27 / 04 / 2024

karsa anıt mı inşa edilecek

karsa anıt mı inşa edilecek

1914 yılında Ruslara karşı gerçekleşen harekâtta Sarıkamış'ta on binlerce askerin donarak ölmesiyle yaşanan facianın anısını yaşatma amacıyla dikileceği belirtilen anıt Sarıkamış Kazım Paşa Tepesi'nde TOKİ tarafından inşa edilecek.

Aile Bakanlığından son dakika açıklaması: Çalışan ya da ev hanımı tüm kadınlara 4 bin TL mi verecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Çalışan ya da ev hanımı başvuran tüm kadınlara 4 bin lira yardım" haberlerine dair açıklama yaptı. İşte bakanlığın o açıklaması...

TOKİ Muğla Yatağan 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

10 soruda TOKİ Muğla Yatağan sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Muğla Yatağan’da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Muğla Yatağan’da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Muğla Yatağan sosyal konut projesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! İşte asgari ücrette tüm seçenekler...

Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücrete zam konusunda heyecan dorukta. Asgari Ücret Tespit Komisyonu çarşamba günü toplanacak. İşte asgarü ücretteki tüm seçenekler…

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası duyurdu! 6 ay boyunca tüm ücretlerini devlet karşılayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Ek istihdam taahhüt eden firmaların işe alacakları her işçinin 3 veya 6 ay boyunca tüm ücretleri ve sosyal destek primlerini Çalışma Bakanlığı tarafından karşılanacak." dedi.

Muğla Gümüşkesen Anıtı'nın yanındaki betonarme için yıkım kararı!

Muğla'da Gökova Körfezi'nde bulunan Gümüşkesen Anıtı'nın yanına inşa edilen betonarme için yıkım kararı alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kanal İstanbul projemiz tüm dünyaya örnek olacak!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Kanal İstanbul Projemiz de tüm dünyaya örnek olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeşil bir dünya için tüm vatandaşları duyarlı olmaya çağırıyorum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dünya Çevre Günü mesajı yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyorum, ifadelerine yer verdi. 

İGA'daki tüm birimler Kadri Samsunlu'ya bağlandı!

İGA Havalimanı İşletmesi AŞ’de yeni organizasyon şemasına göre inşaat ve işletme şirketlerinde çalışan tüm birimler İGA Havalimanı İşletmesi AŞ İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu’ya bağlandı...

Yüksek Mühendis Mimar Erdoğan Tözge vefat etti!

Yüksek Mühendis Mimar Erdoğan Tözge vefat etti. İTÜ Mimarlık Fakültesi 1951 mezunu olan Yüksek Mühendis Mimar Erdoğan Tözge'nin vefatı üzerine taziye ilanı yayınlandı. 

Yeşil GYO kar dağıtımı yapmayacak!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2016 yılı faaliyetleri sonucu oluşan zarar sebebiyle kar dağıtımı yapmayacağını açıkladı.

Gölbaşı 15 Temmuz Şehitlik Anıtı tamamlanıyor!

Gölbaşı Belediyesi’nin şehitler anısına yaptırdığı “Şehitlik Anıtı” darbe girişiminin yıl dönümü 15 Temmuz akşamında açılacak.

15 Temmuz Zafer Anıt'ı havadan görüntülendi!

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında darbecilere karşı direnişin sembolü olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne yapılan “ 15 Temmuz Şehitleri Zafer Anıtı”nın yapımı hızla devam ediyor.

15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın inşaatı yüzde 95 tamam!

15 Temmuz'un yıl dönümünde açılacak olan Şehitler Anıtı'nın inşaatında sona gelindi. Anıtın yüzde 95’i tamamlandı.

karsa anıt mı inşa edilecek Haberi

karsa anıt mı inşa edilecek


Başbakan'ın çok tartışılan "ucube heykel" nitelemesine maruz kalan İnsanlık Anıtı'nın yıkıldığı Kars, bu sefer de Sarıkamış Anıtıyla gündemde. 1914 yılında Ruslara karşı gerçekleşen harekâtta Sarıkamış'ta on binlerce askerin donarak ölmesiyle yaşanan facianın anısını yaşatma amacıyla dikileceği belirtilen anıt Sarıkamış Kazım Paşa Tepesi'nde TOKİ tarafından inşa edilecek. 


Osmanlı İmparatorluğu ve Rusya İmparatorluğu arasında I. Dünya Savaşı'nda Sarıkamış'ta gerçekleşen çatışmaların yeni nesillere aktarılması amacıyla inşa edileceği ifade edilen anıtın 99 metrelik bir yüksekliğe sahip olması hedefleniyor. Anıtın açılışının ise savaşın 100'üncü yıl dönümü olan 22 Aralık 2014 tarihine gerçekleştirilmesi planlanıyor. 


Selçuklu-Osmanlı mimarisinden esinlenerek tasarlanan anıtın ön cephesinde, Selçuklu ve Osmanlı tarzında inşa edilen bir giriş yer alacak. Yan cephelerde ise İstiklal Marşı ve Sarıkamış'ta yaşanan "kahramanlıklar" anlatılacak. Anıtın 43 metre yüksekliğindeki bayrak direğinde...