27 / 04 / 2024

 ‘Dirençli Şehirler’ temasıyla düzenlenecek Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi, 8 Kasım’da!

 ‘Dirençli Şehirler’ temasıyla düzenlenecek Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi, 8 Kasım’da!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin (ÇEDBİK) ev sahipliğinde T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle her yıl sürdürülebilirliğin önemini vurgulamak için düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’, 8 Kasım’da Hilton Bosphorus İstanbul'da gerçekleşecek.



 Söz konusu zirvede, ‘Afet- Dirençli Şehirler’, ‘Karbonsuzlaşma Ama Nasıl?’, ‘Binalarımızın Geleceği’, ‘Yeniden Yaşam’, ‘Dönüşümün Kaynağı Nerede?’ ve ‘İstanbul'un Geleceği’ gibi altı önemli konu, kamu ve özel sektörden önde gelen birçok üst düzey temsilci tarafından ele alınacak.

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin (ÇEDBİK) sürdürülebilirliğin gelecek açısından giderek artan öneminden yola çıkarak yapı sektörünün üzerine düşen sorumlulukları ve ortaya çıkan fırsatları daha güçlü biçimde vurgulaması amacıyla düzenlediği ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’, 8 Kasım 2023 tarihinde Hilton Bosphorus İstanbul'da düzenlenecek. 

Türkiye’de yakın zamanda meydana gelen ve 10 kenti derinden etkileyen Kahramanmaraş depremlerinin yarattığı büyük yıkımdan sonra sektörün dikkatini ‘kentsel ve mekânsal dirençlilik’ kavramının önemini vurgulamayı amaçlayan ÇEDBİK, bu yüzden zirvenin bu yılki temasını ‘Sıfırın İnşası: Dirençli Şehirler’ olarak kararlaştırdı. 

Alanında uzman tam 41 adet konuşmacı, 450'ye yakın katılımcı ve toplamda 100’e yakın kurum ve kuruluşa ev sahipliği yapması planlanan Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’23, sektörün en güncel konularını masaya yatıracak.

 ‘Dirençli Şehirler’ temasıyla düzenlenecek Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi, 8 Kasım’da!

DÜNYA VE TÜRKİYE GÜNDEMİNİ YANSITAN 6 ÖNEMLİ KONU 

Bahsi geçen zirvede ’Afet-Dirençli Şehirler’, ‘Karbonsuzlaşma ama Nasıl?’, ‘Binalarımızın Geleceği’, ‘Yeniden Yaşam’, ‘Dönüşümün Kaynağı Nerede?’ ve ‘İstanbul'un Geleceği’ gibi sektör için son derece önemli olan ve dünya gündemini yansıtan 6 önemli konu, panel ve oturumlarla konuşulacak.

Afet öncesi, sırası ve afetin ardından bütüncül bir süreç olarak masaya yatırılan ‘kentsel ve mekansal dirençlilik’ kavramı ve afet uyumlu mekânsal tasarımları merkezine alan zirvede, gelecekte yaşanabilir bir çevre ve sürdürülebilir yaşam alanları yaratmak için yeşil bina sistemlerinin önemi, inşaat ve bankacılık sektörlerinin yeşil binalar için sağladığı finansal ürünler ve sertifika sistemleri konuşulacak. Aynı zamanda, sıfır enerjili, sıfır karbonlu binalar gibi yeşil bina sistemlerinin mimari yaklaşımlarının, bu binaların inşası, yönetimi ve sürdürülebilirliğinin ele alınacağı zirvede, ‘karbonsuzlaşma’ alanında uluslararası stratejilerin Türkiye'de uygulanmasına ilişkin olanak ve engeller, binalarda enerji verimliliğin artışı ve potansiyeli ile yenilenebilir enerji üretiminde Türkiye'nin durumu ve ulusal enerji politikaları da görüşülecek. Zirvenin 2023’te en önemli katkılarından biri ise İstanbul’un geleceğinin incelendiği özel bir oturuma da yer verecek olması. 

 ‘Dirençli Şehirler’ temasıyla düzenlenecek Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi, 8 Kasım’da!

ULUSLARARASI UZMANLAR, ÜNLÜ KATILIMCILAR SES GETİRECEK

Türkiye ve dünyanın önde gelen isimlerinin konuk olacağı zirvede konularında uzman akademisyen, kamu ve özel sektör temsilcileri bulunacak. Ünlü şovmen Okan Bayülgen'in moderatörlüğünde yapılacak kapanış paneline, aralarında Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Celal Abdi Güzer'in de olduğu önemli akademisyenler katılım sağlayacak. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılım sağlamasının planlandığı zirvede; Dünya Yeşil Bina Konseyi (WGBC) CEO’su Cristina Gamboa, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve Grundfos Yöneticisi Murat Emir açılış konuşmalarını gerçekleştirecek. Zirvenin ‘Afet-Dirençli Şehirler’ açılış oturumunda Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Prof. Dr. Sinan Mert Şener, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse ve bunun yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Gürkan Akgün’ün yer alması planlanıyor. 

‘Karbonsuzlaşma ama Nasıl?’ başlıklı ilk oturumdan sonra zirvedeki 2’nci oturum sırayla ‘Binalarımızın Geleceği’ ve ‘Yeniden Yaşam’ başlıklarıyla, 3’ncü ve son oturum ise ‘Dönüşümün Kaynağı Nerede?’ ve ‘İstanbul'un Geleceği’ başlıklarıyla düzenlenecek. 

‘SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK FİKİR YARIŞMASI’ VE ‘7. YEŞİL EKONOMİ’ ÖDÜLLERİ VERİLECEK

Zirvenin gündemle yakından baülantılı bir diğer önemli etkinliği de açılış panelinin ardından gerçekleştirilecek ‘ÇEDBİK Sürdürülebilirlik Fikir Yarışması 2023: Dönüşümü Tasarlamak’ Ödül Töreni olacak. 6 Şubat’ta meydana gelen depremleri kentsel ve mekânsal dirençlilik kapsamında odağına alan ‘Afet Sonrası Nitelikli Barınma Alanları Tasarımına Yönelik Öğrenci Fikir Yarışması’, Çanakkale’nin merkez ilçesine bağlı Barbaros Mahallesi’nin kıyı bölgesinde seçilen bir proje alanında, afetin ardından afetzedelerin anlık ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayan işleve dayalı mekânsal çözümler yaratılmasını içeriyor. Bu kapsamda, söz konusu proje alanını afet sırasında ve afetin ardından nitelikli ve yaşanabilir geçici barınma alanlarına dönüştüren en iyi mimari tasarımların ödüllendirilmesi öngörülüyor. 

Zirvede aynı zamanda, Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği’nin (YAPDER) gerçekleştirdiği Yeşil Ekonomi Ödülleri’nin 7’incisi de verilecek. Bu çerçevede, aralarında bilim insanları, doğa ve çevre uzmanları ve sivil toplum örgütü liderlerinin olduğu 50 kişilik jürice belirlenen ödüllerle çevreye karşı duyarlı yaklaşımla proje üreten kişi ve kurumlar onurlandırılacak. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İstanbul ve Ankara’da çok konuşulacak düşüş!

2023  TOKİ  Hatay konut başvurusu başladı mı? Başvuru şartları neler?  

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiriyor! O ödemeler için geri sayım başladı!


Geri Dön