06 / 05 / 2024

Kartal deprem yenileme

Kartal deprem yenileme

Kartal'da "Deprem ve Yerinde Dönüşüm" çalışmaları kapsamında yıkım töreni gerçekleşti.

DASK poliçe yenileme 2021!

Zorunlu deprem sigortası olan DASK, yıllık olarak düzenleniyor. DASK poliçe süresinin son bulması halinde, DASK'ın yenilenmesi gerekiyor. Peki, DASK yenileme zorunlu mu? İşte DASK poliçe yenileme 2021 işlemleri...

Kartal'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Kartal Belediyesi, ilçe genelinde mahallelerde sürdürdüğü alt ve üst yapı yenilemesinin yanında, vatandaşlar için özellikle deprem anında can ve mal kaybına neden olabilecek binaların yıkımlarını gerçekleştiriyor.

Kartal’da riskli yapılarda deprem korkusuyla oturuyorlar!

Kartal'da riskli olduğu belirtilen binalarda çok sayıda aile oturmaya devam ediyor. Korku içinde olan ev sahipleri, riskli yapı olarak ilan edilen binalarının bir an önce yenilenmesini istiyor. Tabut gibi binalara yaşadıklarını belirten mahalleli çözüm arıyor.

Gökhan Yüksel: Konumuz deprem dönüşümü olmalı!

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Belediye Meclisi'nin Şubat ayı Toplantısı’nda kentsel dönüşüm süreciyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Başkan Yüksel; “En önemli konumuz deprem dönüşümü olmalı” dedi.

Kartal'daki Yeşilyurt Apartmanı'nın hak sahiplerine anahtar teslimi yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın çevresinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında başlatılan yenileme çalışmalarının yüzde 90'lık kısmı tamamlandı

Tolga Şahlıoğlu: Yıkılır korkusuyla deprem testinden kaçmayın!

Dartes Kentsel Dönüşüm Hizmetleri şirketinden Kentsel Yenileme Uzmanı Tolga Şahlıoğlu, bina sahiplerinin evlerinden acil çıkarılma ve müdürlenme gibi durumlardan çekindikleri için deprem testi yaptırmadıklarını söyledi…

Gökhan Yüksel: Deprem toplanma merkezlerinin sayısını artırıyoruz!

Kartal Belediyesi tarafından bu yıl 125'ncisi düzenlenen Muhtarlar Toplantısı Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel öncülüğünde gerçekleşti. Yüksel, deprem merkezlerinin artırılacağını söyledi…

Kartal deprem toplanma alanları!

İstanbul'un Silivri ilçesi açıklarında saat 13.59’da 5,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası vatandaşlar deprem toplanma alanlarını araştırmaya başladı. Peki Kartal deprem toplanma alanları nerede? İşte Kartal deprem toplanma alanları...

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi'ne EDGE Yeşil Bina Sertifikası!

Deprem güvenliği düşünülerek yıkılıp yeniden inşa edilen Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye’nin ilk, dünyanın ise en büyük EDGE Yeşil Bina sertifikalı hastane yapısı olma özelliğini taşıyor.

Kartal E-5 Kuzeyi Kentsel Yenileme Alanı imar planı tadilatı askıda!

Kartal İlçesi, E-5 Kuzeyi Planı'nda Kentsel Yenileme Proje Alanı B. Bölgesi Sınır Düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

Kartal Eczacıbaşı Sitesi dönüşüyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına devam eden Kartal Belediyesi, “Deprem ve Yerinde Dönüşüm” çalışmaları kapsamında bu kez; 4 bina ve toplam 80 bağımsız bölümden oluşan Eczacıbaşı Sitesi'ni dönüştürüyor.

Kartal Eczacıbaşı Sitesi'nin yıkım töreni 26 Aralık'ta!

Kartal'da “Deprem ve Yerinde Dönüşüm” çalışmaları kapsamında bu kez de Eczacıbaşı Sitesi'nin yıkımı yapılacak.

Kartal'da dönüşüm ile 46 bin 923 vatandaş deprem tehlikesinden kurtarıldı!

Uğur Mumcu Mahallesi’ndeki Firuze Sitesi sakinleriyle, Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı’nda bir araya gelen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kentsel dönüşüm ile 46 bin 923 vatandaşın deprem tehlikesinden kurtarıldığını söyledi...

Kartal deprem yenileme Haberi

Kartal deprem yenileme


Kartal'da "Deprem ve Yerinde Dönüşüm" çalışmaları kapsamında yıkım töreni gerçekleşti.


Yıkım nedeniyle düzenlenen törende konuşan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, dönüşüm çalışmaları kapsamında 5 yıl önce ilçedeki müteahhitlerle bir toplantı yaptığını anlatarak, "Kartal’da değişim ve dönüşüm olacak. 'Burada bir artı değer var' deyip bir araya gelerek beraber dönüştürmeyi hedefledik ama bu dönüşüm çabasına girmediler. Kimler geldi. Adana’dan Çukurova’dan Azerbaycan’dan, Suudi Arabistan'dan geldiler" diye konuştu.


Öz, yıkımı yapılan bina için her daireye otopark yerleri düşeceğini anlatarak, bunun faydasını 5 yıl sonra araçlar yer altına indiğinde göreceklerini söyledi.


Kartal Belediyesi Deprem Dönüşüm Müdürü Gökhan Akbulut da ilk hedeflerinin Kartal'ın kent kimliğini belirlemek ve ilçede dönüşüm odaklı planlar yapmak olduğunu kaydetti.


Yıkımı yapılan bina sakinleri de çalışmalardan memnun olduklarını...