05 / 05 / 2024

Kars Digor arası yol çalışması başladı

Kars Digor arası yol çalışması başladı

AK Parti Kars Milletvekili Adayı Ahmet Arslan, 79,8 kilometre uzunluğundaki Kars-Digor, Kağızman-Tuzluca ayrımı bölünmüş yolunun yapımına başladığını açıkladı.

Kars'ta arazi kavgası: 1 yaralı!

Kars Kağızman'da amca çocukları arasında çıkan arazi kavgasında 1 kişi yaralandı...

Kars'ta arazi kavgası: 2 yaralı! 

Kars'ta arazi anlaşmazlığı sebebiyle aralarında husumet bulunan şahıslar arasında silah kavga yaşandı. Kavga sonucu 2 kişi yaralandı.

Kars'ta arazi kavgası: 1 ölü, 5 yaralı!

Kars Digor'da 2 aile arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.

Kars'ta arazi kavgası: 1 ölü!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan silahlı kavgada yaralanan kadın yaşamını yitirdi.

Kars'ta arazi kavgası: 2 ölü, 1 yaralı!

Kars Kağızman'da iki aile arasında arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan silahlı kavgada iki kişi hayatını kaybetti, bir kişi de ağır yaralandı...

Kars’ta iki aile arasında arazi kavgası: 10 yaralı!

Kars'ın Selim ilçesinde, iki aile arasında arazi anlaşmazlığı çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda, 2'si ağır 10 kişi yaralandı.

Kars'taki selde 6 ev hasar gördü!

Kars'ın Digor ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle 6 evde hasar meydana geldi. Sel sularının girdiği evler kullanılamaz hale geldi.

Turistik Doğu Ekspresi'nin ilk seferi yapıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının ortak çalışması sonucu, Ankara-Kars-Ankara arasında hizmet verecek olan Turistik Doğu Ekspresi'nin ilk seferi yapıldı.

Turistik Doğu Ekspresi yarın açılıyor!

Doğu Ekspresi'nde artan yolcu talebi karşılanamadığı için, Ankara-Kars-Ankara arasında turizm amaçlı Turistik Doğu Ekspresi seferi konuldu. Turistik Doğu Ekspresi'nin ilk seferi yarın gerçekleştirilecek.

Kars'taki arazi kavgasında 6 kişi öldü!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde iki aile arasında çıkan arazi kavgasında ölen 6 kişi için Çamyazı köyünde cenaze töreni düzenlendi.

Kars'ta arazi kavgası! 1 ölü, 1 yaralı!

Kars'ın Digor ilçesinde amca ve çocukları arazında arazi kavgası çıktı. Silahlı kavga sonucunda bir kişi yaralanırken, bir kişi hayatını kaybetti.

Ahmet Arslan: 81 ilde bölünmüş yollar yapıyoruz!

Kars-Digor-Iğdır karayolundaki çalışmaları inceleyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "81 ilde bölünmüş yollar yapıyoruz, 81 ilde ulaştırma projelerini birbirini tamamlayacak şekilde yapıyoruz." dedi.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Çalışma Toplantısı yapıldı!

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Çalışma Toplantısı'nda konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun, doğu-batı aksında Avrupa ile Asya arasında taşıma koridorlarının kesintisiz hale getirilmesi adına çok önemli bir proje olduğunu söyledi.

Kars Digor arası yol çalışması başladı Haberi

Kars Digor arası yol çalışması başladı

Arslan, Kars -Digor Yolunun bölünmüş yol olarak 79,8 kilometre uzunluğunda projelendirilmiş olduğunu belirterek, 27 Ocak 2015 tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nce ihale edildiğini kaydetti. Projenin, 61 Milyon 221 bin TL bedelle Eskikale-Ölmezler inşaat iş ortaklığı uhdesinde kaldığını ifade eden Arslan, Ağustos 2015 tarihinde sözleşme imzalanarak, şantiye ve altyapı kurulumu çalışmaları tamamlanma aşamasına gelmiş ve Ekim 2015 sonu itibariyle yapım çalışmalarına başlanıldığının müjdesini verdi.

Arslan, hali hazırda tek yol standardında hizmet vermekte olan Kars-Digor Yolu’nun projeye göre tamamlandığında, mevcut uzunluğundan yaklaşık olarak 4 kilometre daha kısalarak 78,9 kilometre uzunluğunda olacağını vurguladı.


“ÇETİN KIŞ ŞARTLARINA UYGUN OLARAK PROJELENDİRİLDİ”

Yolun tamamlandığında çetin geçen kış şartlarına göre son derece kullanışlı olacağının altını çizen AK Parti Kars Milletvekili Adayı Ahmet Arslan, “Kars-Digor Yolu tamamlandığında, bölünmüş yol standardında hizmet...