07 / 05 / 2024

Karşıyaka Tramvay inşaatında son durum

Karşıyaka Tramvay inşaatında son durum

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz aylarda inşaatına başladığı Karşıyaka Tramvay Projesi'ne yine ağaç revizyonu geldi. Belediye, hattın en kritik bölümü olan Alaybey kısmında da iptal kararı aldı.

Esenler'de kafaları karıştıran inşaat!

Dört Yaka Esenler Meydan projesinde “fazla inşaat hakkı” iddiaları gündem oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) tespit ettiği imara aykırılıklar ve usulsüzlüklere karşın projenin inşaatı devam ediyor. 

İzmir Çiğli Tramvay hattı inşaatında yeni mezun mimar ve mühendisler çalışacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvay ihalesi için bir ilke imza attı. Tramvayın inşaatında yeni mezun mimarlar ve mühendisler istihdam edilecek. 

Karşıyaka Stadı inşaatında ortaklık! 

İzmir'in köklü kulüplerinden Karşıyaka'nın taraftarı yıllardır statlarının inşa edileceği günü bekliyor. Peki Karşıyaka stat inşaatında son durum ne? İşte son gelişmeler...

Zonguldak'ta cami inşaatında çalışan işçi hayatını kaybetti!

Zonguldak 100.Yıl Terminali'nin karşısında inşaatı devam eden Selahaddin Cami inşaatında bir işçi kalp krizi sonrasında hayatını kaybetti.

Antalya'daki tramvay inşaatında 40 tonluk beton blok, vincin üzerine düştü!

Antalya'da tramvay inşaatında 40 tonluk beton blok, vincin üzerine düştü. Kazada yaralanan ya da ölen olmadı...

Karşıyaka Stadı inşaatının ne zaman tamamlanacağı TBMM'de!

Karşıyaka Stadının inşaatının ne zaman tamamlanacağına ve stadı bulunmayan spor kulübü sayısına ilişkin TBMM gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Adalı Barajı inşaatında sona geliniyor!

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde yapılan ve bölgenin içme ve kullanma suyunu karşılayacak Adalı Barajı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Konak ve Karşıyaka tramvayında süre doldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent ulaşımına yeni bir soluk kazandıracak önemli projeleri arasında gösterilen Konak ve Karşıyaka tramvay projesinde firmaya tanınan 3 yıllık süre doldu. Proje zamanında tamamlanmadı.

TOKİ, Yeni Göztepe ve Karşıyaka Stadyum'unu inşa edecek!

TOKİ İzmir'de 2 yeni stat inşa edecek. İzmir Göztepe Stadyumu inşaat ihalesi 14 Haziran, Karşıyaka Stadyumu inşaat ihalesi 15 Haziran'da yapılacak.

Karşıyaka tramvayı hizmete açıldı!

İzmir Alaybey ile Mavişehir İZBAN arasında 14 durakla hizmet verecek Karşıyaka Tramvayı hizmete açıldı.

TOKİ Karşıyaka Stadyumu inşaat ihalesi bugün!

TOKİ tarafından inşa edilecek olan Yeni Karşıyaka Stadyumu İnşaatı İşi “Ön Yeterlik İhalesi” bugün gerçekleştirilecek.

Karşıyaka Tramvayı’nda son viraj!

Karşıyaka Tramvayı'nın yapım çalışmalarını tamamlanma aşamasına getiren ve Mavişehir-Bostanlı arasında test sürüşlerini başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, projeye son dokunuşlarını gerçekleştiriyor.

TOKİ Karşıyaka Stadyumu inşaat ihalesi 27 Mart'ta!

TOKİ tarafından inşa edilecek olan Yeni Karşıyaka Stadyumu İnşaatı İşi “Ön Yeterlik İhalesi” 27 Mart 2017 Pazartesi günü gerçekleşecek.

Karşıyaka Tramvay inşaatında son durum Haberi

Karşıyaka Tramvay inşaatında son durum

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz aylarda inşaatına başladığı Karşıyaka Tramvay Projesi'ne yine ağaç revizyonu geldi. Sahil şeridinden geçen tramvay hattını taşıt yoluna kaydıran belediye, hattın en kritik bölümü olan Alaybey kısmında da iptal kararı aldı. Son revizyon kararından birkaç hafta sonra bu sefer de sahilde karma trafik yöntemine geçilen tramvayda durak değişikliği yapıldı. 


Durak sayısı 14'e düştü

Karşıyaka Vapur İskelesi'nden Alabey'e doğru giden yolun 2 şeride düşmesi ve sahil bölümünde yer alan yeşil doku nedeniyle projenin yaklaşık 1 kilometrelik bölümünden vazgeçildiği öğrenildi. Tramvayın son istasyonu olarak Vapur İskelesi'nin belirlenmesiyle birlikte 9,7 kilometrelik olan hattın uzunluğu 8,7 kilometreye inerken, toplam 15 olan durak sayısı da 14'e düşürüldü. 


Yeni...