19 / 05 / 2024

karot beton delme

karot beton delme

Karot ile beton delme işlemi nasıl gerçekleşir? Karot ile beton delme işlemiyle uğraşan kimdir?Bu işlem esnasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Karot nedir?

Karot nedir? Karot çalışmasına ilk kimler başlamıştır? Karot kelimesi nereden geliyor? Karotun kullanım alanları nerelerdir? sorularının cevaplarını ve karot hakkında daha fazlasını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

2000'den önceki binalar için çarpıcı uyarı! Depremde yıkılan binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi!

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, depremde yıkılan 300'ü aşkın binadan aldıkları karot örneklerine göre, binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi. 

Karayazoğlu İnşaat Yapı Malzemeleri Demir Çelik Beton Delme Kesim Ve Karot Alımı Limited Şirketi kuruldu!

Karayazoğlu İnşaat Yapı Malzemeleri Demir Çelik Beton Delme Kesim Ve Karot Alımı Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 410 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut İşleyen tarafından kuruldu.

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü beton testinde!

Marmara depreminde hasar gören ve güçlendirme yapılan İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü'nde bulunan bazı binalar büyük hasar gördü. Binalardan karot örnekleri alınarak beton testine gönderildi.

Güven Karot Beton Delme Kesim İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güven Karot Beton Delme Kesim İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Musa Akkaya ve Hurşit Battal ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 10 Ağustos'ta Bağcılar'da kuruldu

Seçkin Karot Beton Kesim Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Seçkin Karot Beton Kesim Hizmetleri Limited Şirketi, Mustafa Uyanık tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 22 Ekim 2014 tarihinde Sultangazi, Uğur Mumcu Mahallesi'nde kuruldu.

Kadıköy Belediyesi Beton Zemin Laboratuvarı tescillendi!

Kadıköy Belediyesi Beton Zemin Laboratuvarı Türk Patent Enstitüsü tarafından Marka Tescil Belgesi aldı. Böylece Beton Zemin Laboratuvarı markalaşmış oldu. Laboratuvar bu güne kadar vatandaşa ait 1700 binanın beton karot numunesine basınç dayanım testi yap

Niğbaş Niğde Beton'un fiyat hareketlerinde değişiklik yok!

Niğbaş Niğde Beton tarafından bugün KamuAydınlatma Platformu'na yapılan yazılı açıklamaya göre Niğbaş Niğde Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de fiyat hareketlerinde henüz açıklanmamış özel durum bulunmuyor...

Yapsan İnşaat Malzemeleri ismini Batıbeton olarak değiştirdi!

Batıçim Batı Anadolu tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'na yapılan yazılı açıklamaya göre Yapsan İnşaat Malzemeleri e Maddeleri Sanayi Ticaret A.Ş. ismini Batıbeton olarak değiştirdi...

Era, beton zemine granit dayanıklılığı getiren ürün tasarladı!

Endüstriyel zemin kaplaması konusunda faaliyet gösteren Era, pazara yeni sunduğu Retroplate sistemiyle beton zeminlere granit dayanıklılığı kazandırmayı amaçlıyor. Bu sistem 20-30 senelik yapılardaki beton zeminlere fonksiyonellik katacak..

Karotçu kime denir?

Karotçu kime denir? Karotçu ne iş yapar? Karotçuların çalışma alanları nelerdir? Karot çalışmalarını ilk kimler başlatmıştır? gibi karot hakkında merak ettiğiniz soruların cevapları için haberimizi inceleyebilirsiniz..

Karot ile beton testi neden yapılır?

Karot ile beton testi neden yapılır? Beton yapılması gerekli midir? Bu işlem nasıl gerçekleşir? Bu işlem esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Karot ile beton kesme işlemi!

Karot ile beton kesme işlemi hangi durumlarda kullanılıyor? Karot ile beton kesme işlemi nasıl ve kim tarafından gerçekleştiriliyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin içinde yer alıyor..

Karot ile beton delme işlemi!

Karot ile beton delme işlemi nasıl gerçekleşir? Karot ile beton delme işlemiyle uğraşan kimdir?Bu işlem esnasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

karot beton delme Haberi

karot beton delme

Karot ile beton delme işlemi nasıl yapılır?


Karot ile beton delme karot makinlarınca karotçu operatörler tarafından yapılıyor. Betonda delinecek olan yerin tespitinden sonra, hangi karot ucunun kullanılacağı belirleniyor. Delinmesi istenilen çaptaki karot ucu makinaya takılıyor. Beton delme işleminde karot makinlarında uçta kullanılan su ısınan ucu soğutmak içindir ve bu işlem için gereklidir. Karot ile beton delme işleminin yapılacağı zemine yada duvara makina destekleri vasıtasıyla tutturulur. Makinanının açısına da ayrıca dikkat edilir. Sabitlenen karot makinası çalıştırılarak beton delme uygulamasına geçilir.  Bu işlemde dikkat edilmesi gereken nokta ise karot ile beton delme işleri titiz bir şekilde yapılmalıdır. Böylelikle betona zarar verilmemiş olur. Bu nedenle karot uygulamaları profesyonel kişiler tarafından yapılmalıdır.


Karot ile beton delme bir çok sektörün ihtiyacı haline gelmiştir. Bu sektörlerin başında...