12 / 05 / 2024

Karot ile beton testi niçin yapılıyor

Karot ile beton testi niçin yapılıyor

Karot ile beton testi neden yapılır? Beton yapılması gerekli midir? Bu işlem nasıl gerçekleşir? Bu işlem esnasında dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

İnşaat alanlarındaki atık betonlara çözüm getirildi! Beton geri dönüşüm sistemi ile hem yatırımcı hem de firma kazanacak

İnşaat alanlarındaki atık betonlar için yeni çözüm getirildi. Beton geri dönüşüm sistemi sayesinde hem firmalar hem de yatırımcı kazanmış olacak. İşte beton geri dönüşümü ile ilgili detaylar...

DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerle ilgili raporlar peş peşe hazırlanıyor. DEÜ'den yeni rapor: Hasarlı binalarda beton ve donatı malzeme kalitesi ile işçilik son derece yetersiz!

Karayazoğlu İnşaat Yapı Malzemeleri Demir Çelik Beton Delme Kesim Ve Karot Alımı Limited Şirketi kuruldu!

Karayazoğlu İnşaat Yapı Malzemeleri Demir Çelik Beton Delme Kesim Ve Karot Alımı Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 410 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut İşleyen tarafından kuruldu.

İnşaat sektörü zam haberleri ile yıkıma uğradı! Çimento ve beton fiyatlarında rekor artış!

İnşaat sektörünün en önemli alt kolu olan çimento ve beton fiyatlarında görülmemiş rekor seviyeler görülüyor. Geçen hafta çimentoya gelen zamlar Bakanlık Kararı ile askıya alınıp inceleme başlatılmıştı. Peki bugün çimento fiyatları ne oldu? Çimentoya zam geldi mi?

İnşaat sektörü zam haberi ile sarsıldı! Çimento ve beton fiyatlarına zam geldi!

İnşaat sektörünün en önemli alt kolu olan çimento ve beton fiyatlarında görülmemiş rekor seviyeler görülüyor. Geçen hafta gelen zamlara Bakanlık Kararı ile askıya alınıp inceleme başlatılmıştı. Peki bugün çimento fiyatları ne oldu? Çimentoya zam geldi mi?

OYAK Beton, OYAK Çimento Fabrikaları A.Ş. ile birleşti!

OYAK Çimento Fabrikaları A.Ş., hızlı ve karlı büyüme stratejisi çerçevesinde OYAK Beton ile birleşti.

Beton kalitesinin yüksek olması yapı güvenliğini artırıyor!

Sektör temsilcilerinin oluşturduğu Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu (YÜF) ve Giresun Üniversitesi iş birliğinde, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği’nin desteği ile “Beton ve Beton Bileşenleri Semineri” gerçekleştirildi...

Biart Mimarlık ve Beton Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Biart Mimarlık ve Beton Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Bilal tarafından kuruldu.

Beton numuneler kayıt altına alınıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, inşaatlardan alınan beton numunelerinin RFID (çip) sistemi ile yazılım sisteminin uygulanmaya başlandığını söyledi.

Bozdemir Beton Pompaları Kiralama Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bozdemir Beton Pompaları Kiralama Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Bahadır Şahin tarafından kuruldu.

Hazır Beton Endeksi 2019 Şubat raporu açıklandı!

Türkiye Hazır Beton Birliği, her ay merakla beklenen inşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri ortaya koyan “Hazır Beton Endeksi” 2019 Şubat Ayı Raporu’nu açıkladı.

Kaan Beton Otomotiv İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi kuruldu!

Kaan Beton Otomotiv İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi bugün Arnavutköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Derya Çakmak tarafından kuruldu.

Mfd Beton Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mfd Beton Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Sancaktepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Görkem Bumin tarafından kuruldu. 

Karot ile beton testi niçin yapılıyor Haberi

Karot ile beton testi niçin yapılıyor

Karot ile beton testi neden yapılır?


Eğer binanızda sarsıntı veya sebepsiz olarak zamanla oluşmuş çatlaklar varsa beton testi yaptırmak zorunlu bir hale geliyor.TS 10465’te standartlara uygunluğun test edilmesi gerekiyor. 


Peki bu işlem nasıl gerçekleşiyor?


Karot ile beton testi kapsamında karot makinası ile karotçu tarafından binanın kolonlarından ve ihtiyaç duyulan alanlarında havuç şeklinde beton silindirler çıkarılıyor ve beton testi laboratuarında makina tarafında silindirin dayanıklılığı test ediliyor.


Mevcut bir betonun karakteristik basınç dayanımının tespiti, en gerçekçi olarak, betondan karot numunesi alınıp bu numunenin serbest basınç deneyine tabi tutulmasıyla yapılıyor. Buna göre binanın depreme dayanıklılığı, betonun direnci ve ömrü gibi bilgiler elde ediliyor.


Peki karot alınırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?


- Karotlar en uygun yerlerden alınmalıdır.


- İdeal ebatlarda karot alınmalıdır. 


- İstatistiksel analiz için yeterli sayıda ( minimum )...