28 / 04 / 2024

Kars otelleri

Kars otelleri

Kışın tüm güzelliklerini tadabileceğiniz Kars, hak ettiği popülerliğine nihayet bu yıl kavuştu. Kentteki oteller ise yetersiz.

Kars'ın tarihi yapılarına aydınlatma sistemi yapılacak!

Kars'ta, Rus'ların hüküm sürdüğü özellikle turizm açısından dikkat çeken 40 yıllık süre içinde Hollandalı mimarlara yaptırılan bazı binalar ile tarihi yapılar, ışıklandırma sistemiyle kavuştuğu görüntüyle ilgi çekiyor.

Kars'ta günlük kiralık ev fiyatları yükselişe geçti!

Ankara'dan başlayıp Kars'ta son bulan Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi gösteren yerli turistler, Kars'ta otelleri doldurunca günlük kiralık evlerde yükseliş yaşandı. 

Mustafa Durmaz: Yerli turistler butik otelleri tercih etmeye başladı!

Butik otellere olan ilginin arttığını kaydeden Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, yerli turistlerin butik otelleri tercih etmeye başlamasıyla birlikte bölge turizminin kalitesinin daha da arttığını ifade etti.

Ruslar Kars'ta arazi avında!

Asya'yı Avrupa'ya bağlayacak demir yolu için merkez olan Kars'ta büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Kentte kurulan Organize Saniye Bölgesi'nde yer kalmazken, Ruslar şehirde yatırım için arazi avına çıktı.

Ruslar Kars'ta arazi avına çıktı!

Asya'yı Türkiye üzerinden Avrupa'ya bağlayacak olan BTK projesi sonrası Kars'a yönelik müthiş bir öneri gündeme getirildi. Fabrika sayısı 3'ten 39'a çıktı, OSB'de ise yer kalmadı.

Kars'a lojistik köyü kurulacak!

Kentte kurulan Organize Saniye Bölgesi' nde yer kalmazken, Ruslar şehirde yatırım için arazi avına çıktı. Kars'a yapılacak yatırımlarla kentini mini bir Çin'e dönüşeceği ifade edildi.

Kars Kalesi, SERKA tarafından ışıklandırılacak!

Kars 'ta 986 yılında yapıldıktan sonra 4 kez yıkılan ve yeniden onarılan tarihi Kars Kalesi, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından desteklenecek projeyle ışıl ışıl olacak.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı 2015'te 1 milyon yolcu taşıyacak!

Üç ülkeyi birbirine bağlayacak olan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı' na Afganistan ve Kazakistan da göz kırptı. Projeyle 2015'te 1 milyon, 2034'te ise 3 milyon yolcu taşınacak...

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'yla 2034'te 3 milyon yolcu taşınacak!

Üç ülkeyi birbirine bağlayacak olan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı 'na Afganistan ve Kazakistan da göz kırptı. Projeyle 2015'te 1 milyon, 2034'te ise 3 milyon yolcu taşınacak

İdris Güllüce Kars-Ardahan-Iğdır Günleri'ne katılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı sayın İdris Güllüce 17 Ekim 2014 Cuma günü programı kapsamında Kars-Ardahan-Iğdır Günleri'ne katılacak. Bakan İdris Güllüce saat 13:30'da etkinlikte olacak.

Kars'ta barajdaki üretime durdurma kararı verildi!

Erzurum 1. İdare Mahkemesi, Kars'ın Kağızman ilçesindeki Sefaköy Barajı Hidro Elektrik Santrali'ndeki (HES) üretimin, barajda Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararı bulunmadığı gerekçesiyle durdurulmasına karar verdi.

TOKİ Kars Sarıkamış 308 adet konut ihalesi bugün!

TOKİ Kars İli Sarıkamış İlçesi 308 Adet Konut İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile bugün ihale edilecek.

TOKİ Kars Sarıkamış'ta 308 adet konut yapacak!

TOKİ Kars İli Sarıkamış İlçesi 308 Adet Konut İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile yarın ihale edilecek.

Kars Merkez'de 13 milyon 66 bin TL'ye satılık arsa!

Kars İl Özel İdaresi tarafından, Ortakapı Mahallesi Faikbey Caddesi üzerinde yer alan 4 bin 600 metrekarelik arsa 13 milyon 66 bin 300 TL bedelle 21 Ekim 2014 tarihinde saat 14:00'te ihale ediliyor...

Kars otelleri Haberi

Kars otelleri


Kars, kültürel farklılıkların ve zenginliklerin harmanlandığı illerimizden biri. M.Ö. 9 bin yılına kadar uzanan tarihi ile birçok uygarlığın uğrak yeri, başkenti olmuş. Para dergisi yazarı Özlem Kapar Baybur'un haberine göre, aşıklar geleneğinin sürdürüldüğü, Dede Korkut hikayelerinin yazıldığı bu topraklarda el sanatlarından mimariye, Anadolu'dan Kafkasya ve Orta Asya'ya açılan pencerenin izleri görülüyor. Rusların işgali altında kaldığı dönemde yapılan yapılan muhteşem yapılarıyla dikkat çeken bir kent.

Kars'ı daha önce Demir İpek Yolu olarak adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu hattı devreye girdiği günlerde dosya konusu yapmış, enine boyuna Kars ekonomisini ve iş fırsatlarını anlatmıştık.

Kars turizm rakamları
-Turizm işletme belgeli yatak sayısı 1813, oda sayısı 953.
-Turizm yatırım belgeli yatak sayısı 816, oda sayısı 389.
-Turizm işletme belgeli otel sayısı 27, yatırım belgeli otel...