27 / 04 / 2024

Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi Mersin'de yapılacak!

Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi Mersin'de yapılacak!

Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın ev sahipliğinde 13-14 Kasım'da yapılacak. Bu yıl ilk kez yapılacak olan Zirve'nin daha sonra her yıl bir başka ülke ve kentte düzenleneceği bildirildi.



'ULUSLARARASI Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi' Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın ev sahipliğinde 13-14 Kasım'da yapılacak. 


Mersin Turizm Platformu'nun Çukurova'yı pilot bölge olarak belirlediği çalışmalar kapsamında bu yıl ilk kez yapılacak olan Zirve'nin daha sonra her yıl bir başka ülke ve kentte düzenleneceği bildirildi.


Dünya çapında 'Kardeş kent' ilişkisi olan 1400'ü aşkın belediyenin çağrıldığı etkinliğin kendi alanında bir ilk olduğu bildirildi. Konuyla ilgili olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde bir toplantı düzenlendi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, tanıtım çalışmalarına örnek olacağını belirtti. 

Kocamaz, Zirve'de, 'Dünya Kardeş Kentler Birliği'nin temelinin de atılacağını söyledi. 


Burhanettin Kocamaz, turizm yoluyla ülkeler arasında barışın kurulup geliştirilmesinin günümüzde daha da önem kazandığına işaret etti. 


Mersin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, kentteki kurum ve kuruluşların sergilediği eşgüdümün başka çalışmalara ve diğer kentlere örnek olacağını söyledi. Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olca, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı'nın iki yıl boyunca Dünya Kardeş Belediyeler Birliği'nin başkanlığını üstleneceğini belirtti. 


Aydınlık 


Geri Dön