28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! İşte asgari ücrette tüm seçenekler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! İşte asgari ücrette tüm seçenekler...

Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücrete zam konusunda heyecan dorukta. Asgari Ücret Tespit Komisyonu çarşamba günü toplanacak. İşte asgarü ücretteki tüm seçenekler…



Artan enflasyon oranı ve alım gücünün düşmesiyle asgari ücrete ara zam yeniden gündeme geldi. Gelecek olan Haziran ayı enflasyon oranlarına göre asgari ücrete zam gelecek. Gözler ise çarşamba günü toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda olacak. Buna göre bakanlıkta yapılacak ara zam çalışmaları hafta sonuna kadar bitirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan zammı NATO toplantısı dönüşü duyuracak. Temmuz zammı ile işverene yük getirmeyecek bir formül masada. Peki asgari ücrete ne kadar zam gelecek?PRİM FORMÜLÜ NE?
“Prim formülü” olarak adlandırılan bu formülde, prim yükünü belli süreliğine kamunun karşılaması yoluyla artışın işverene maliyeti düşürülecek. Böylece enflasyona yansıması azaltılacak. Söz konusu senaryoda 1627 TL ara zam olarak asgari ücretlinin cebinde olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön