04 / 05 / 2024

Kars öğrenciye kiralık ev

Kars öğrenciye kiralık ev

Üniversite tercihi Kars Kafkas Üniversitesi’ne yapan çok sayıda öğrenci kentte bütçelerine uygun kiralık ev aramaya başladı. Kiraların yüksek olduğundan yakınan öğrenciler, bütçelerine uygun ev bulamıyor.

O şehirde kiralık ev fiyatları resmen fırladı! ‘Öğrenciye uygun’ kiralar 12 bin 500 TL’den başlıyor!

Kiralık konut fiyatlarının kent merkezinde 8 bin TL ila 500 bin TL arasında değiştiği Antalya'da, üniversite öğrencileri bütçelerine uygun konut bulmakta zorlanıyor. Üniversiteye yakın mahallelerde kiraların 30 bin TL’ye ulaştığı şehirde evler, 12 bin 500 TL’den başlıyor.

Kars'ta kiralık konut problemi büyüyor!

Türkiye genelinde hızla artan kiralık konut sorununda Kars'ı da vurdu. Kent genelinde kiralık ev bulmak imkansız hale geldi. 

Kars’ta kiralık daire fiyatları yükselişte!

Kars’ta kiralık daire fiyatları el yakıyor. Sobalı evlerin 500 TL’den aşağıya verilmediği kentte bazı bölgelerde ev kiraları bin ile bin 200 TL’ye kadar yükseliyor. 

Kiralık ev arayan öğrenciye 5 tavsiye!

Üniversite sınav sonuçları açıklandı ve öğrenciler aldıkları puana göre tercih yapacak. Üniversite okumaya hak kazanan öğrenciler kiralık ev arayışına girecek. İşte il il kira bedelleri...

Kars'ta günlük kiralık ev fiyatları yükselişe geçti!

Ankara'dan başlayıp Kars'ta son bulan Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi gösteren yerli turistler, Kars'ta otelleri doldurunca günlük kiralık evlerde yükseliş yaşandı. 

Hatay Antakya'da 1.6 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralık sosyal tesis!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından, Antakya Cumhuriyet Mahallesi'nde yapımı karşılığı 30 yıl süreyle kiralık Konaklama Sosyo-Kültürel Tesis alanı 1 milyon 656 bin 791 TL bedelle ihaleye çıkarıldı...

Kiralık evde aile konutu şerhi!

Aile konutu, resmi olarak evli olan ailelerin yaşamını sürdürdükleri mekan olup, tapu üzerine aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki, kiralık evde aile konutu şerhi olur mu? Aile konutu ile ilgili kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kiralık evde köpek beslemek yasak mı?

Apartmanda, hayvan beslemek ile ilgili kanunen herhangi bir yasak bulunmuyor. Ancak, bu yasağı koyma hakkı kat maliklerine veriliyor. Peki, kiralık evde evcil hayvan beslenir mi? Kiralık evde köpek beslemek yasak mı?

Kiralık evde emlakçı komisyonu ne kadar?

Taşınmaz kiralamak için bir emlakçıya danıştığınızı ve emlakçı aracılığı ile kiralık bie ev bulduğunuzu farz edelim. Bu durumda emlakçıya komisyon vermeniz gerekiyor. Peki, kiralık evde emlakçı komisyonu ne kadar?

Kiralık evde kombi arızası kime aittir?

Mesken kiralamalarında evin içerisinde yapılan giderlerden hangilerinin ev sahibine hangilerinin ise kiracıya ait olduğu, merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, kiralık evde kombi arızası kime aittir?

Konya'da satılık daire sayısı artarken, kiralık daire sayısı düşüyor!

Konya'da satılık daire sayısı artarken, kiralık ev sayısı da düşüyor. İnşaat sektörünün her geçen gün geliştiği Konya'da, birçok bina yükselse de kiralık daire bulma oranı her geçen düşüyor...

Ormanada kiralık portföyünü sunuyor!

Ormanada sınırlı sayıda ayırdığı kiralık portföyünü sunuyor. Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım’ın konut projesi Ormanada Zekeriyaköy’de, “ önce otur, sonra satın al ” dönemi başlıyor.

Ormanada sınırlı sayıda ayırdığı kiralık portföyünü sunuyor!

Yaşayan bir mahalleye dönüşen Ormanada sınırlı sayıda ayırdığı kiralık portföyünü sunuyor.Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım’ın konut projesi Ormanada Zekeriyaköy’de, “önce otur, sonra satın al” dönemi başlıyor.

Kars öğrenciye kiralık ev Haberi

Kars öğrenciye kiralık ev

Üniversite tercihi Kars Kafkas Üniversitesi’ne yapan çok sayıda öğrenci kentte bütçelerine uygun kiralık ev aramaya başladı. Kiraların yüksek olduğundan yakınan öğrenciler, bütçelerine uygun ev bulamıyor.

Kars’ta 1artı 1 dairelerin aylık kirasının 600-650 TL.’den başladığını ifade eden öğrenciler, bölgesine ve yerine göre 650-700-800 hatta 1000 TL.’ye kadar daire kiralık daire olduğunu belirterek daire sahiplerinin de kendilerine yardımcı olmalarını istediler.

Her yıl üniversite öğrencilerinin gelmesiyle birlikte ev ve daire fiyatlarının artına dikkat çeken öğrenciler, bazı ev sahiplerinin evlerini tek öğrenciye vermediğini ve öğrenci başına göre fiyat belirlediklerini belirterek, tanımadıkları kişilerle birlikte aynı daireyi kullanmak zorunda kaldıklarını kaydettiler.

Ev sahipleriyle görüştüklerinde, ev sahiplerinin ilk sözünün “kaç kişiniz” olduğunu vurgulayan öğrenciler, “Kiralık daire veya ev için görüştüğümüzde bize “Kaç kişisiniz” sorusu yöneltiliyor. Ev sahibi öğrenci başına...