27 / 04 / 2024

2023 TOKİ Hatay konut başvurusu başladı mı? Başvuru şartları neler?  

2023 TOKİ Hatay konut başvurusu başladı mı? Başvuru şartları neler?  

12’nci Kalkınma Planı çerçevesinde dar ve orta gelirlilere ilişkin Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) 500 bin konut inşa edilecek. Peki, TOKİ Hatay konut başvurusu ne zaman yapılacak? Başvuru şartları neler? Başvurular nasıl yapılacak? İşte detaylar...



TOKİ, beş senede 500 bin sosyal konut inşa edecek. Bu doğrultuda, ''TOKİ Hatay konut başvurusu ne zaman? Başvuru şartları neler? Başvurular nasıl yapılacak?'' gibi sorular arama motorlarında araştırılmaya başladı. İşte detaylar...

TOKİ'DEN 500 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ

12’nci Kalkınma Planı çerçevesinde şehirlerdeki barınma problemine sağlıklı çözümler üretilebilmesi için dar ve orta gelirlilere ilişkin TOKİ tarafından 2024 - 2028 yıllarında 500 bin konut inşa edilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayından sonra TBMM'ye sunulan ve 2024 - 2028 dönemini içeren 12’nci Kalkınma Planı'nda, kentsel dönüşüm, kentleşme ve konut ile çevrenin korunmasına ilişkin başlıklar da yer aldı.

 2023 TOKİ Hatay konut başvurusu başladı mı? Başvuru şartları neler?  

Kalkınma Planı doğrultusunda, "Afet tehlikesi ve riski altındaki bölgelerde bu bölgelerin dışındaki riskli yapıların sağlıklı ve güvenli yaşamayı temel alacak bir şekilde dönüştürülmesi ile ilgili uygulamaları etkinleştirmek ve yaygınlaştırmak" temel hedef olarak belirlendi.

Plan kapsamında, kentsel dönüşümün kent dokusuna, estetiğine ve kimliğine uygun, yerinde dönüşüm felsefesiyle farklı kentsel problemlerle ortaya çıkan ihtiyaçlar gözetilecek ve bunun yanı sıra, farklı müdahale türlerini içerecek şekilde bütüncül yaklaşım geliştirilecek.

Aynı zamanda, kentsel dönüşüm strateji belgelerinin hazırlanması zorunlu hale getirilecek.

 2023 TOKİ Hatay konut başvurusu başladı mı? Başvuru şartları neler?  

Yapı stoku ve kentsel altyapı niteliği, can ve mal kaybı bakımından afet risk durumu, etkilenen nüfus büyüklüğü, toplumsal güçlükler ve ayrıca, finansman gereksinimi gibi etkenler esas alınarak öncelikli dönüşüm bölgeleri belirlenecek.

Plan çerçevesinde, gayrimenkullerin gerçek değerleri belirlenecek ve değer artışlarının kentsel dönüşüm konusunda finansman kaynağı olarak kullanılması sağlanacak.

Kentsel dönüşüm uygulamalarındaki anlaşmazlıkların daha hızlı çözülmesi amacıyla ihtisas mahkemeleri oluşturulacak.

TOKİ HATAY KONUT BAŞVURUSU NE ZAMAN, ŞARTLARI NELER?

HATAY kentinde bu proje doğrultusunda kaç konut yapılacağı henüz belli olmadı. Konuya yönelik resmi açıklama gelir gelmez haberimizde yer alacak.

Suudi Arabistan’a konut projesi resmen başlıyor! Hedef Suudi Arabistan üzerinden yurt dışına açılmak!

Kiracılar dikkat! Artık hemen her ev sahibi bu taahhütnameyi istiyor! Peki yasalar ne diyor?

TOKİ, 41 ilde toplam 462 arsayı satışa çıkarıyor! Yüzde 35 peşinat ve 48 ay vade fırsatı!


Geri Dön