04 / 05 / 2024

kariye parki

kariye parki

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demirin ev sahipliğinde, belediye tarafından yeni yapılan Kariye Parkı ve civarında sokak iftarı yapılacak. İftarın ardından Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu vatandaşlarla ramazan sohbetinde bulunacak

Fatih Kariye Camisi'nin açılışı ertelendi!

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; yarın ibadete açılması beklenen Kariye Camisi açılışı ertelendi.

Kariye Camisi yarın ibadete açılıyor!

Danıştay ve Cumhurbaşkanı kararının yayımlanmasının ardından ibadethane statüsüne kavuşturulan Kariye Camisi'nde restore çalışmaları tamamlandı. Kariye Camisi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla ibadete açılacak. 

Kariye Camisi 75 yıl sonra ibadete açılacak!

Danıştay kararıyla ibadete açılmasının önündeki yasal engel Ayasofya’dan önce kalkan İstanbul’daki Kariye Camisi, 30 Ekim’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı Cuma namazıyla 75 yıl sonra ibadete açılacak.

Kariye Camii'nde ibadet için hazırlıklar başladı!

Danıştay ve Cumhurbaşkanı kararının yayımlanmasının ardından 21 Ağustos'ta Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadethane statüsüne kavuşturulan Kariye Camii'nde ibadet için hazırlıklar başladı.

75 yıl sonra cami olarak açılan Fatih Kariye Camii Diyanet’e devredildi!

Kariye Müzesi’nin 75 yıl sonra cami olarak ibadete açılmasına ilişkin karar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. Kariye Camisi yönetimi Diyanet’e devredildi.

Fatih Kariye Camii ibadete açıldı!

İstanbul Fatih'te Bizans döneminden kalan Kariye Camii'nin yönetiminin Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilip ibadete açılması kararı verildi.

Saadet Partisi'nden 'Kariye Müzesi cami olarak ibadete açılsın' açıklaması!

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı üyesi bir grup, Kariye Müzesi’nin cami olarak ibadete açılması için çağrı yaptı. Fatih İlçe Başkanı Serenli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar Kurulundan milletin gönlünü ferahlatacak bir adım beklediklerini söyledi...

Yargıtay'dan Ayasofya için emsal! 74 yıl sonra ibadete açılıyor!

Danıştay, 1945 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye dönüştürülen İstanbul’daki Kariye Camii ile ilgili tarihi bir karara imza attı.

İstanbul'da müzeye çevrilen cami sayısı kaç?

Fahri Sarrafoğlu: “İstanbul’da gençleri tarihle buluşturmalıyız. Müzeye çevrilen camiler arasında sadece Ayasofya yok Fethiye Cami ve Kariye Cami de var. Gençlerimiz buraları da ziyaret etmeli.”

İBB Fatih 'te arsa satıyor: 128 bin 695 bin liraya!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Fatih Kariye mahallesi Neşter sokakta yer alan arsayı 6 Kasım 2013 tarihinde saat 12:00 'de Saraçhane 'de gerçekleştirilecek ihalede satışa çıkaracak...

Güngören'de kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

İstanbul Güngöre Tozkoparan'da Barış ParkI'nda kentsel dönüşüm hakkında toplantı düzenlendi. Toplantıda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Tozkoparan'da hayata geçirilecek proje hakkında detaylara da yer verildi...

Kariye Camii müze mi cami mi

Kariye Camiini 1945te dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü müzeye çevirmişti. Günümüzde resmi olarak müze olan yapıyı, UNESCO cami olarak tanımlıyor

Morgan Freeman, Kariye Müzesini gezdi!

İstanbula üç günlük bir ziyaret düzenleyen ünlü aktör Morgan Freemanı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Fatih Belediyesi birlikte ağırladı. Topkapı Sarayı, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı ve Kariye Müzesini gezen Freeman, İstanbula hayran kaldığını söyledi

kariye parki Haberi

kariye parki

Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen iftar davetinde şu ifadelere yer verildi:
Fatih Belediyesi Ramazan Programı çerçevesinde 2006 yılında bir ilk olarak başlattığı sokak iftarlarına devam ediyor. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demirin ev sahipliğinde, belediye tarafından yeni yapılan Kariye Parkı ve civarında sokak iftarı yapılacak. İftarın ardından Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu vatandaşlarla ramazan sohbetinde bulunacak. Sokak iftarı programımızda siz değerli basın mensuplarını da aramızda görmekten memnunluk duyacağız.


Program : Fatih Belediyesi Sokak İftarı

Tarih  : 8 AĞUSTOS 2011

Saat  : 20.22

Yer : Kariye Müzesinin altı Kariye Parkı ve Civarı  Edirnekapı - FATİH


Fatih Belediyesinin Ramazan Etkinlikleri Çerçevesinde Günün devam eden programları;
Sultanahmet Meydanı Amfi Sahnede
Sanatçı Agah Terzi konseri       : 20.45 21.55
Mehter Konseri ve Sema Gösterisi     : 23.00      

 

...