10 / 05 / 2024

Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi

Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi

Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın ev sahipliğinde 13-14 Kasım'da yapılacak. Bu yıl ilk kez yapılacak olan Zirve'nin daha sonra her yıl bir başka ülke ve kentte düzenleneceği bildirildi.

İstanbul Küresel Şehirler Endeksi’nde 25. sıraya çıktı!    

Mega kent İstanbul uluslararası danışmanlık şirketi Kearney’in “Küresel Şehirler Endeksi”nde bu sene üç basamak birden yükselerek 25. sıraya çıktı. 

Depreme karşı dirençli şehirler için tek şart: Sürdürülebilir bir çevre politikası!

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’23 bugün gerçekleştirildi. 41 uzmanın katılım sağladığı proğramda uzmanlara göre depreme karşı dirençli şehirler için tek şartın sürdürülebilir bir çevre politikası olduğu belirtildi.

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi yarın! Toplantıda 6 kritik konu masaya yatırılacak!

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilecek "Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi" yarın düzenlenecek. Zirvede 6 kritik konu masaya yatırılacak.

 ‘Dirençli Şehirler’ temasıyla düzenlenecek Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi, 8 Kasım’da!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin (ÇEDBİK) ev sahipliğinde T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle her yıl sürdürülebilirliğin önemini vurgulamak için düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’, 8 Kasım’da Hilton Bosphorus İstanbul'da gerçekleşecek.

Kardeşlik Vakti Uluslararası Organizasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kardeşlik Vakti Uluslararası Organizasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 30 bin TL sermaye bedeli ile Barış Sezek tarafından kuruldu.

Migros Tarsus'taki 7'nci mağazasını açtı!

Migros, Mersin Tarsus'taki 7'nci mağazasını Kardeş Şehirler Langen Bulvarı'nda hizmete açtı.

Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi başladı!

İBB tarafından bu yıl 4'üncü düzenlenen "Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi-2019" başladı. Fuar, Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenleniyor.

Akıllı şehirler teknoloji üretimine bağlı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı'na katıldı.

Bolu Köroğlu Parkı, Türk dünyasını buluşturacak!

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, "Türk Cumhuriyetleri ile ‘Köroğlu Kardeşliği’ kuracağız ve kardeş şehirler olarak birlikte hareket edeceğiz." dedi.

Köroğlu Parkı inşaatı başlayacak!

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, "Türk Cumhuriyetleri ile ‘Köroğlu Kardeşliği’ kuracağız ve kardeş şehirler olarak birlikte hareket edeceğiz." dedi.

Mehmet Ceylan: Şırnak'ı ve Cizre'yi yeniden inşa ediyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan, belediyelere görevlendirme yapılmasıyla ilgili, "Kardeş belediyecilik anlayışıyla özellikle Ankara, İstanbul, Bursa, Kocaeli gibi AK Partili büyükşehir belediyeleri, kardeş şehirler oluşturdu." dedi.

4. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu 26 Ekim'de!

Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’nda bu yıl Türkiye’nin altına imza attığı uluslararası antlaşmalarda yer alan taahhütlerin şehirlerimizde nasıl uygulanacağı masaya yatırılacak.

Uluslararası Yeşil Şehirler Konferansı başladı!

AIPH Yeşil Şehir Komitesi Başkanı Tambayong: EXPO'lar yeşil şehirler konusunda güzel bir platform oluyor. Bunu EXPO 2016 Antalya'nın desteğiyle başarabilir, sinerjilerimizi birleştirebilirsek çok daha güzelini yapabiliriz" dedi.

Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi Haberi

Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi

'ULUSLARARASI Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi' Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın ev sahipliğinde 13-14 Kasım'da yapılacak. 


Mersin Turizm Platformu'nun Çukurova'yı pilot bölge olarak belirlediği çalışmalar kapsamında bu yıl ilk kez yapılacak olan Zirve'nin daha sonra her yıl bir başka ülke ve kentte düzenleneceği bildirildi.


Dünya çapında 'Kardeş kent' ilişkisi olan 1400'ü aşkın belediyenin çağrıldığı etkinliğin kendi alanında bir ilk olduğu bildirildi. Konuyla ilgili olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde bir toplantı düzenlendi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, tanıtım çalışmalarına örnek olacağını belirtti. 

Kocamaz, Zirve'de, 'Dünya Kardeş Kentler Birliği'nin temelinin de atılacağını söyledi. 


Burhanettin Kocamaz, turizm yoluyla ülkeler arasında barışın kurulup geliştirilmesinin günümüzde daha da önem kazandığına işaret etti. 


Mersin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, kentteki kurum ve kuruluşların sergilediği eşgüdümün başka çalışmalara ve...