26 / 08 / 2024

KARDEMİR demiryolu yatırımları

KARDEMİR demiryolu yatırımları

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürü Fadıl Demirel, Türkiye'nin yıllık 150 bin ton ray aldığını belirterek, ülke ihtiyacının yaklaşık 3 katını ürettiklerini söyledi.

Türkiye ulaşım yatırımlarında gaza bastı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaşım yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adil Karaismailoğlu, 2023 yılında demiryolu ağının 16 bin 775 kilometreye ulaşacağını belirtti.

Kazakistan, altyapı yatırımları için Türk müteahhitler ile görüşüyor!

Kazakistan Türk müteahhitler ile alt yapı yatırımları için görüşmelere başladı. Kazakistan'ın demiryolu, otoyol, gümrük kapılan, konut gibi yatırımlar için 15 milyon dolar kaynak ayırdı...

Çin demiryolu yatırımlarını hızlandırdı!

Çin, demiryolu yatırımlarını hızlandırma kararı aldı. Çin’in demiryolu işletmicisi China Railway Corporation konu ile ilgili yazılı açıklama yayınladı.

Som Demiryolu Endüstrisi İnşaat ve Altyapı Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Som Demiryolu Endüstrisi İnşaat ve Altyapı Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Samet Koç Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 1 milyon TL sermaye ile 31 Ağustos'ta Kadıköy'de kuruldu.

Çin'de yol yatırımlarına 375 milyar dolar harcanacak!

Çin, ekonomik büyümenin yavaşlamasını önlemek amacıyla 2016'da karayolu ve demiryolu yatırımlarına 375 milyar dolar harcayacak. Başbakan Li Kıçiang, beş yıllık ekonomik kalkınma planı hakkında çalışma raporu sundu.

Çin karayolu ve demiryolu yatırımlarına 375 milyar dolar harcayacak!

Çin, ekonomik büyümenin yavaşlamasını önlemek amacıyla 2016'da karayolu ve demiryolu yatırımlarına 375 milyar dolar harcayacak.Çin Ulusal Kongresi'nin yıllık toplantısında, beş yıllık ekonomik kalkınma planı hakkında çalışma raporu sunuldu.

Ulaşım yatırımları tam gaz devam edecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 'nın yatırımları arasında en yüksek tutara, 6 milyar 960 milyon lira ila bu yıl da demiryolu ulaştırması sahip oldu.

Lütfi Elvan: Öncelik sıralamamızda demiryolu yatırımları var!

Bakan Lütfi Elvan, Capital ve Ekonomist Dergileri öncülüğünde düzenlenen "CEO Club Buluşması"na katıldı. Programda konuşan Elvan, ulaşım altyapısı itibarıyla bugüne kadar birinci öncelikli alan olarak karayolu yatırımlarını gördüklerini ifade etti.

Trent Yapı ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Trent Yapı ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi, Hüseyin Yücel tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu

Kastamonu'da yatırımlar hız kazandı!

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, “Ulaşım altyapısıyla ulaşılabilen bir kent olduk, yatırımlar hız kazandı”

Filiş Enerji ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Filiş Enerji ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi; Cengiz İsrafil tarafından 2 milyon 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu

Azeri Turk Gayrimenkul ve İnşaat Yatırımları Şirketi kuruldu!

Azeri Turk Gayrimenkul ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi, Bashır Asgarov ve Mustafa Semihi Özcan tarafından 1 milyon TL'lik sermaye ile kuruldu

Nice Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Nice Turizm Yatırımları Anonim Şirketi, 26 Şubat 2013 tarihinde, 3 milyon 500 bin TL sermaye ile, Sezayi Küçükyılmaz tarafından kuruldu...

KARDEMİR demiryolu yatırımları Haberi

KARDEMİR demiryolu yatırımları


Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürü Fadıl Demirel, Türkiye'nin yıllık 150 bin ton ray aldığını belirterek, ülke ihtiyacının yaklaşık 3 katını ürettiklerini söyledi.


Demirel, Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşide, kenti raylı sistemlerin merkezi yapacaklarını, altyapıyı hazırladıklarını anlattı.


Kitle taşımacılığına geçişi zorunlu gördüklerini, bunun da raylı sistemlerle sağlanabileceğine dikkati çeken Demirel, "Bu amaçla yola çıktık. Önce fabrikamızdaki altyapıyı hazırladık. Raylı sistemler için temiz çelik üretmeniz gerekiyor. Bunu dünyada yapabilen 3-4 fabrika var. 72 metre boyunda hızlı tren rayları da üretiyoruz. Ülkemiz 150 bin ton ray alıyor. Biz yılda 450 bin ton ray üretiyoruz. Ülkemizin ray ihtiyacının yaklaşık 3 katını üretiyoruz" diye konuştu. 


- Demiryolu tekeri üretimi


Ray imalatını makas üretiminin izlediğini anlatan Demirel, teker ve vagon üretimine...