27 / 04 / 2024

Kars turistik yerleri

Kars turistik yerleri

Kars'ta, Rus'ların hüküm sürdüğü özellikle turizm açısından dikkat çeken 40 yıllık süre içinde Hollandalı mimarlara yaptırılan bazı binalar ile tarihi yapılar, ışıklandırma sistemiyle kavuştuğu görüntüyle ilgi çekiyor.

Kars'ta turistik yapılar restore ediliyor!

Kars'ta yer alan turistik ve tarihi yapılar turizmi canlandırmak için restore ediliyor. 

Turistik Doğu Ekspresi'nin ilk seferi yapıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının ortak çalışması sonucu, Ankara-Kars-Ankara arasında hizmet verecek olan Turistik Doğu Ekspresi'nin ilk seferi yapıldı.

Turistik Doğu Ekspresi yarın açılıyor!

Doğu Ekspresi'nde artan yolcu talebi karşılanamadığı için, Ankara-Kars-Ankara arasında turizm amaçlı Turistik Doğu Ekspresi seferi konuldu. Turistik Doğu Ekspresi'nin ilk seferi yarın gerçekleştirilecek.

Samsun Ayvacık'a arap yatırımcı ilgisi!

Samsun'un Ayvacık ilçesine gelerek tarihi ve turistik yerleri gezen Suudi Arabistanlı iş adamı Halit Alhivis'in yetkililerden bilgi aldığı bildirildi.

Adıyaman'da muhtarlar turistik yerleri gezdi!

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun 15. İstişare ve Yönetim Kurulu toplantısına katılmak üzere Adıyaman’ a gelen muhtarlar Adıyaman’ın tarihi ve turistik yerlerini de gezmeyi ihmal etmediler...

İzmir, İngiltere Turizm Fuarı'nda tanıtıldı!

Londra'da dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olan World Travel Market (WTM) Londra Turizm Fuarı'na İzmir tanıtıldı. Turizm sektörü temsilcilerine şehrin tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgi verildi.

İzmir, İngiltere turizm fuarında tanıtıldı!

İzmir Valisi Mustafa Toprak başkanlığındaki turizm sektörü temsilcilerinden oluşan heyet, fuarda, Türkiye standının yanında oluşturulan İzmir standında ziyaretçilere şehrin tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgi verildi.

Türk Hava Yolları Samsun tanıtım turu düzenledi!

Türk Hava Yolları (THY) tarafından düzenlenen 4 günlük tanıtım turuna katılarak Cidde, Riyad, Dubai, Abu Dhabi, Doha, Umman, Kuveyt ve Bayreyn'den Samsun'a gelen heyet, tarihi ve turistik yerleri gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Samsun, körfez ülkelerinden gelen turizmcileri ağırladı!

Türk Hava Yolları (THY) tarafından düzenlenen 4 günlük tanıtım turuna katılarak Cidde, Riyad, Dubai, Abu Dhabi, Doha, Umman, Kuveyt ve Bayreyn'den Samsun'a gelen heyet, tarihi ve turistik yerleri gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

TÜRSAB Kozan'da turistik yerleri inceledi!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği yönetim kurulu üyeleri ve bazı seyahat acentalarının sahipleri , İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Adana'daki tarihi ve turistik yerlerin tanıtılmasını sağlamak amacıyla düzenlediği gezi kapsamında Kozana geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Adıyaman turizmine yol haritası çiziyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Adıyaman’da turizmi canlandırmak ve insanlığa sunmak için Adıyaman’daki tarihi ve turistik yerleri yakın markaja aldı. Adıyaman, 200’ün üzerindeki tarihi ve turistik yerleri ile ‘açık hava müzesi’ konumunda bulunuyor...

Muğla'nın tarihi ve turistik yerleri EuroVelo güzergahına eklenecek!

EuroVelo Ulusal Koordinatörü Ekmekçi: "Muğla'daki görülmeye değer tarihi ve turistik yerleri bu ağa eklemeye gayret gösteriyoruz. Bu sayede Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı'nın Muğla ayağa daha da ilgi çekici olacak" dedi

İş yerleri yangın söndürme cihazları tebliği!

İş yerleri yangın söndürme cihazlarına bakım ve dolum hizmeti veren genel kurallar ile ilgili tebliğ 17 Mayıs 2013 tarihinde Cuma günü 28650 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ hükümleri...

Kars turistik yerleri Haberi

Kars turistik yerleri

Kentte bulunan valilik, emniyet müdürlüğü, Kars Kalesi, Evliya Camisi, Seyyid Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri Türbesi, Serhat Kalkınma Ajansı ve Kars Ticaret ve Sanayi Odası'nın ışıklandırılması yapılara ayrı bir güzellik kazandırdı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, kentin tarihi yapılarla özellikle turizm açısından merkez olduğunu belirterek, bu durumun kentin gelişimi açısından önemli olduğunu söyledi. Işıklandırılan tarihi yapıların üzerlerindeki işlemelerle seyirlik görüntü oluşturduğuna dikkati çeken Doğanay, "Işıklandırılan bu yapılar sayesinde sokaklarımız film stüdyosunu andırıyor. Yapıların önünden geçen vatandaşlarımız hem binaları inceliyor hem de fotoğraf çekme imkanı buluyor" dedi. Doğanay, kentin ekonomisinin büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa dayandığını ancak bunun yanında turizm gelirlerinin de önemli olduğuna değinerek, kente daha fazla turist çekmek için bu tür işlerin yaygınlaştırılması gerektiğini kaydetti. Fotoğraf sanatçısı...