06 / 05 / 2024

karbonlu bina dönüşümü

karbonlu bina dönüşümü

BM İklim Zirvesi bağlamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak birçok görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Kurum, Projemiz kısaca 2030'a kadar yeni yapılacak binaların sıfır karbonlu binalar olması.'' dedi.

Türkiye'de bir ilk! Bina tamamlama sigortasıyla sigortalı dönüşüm başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şişli Belediyesi, kentsel dönüşümde ülkemizde bir ilke imza atarak Bina Tamamlama Sigortası’nı kentsel dönüşüm projelerinde uygulayacak. 

İnşaat sektöründe yeşil bina dönüşümü!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, artık yeşil sertifikalı, doğayla uyumlu yapı sınıfının sayısını artırmak, vatandaşın yeni jenerasyona göre yaşam ihtiyacına uygun konut planlamaları gerçekleştirmek, kentsel dönüşümü ruhu olan şehirlere entegre etmek gerektiğine dikkat çekti.

Kocaeli'de 1393 bina kentsel dönüşümü bekliyor!

17 Ağustos Marmara Depremi'nin sonrasında Kocaeli'de başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarının en büyüğü hayata geçiyor. Kent genelinde yenilenmesi gereken 1393 bina için hak sahiplerine tebligat gönderimi yapıldı. 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında 3 bina yıkılıyor!

26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Büyükçekmece'de, riskli 3 bina daha yıkılıyor.

Büyükçekmece'deki 8 katlı bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 8 katlı bina yıkıldı...

Üsküdar'da kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan bina çöktü!

İstanbul Üsküdar’da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Mimar Sinan Mahallesinde kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmek için boşaltılan bina çıkım çalışmaları esnasında çöktü...

Kükürtlü kentsel dönüşümünde ilk adım atıldı!

Osmangazi Belediyesi,Kükürtlü kentsel dönüşüm projesinde ilk adımı hazineye ait bir binayı dönüşüm kapsamına alarak attı. Kükürtlü'de Adalet Bakanlığı lojmanı olarak kullanılan eski bina, dönüşüm için takas yoluyla belediyeye kazandırıldı.

Bina bazlı dönüşüm doğru değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, bina bazlı dönüşümün, doğru bir dönüşüm olmadığının altını çizdi. 

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm hızlandı!

Gaziosmanpaşa Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdi. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 120 daireli 5 ayrı bina yıkıldı.

Depreme karşı kentsel dönüşüm önlemi!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı olan Yıldıray Gökkaya bugünkü yazısında çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin açıkladığı kentsel dönüşüm verilerini ve riskli bina rakamlarını değerlendirdi.

Bursa Nilüfer Sitesi'nde dönüşüm hızlandı!

Bursa’da yıpranan yapı stoğunun ortadan kaldırılması amacıyla ortalama her iş günü bir bina yıkıp, bu alanlara yollar, spor alanları ve sosyal donatı alanları kazandıran Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm noktasında aldığı kararların meyvesini de toplamaya başladı.

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ikinci bina da yıkıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nde uzlaşma sağlanan binaların yıkımına devam ediyor.

Trabzon Tabakhane Kentsel Dönüşüm'de 523 bina yıkıldı!

Toplu Konut İdaresi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmekte olan Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde kamulaştırma işlemleri tamamlanan binaların yıkımı sürüyor.

karbonlu bina dönüşümü Haberi

karbonlu bina dönüşümü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin çevre konusunda hayata geçirdiği projelerle birçok ülkeden ileri konumda olduğunu ifade etti. Kurum, Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulu kapsamında gerçekleşen İklim Zirvesi'ne katılmak için geldiği New York'ta açıklamalar yaptı.

BM İklim Zirvesi bağlamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak birçok konuşma, konferans ve ikili görüşme yaptıklarını sözlerine ekleyen Kurum, zirve nedeniyle BM-Habitat ile 9 ana başlık altında iklimle ilgili gruplar meydana getirdiğini ifade etti.

Bu grupta Türkiye'nin Kenya ile altyapı, ulaşım ve şehirler temasında eş öncü ülke görevini üstlendiğini söyleyen Kurum, şu ifadeleri kullandı:
"Grup içerisinde buna ilişkin binaların sıfır karbonlu olması yönünde, ulaşım noktasında emisyonun en aza indirileceği bir proje çerçevesinde, bu noktada da yerel yönetimlerimizin iklim fonlarının finansmana erişimi noktasında çalışmalar yaptık....