19 / 05 / 2024

Kardeş Belediye

Kardeş Belediye

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından, Ağrı'ya "kardeş belediye" uygulaması kapsamında 20 milyonun üzerinde yatırım yapılacak. İBB, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ağrı'ya heyet gönderdi...

Gebze Belediye Meclisi yılın son toplantısını yaptı!

Gebze Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı Başkan Köşker yönetiminde yapıldı. 2016 yılının son meclisinde Başkan Köşker’in İçişleri Bakanlığı tarafından danışman olarak görevlendirildiği Diyarbakır’ın Silvan ilçesinin kardeş belediye olması oy birliğiyle kabul edildi.

Yozgat Kardeş Şehirler Parkı açılışı ertelendi!

20 Temmuz’un Kardeş Şehir Günü olarak kutlanacağını beyan eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, parkın açılışını 15 Temmuz’da yaşanan olaylar nedeniyle ileri bir tarihe ertelediğini açıkladı.

Kıbrıs Altınok Öz Parkı açıldı!

Kardeş belediye Kıbrıs Esentepe Belediyesi tarafından yapılan ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün isminin verildiği park, görkemli bir törenle açıldı.

Niğde Kardeşler Camii açıldı!

Niğde Müftülüğü'ne bağlı İbrahim Baloğlu Kur’an Kursu ve Kardeşler Camii açılışı törenlerle yapıldı. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, hayırsever Baloğlu kardeşlere teşekkür etti.

Kardeş Şehir Büyükçekmece Cami açılıyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün, Bulgaristan'daki kardeş şehir Gorna Oryahovitsa'da yaptırdığı Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii, Regaip Kandili canlı mevlit yayını ile ibadete açılıyor.

Necmi Kadıoğlu Kardeşkent 2 Sitesi'ni ziyaret etti!

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ilçede sürekli hale getirdiği site ziyaretlerine Gökevler Mahallesinde bulunan Kardeşkent 2 Sitesi ziyareti ile devam etti.

Hekimhan Park Beşiktaş Sosyal Tesisi'nin temeli atıldı!

Hekimhan Belediyesi ile İstanbul Beşiktaş Belediyesi arasındaki kardeş belediye protokolü kapsamında Hekimhan İlçesi’nde inşa edilecek olan 3 bin 500 metrekare alan üzerinde Hekimhan Park Beşiktaş sosyal tesislerinin temeli atıldı.

Üsküdar Belediyesi, Brooklyn Belediyesi ile kardeş şehir oldu!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN ve Brooklyn Belediye Başkanı Eric L. ADAMS tarafından imzalanan Kardeş Şehir Protokolü, iki şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasında müşterek faydayı hedefliyor.

Çıldır Aşık Şenlik Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Çıldır'a kardeş belediye, Bağcılar Belediyesi tarafından kapatılan Aşık Şenlik Belediyesi hizmet binasının yıkılarak yerine yapılacak olan Aşık Şenlik Kültür Merkezine ilk harç döküldü. İşte ayrıntılar...

Çıldır'da Aşık Şenlik Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Çıldır'da yapılacak olan Aşık Şenlik Kültür Merkezinin temeli atıldı. Kardeş Belediye Bağcılar Belediyesi tarafından kapatılan Aşık Şenlik Belediyesi hizmet binasının yıkılarak yerine yapılacak olan Aşık Şenlik Kültür Merkezine ilk harç döküldü.

Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi Mersin'de yapılacak!

Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın ev sahipliğinde 13-14 Kasım'da yapılacak. Bu yıl ilk kez yapılacak olan Zirve'nin daha sonra her yıl bir başka ülke ve kentte düzenleneceği bildirildi.

Ümraniye, Etiyopya Dire Dawa ile ön kardeşlik protokolü imzaladı!

Ümraniye Belediyesi, kardeş şehirlerine bir yenisini daha eklemek amacıyla, Etiyopya Dire Dawa Belediyesi ile ’Kardeş Belediye’ olma yolunda başkanlık makamında ön protokol imzaladı.

Adana ile Adama kardeş şehir oldu!

Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.05.2015 tarihinde yapılan 4. oturumunda toplam 15 madde oylandı. 4. madde de yer alan raporun kabülü ile de Adana ile Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti'nin Adama şehri kardeş şehir oldu.

Kardeş Belediye Haberi

Kardeş Belediye

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından, Ağrı'ya "kardeş belediye" uygulaması kapsamında 20 milyonun üzerinde yatırım yapılacak.


AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birtakım projeleri, başka bakanlıkların ve başka belediyelerin de desteklediğini söyledi.


İBB'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ağrı'ya heyet gönderdiğini ifade eden Aydın, şunları kaydetti:


"Heyet burada bir inceleme yapıyor. Ağrı'nın çok hayati bir projesine katkı sunacaklarını, bu projeyi gerçekleştireceklerini ifade ediyorlar. Ağrı'da eski Orduevi'nin orası 13 bin metrekare civarında, Çevresiyle birlikte 22 bin metrekare ve Ağrı'nın bir kent meydanına ihtiyacı var. Bir kapalı otopark ihtiyacı var. Altı kapalı otopark, üstü kent meydanı olacak şekilde, rekreasyon alanları, yürüyüş alanları, orada dinlenme alanlarıyla birlikte çok güzel hem görselliği olan hem Ağrı'nın ihtiyacına cevap verebilecek olan güzel bir meydanımız, inşallah...