29 / 04 / 2024

Kars-Digor bölünmüş yol çalışması başladı

Kars-Digor bölünmüş yol çalışması başladı

AK Parti Kars Milletvekili Adayı Ahmet Arslan, 79,8 kilometre uzunluğundaki Kars-Digor, Kağızman-Tuzluca ayrımı bölünmüş yolunun yapımına başladığını açıkladı. Kars-Digor yolu 4 km daha kısaldı.

Diyarbakır-Batman Bölünmüş Yol Projesi mecliste!

Diyarbakır-Batman Bölünmüş Yol Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kahramanmaraş'ta TOKİ vasıtasıyla 4 bin 119 konut projesini hayata geçirildi!

Kahramanmaraş'ta TOKİ vasıtasıyla 4 bin 119 konut projesini inşa ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölünmüş yol uzunluğunu 73 kilometreden 339 kilometreye çıkardıklarını aktardı.

Koronavirüs salgını yatırımların hızını kesemedi!

Salgın tüm dünyada faaliyetlere ara verirken, Türkiye, dev projelerine ara vermeden tamamlayarak bir bir hizmete açtı. Salgın süresi boyunca 498 kilometre bölünmüş yol, 221 köprü, 52 hidroelektrik santralin yapımı tamamlandı.

Bu yıl 438 kilometre otoyol yapılması planlanıyor!

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bu sene 438 kilometre otoyol, 405 kilometre bölünmüş yol, 250 kilometre tek platformlu yol yapılması hedefleniyor.

Kaputaş Plajı’ndan geçecek yola mahkeme engeli!

Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için Antalya Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun yolun sit alanından geçen kısmına dair verilen izin, mahkeme tarafından iptal edildi…

Kaş- Kalkan bölünmüş yol projesi için karar belli oldu!

Antalya'nın dünyaca ünlü Kaputaş Plajı'nı da kapsayan Kaş- Kalkan bölünmüş yol projesi için Antalya Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu, yolun sit alanından geçen bölümüyle ilgili verdiği izni iptal etti.

Müteahhitlerin, yol yapımından doğan alacaklarının bir bölümü kapatıldı!

Merkez Bankası'nın “ihtiyat akçesi ”nin bir bölümünün Hazine’ye aktarılmasının ardından, başta Karayolları ve enerji olmak üzere bazı kamu kurum ve kuruluşlarının finansal talepleri karşılandı...

Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için karar verildi!

Antalya'da dünyaca ünlü Kaputaş Plajı'nı da içine alan ve tartışmalara neden olan Kaş-Kalkan bölünmüş yol projesi için verilen 'ÇED gerekli değildir' kararı, Antalya 2'nci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Rasim Bölücek Metropol A.Ş yönetimine getirildi! 

Rasim Bölücek, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin konut, altyapı, üstyapı, yol ve köprü yapan şirketi Metropol A.Ş.’nin yönetimine getirildi.

Kars’ta Eylül ayında 287 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kars Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, Kars’ta Eylül ayında 287 konut satıldı..

Yayladağı-Antakya duble yol çalışmalarında sona gelindi!

Yayladağı-Antakya karayolu, Hatay’da, Fransızların işgali döneminde imece usulü kazma kürekle açılmıştı.Karayolunun bölünmüş yol yapılması çalışmalarında sona gelindi... 

Ahmet Arslan: 81 ilde bölünmüş yollar yapıyoruz!

Kars-Digor-Iğdır karayolundaki çalışmaları inceleyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "81 ilde bölünmüş yollar yapıyoruz, 81 ilde ulaştırma projelerini birbirini tamamlayacak şekilde yapıyoruz." dedi.

Rize ulaşımda çağ atladı!

Ulaştırma Bakanlığı verilere göre, bugüne kadar Rize’nin ulaşım ve erişim hizmetleri için 7 milyar 900 milyon liralık yatırım yapıldı. Rize’nin 2003’e kadar sadece 20.2 km bölünmüş yolu varken, 124.6 km daha bölünmüş yol yapılarak toplamda 144.8 km’ye ulaşıldı...

Kars-Digor bölünmüş yol çalışması başladı Haberi

Kars-Digor bölünmüş yol çalışması başladı

AK Parti Kars Milletvekili Adayı Ahmet Arslan, 79,8 kilometre uzunluğundaki Kars-Digor, Kağızman-Tuzluca ayrımı bölünmüş yolunun yapımına başladığını açıkladı.


Arslan, Kars -Digor Yolunun bölünmüş yol olarak 79,8 kilometre uzunluğunda projelendirilmiş olduğunu belirterek, 27 Ocak 2015 tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nce ihale edildiğini kaydetti. Projenin, 61 Milyon 221 bin TL bedelle Eskikale-Ölmezler inşaat iş ortaklığı uhdesinde kaldığını ifade eden Arslan, Ağustos 2015 tarihinde sözleşme imzalanarak, şantiye ve altyapı kurulumu çalışmaları tamamlanma aşamasına gelmiş ve Ekim 2015 sonu itibariyle yapım çalışmalarına başlanıldığının müjdesini verdi.

Arslan, hali hazırda tek yol standardında hizmet vermekte olan Kars-Digor Yolu’nun projeye göre tamamlandığında, mevcut uzunluğundan yaklaşık olarak 4 kilometre daha kısalarak 78,9 kilometre uzunluğunda olacağını vurguladı.


“ÇETİN KIŞ ŞARTLARINA UYGUN OLARAK PROJELENDİRİLDİ”


Yolun tamamlandığında çetin geçen kış şartlarına göre son derece kullanışlı...