24 / 07 / 2024

Karelajlı Plankote

Karelajlı Plankote

İnşaat projelerine başlanmadan önce temin edilmesi gereken bazı belgeler bulunuyor. Bu belgeler arasında yer alan plankote nedir, nasıl ve nereden alınır? Yanıtı ve detayları haberimizde...

TOKİ'den Danışmanlık Hizmet Alım İşi ihalesi!

Muhtelif Alanlarda 1. Paket 3194 Sayılı İmar Kanunun 15. 16. ve 18. Maddesi Uyarınca Yapılacak İmar Uygulamaları İle Tescil Harici Alanların Tescili, Plankote ve Halihazır Harita İşlerinin Yapılması ile Envanter Tespiti, Değerleme, En Verimli Kullanım Analizi Yapılması Danışmanlık Hizmet Alım İşi ih

TOKİ muhtelif alanlarda hizmet alım işi ihalesi bugün!

TOKİ Muhtelif Alanlarda 3194 Sayılı İmar Kanunun 15 16 ve 18 Maddesi Uyarınca Yapılacak 3 Paket İmar Uygulamaları İle Tescil Harici Alanların Tescili, Plankote ve Halihazır Harita İşlerinin Yapılması Hizmet Alım İşi ihalesi bugün gerçekleştirilecek.

TOKİ Kayaşehir park projesi bugün ihale edilecek!

TOKİ Kayaşehir park alanına ait uygulama projeleri, plankote ile teknik şartnameleri ve keşif metraj hazırlanması ile inşaat öncesi, inşaat aşaması ve inşaat sonrası danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ Kayaşehir'deki park projesini ihaleye çıkarıyor!

TOKİ Kayaşehir park alanına ait uygulama projeleri, plankote ile teknik şartnameleri ve keşif metraj hazırlanması hizmet alımı işi ihalesi 22 Şubat 2016 tarihinde yapılacak.

TOKİ 2. paket imar uygulamaları hizmet alım işi ihalesi bugün!

TOKİ muhtelif alanlarda yapılacak 2. paket imar uygulamaları ile tescil harici alanların tescili, plankote ve hali hazır harita işlerinin yapılması hizmet alım işi ihalesi bugün saat 11:30'da yapılacak.

TOKİ 2. paket imar uygulamaları hizmet alım işi ihalesi 26 Mart'ta!

TOKİ muhtelif alanlarda yapılacak 2. paket imar uygulamaları ile tescil harici alanların tescili, plankote ve hali hazır harita işlerinin yapılması hizmet alım işi ihalesi 26 Mart'ta yapılacak.

TOKİ imar uygulamaları hizmet alım işi ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı imar uygulamaları ile tescil harici alanların tescili, plankote ve hali hazır harita işlerinin yapılması hizmet alım işi ihalesi bugün saat 11:30'da gerçekleşecek.

TOKİ imar uygulamaları hizmet alım işi ihalesi 3 Mart'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı imar uygulamaları ile tescil harici alanların tescili, plankote ve hali hazır harita işlerinin yapılması hizmet alım işi ihalesi 3 Mart'ta gerçekleşecek.

Plankote nedir?

İnşaat projelerine başlanmadan önce temin edilmesi gereken bazı belgeler bulunuyor. Bu belgeler arasında yer alan plankote nedir, nasıl ve nereden alınır? Yanıtı ve detayları haberimizde...

Karelajlı Plankote Haberi

Karelajlı Plankote

Plankote nedir?

Plankote, mimari projelerin yapımı öncesinde temin edilmesi gereken belgeler arasında yer alıyor. Plankote, altlık teşkil etmek amacıyla hazırlanan ve arazinin topografik durumu ile birlikte tüm detayları kapsayan haritalara deniyor.


Bir diğer ifade ile plankotenin tanımını yapacak olursak; Plankote, parsel bazında ya da belirli bir alan üzerinde sabit bir noktaya bağlanarak ya da itibari olarak belirli aralıklarla arazi kotlarını alıp, üzerindeki mevcut ağaç gibi tesislerin tersim edilerek belirli ölçekte çizilip hazırlanması olarak karşımıza çıkıyor.


Plankotelerin hazırlanması için yapılan ölçmelerde yaklaşık 3-5 metrede bir röper noktası belirleniyor. Plankote, arazide varsa mevcut yapıları da kapsıyor.


Plankote nasıl hazırlanır?

Plankote haritaları, yapılan ölçmeler istenilen hassasiyete bağlı olmak üzere iki farklı şekilde yapılabiliyor.


- Trigonometrik yükseklik ve kutupsal koordinat ölçme yöntemi ile yapılan plankote: Bu yöntemde 3-5 metrede...