunan Obruk Hanı ve Obruk Gölü'nde incelemelerde bulunan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya- Kapadokya arasında yolculuk yapanların uğrak yeri olan Obruk Hanı ve Obruk Gölü etrafında belediye olarak bir dizi çalışmalar yaptıklarını söyledi. Özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan bu bölgeye çevre düzenlemesi, park ve ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayacak gölgelikli dinlenme mekanı hazırlandığını vurgulayan Hançerli, Tarihi Obruk Hanı etrafında, yıkılan eski binanın çevresinin yeşillendirildiğini parke, tretuvar ve bordür çalışmalarıyla güzel bir mekana kavuşturulduğunu ifade etti. Anadolu Selçuklu döneminde ticaret yolu üzerinde kurulan hanlardan biri olan Obruk Hanı'nın turizm açısından önemine değinen Başkan Hançerli, bir yandan Obruk Hanı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilirken diğer yandan Karatay Belediyesince de etrafının güzelleştirilmesi adına gerekli çalışmamı...