03 / 05 / 2024

Kartal Fabrika

Kartal Fabrika

İstanbul Kartal'da, Cevizli Tekel Fabrikası'ndaki tarihi kalıntılar gün yüzüne çıkartılıyor. Erken Bizans dönemine ait olan Brias Sarayı'nın kalıntılarının bulunduğu kazı alanı, Kartal Belediyesi'nce medyaya tanıtıldı

Kartal'da 8.9 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

İstanbul Anadolu 12. İcra Dairesi, Kartal'da bulunan bahçeli fabrika binasını 8 milyon 925 bin 160 TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 3 Aralık 2019 günü gerçekleşecek.

Eczacıbaşı Gayrimenkul Kartal'da yeni proje yapacak!

Eczacıbaşı Gayrimenkul'ün Kartal'da yer alan fabrika arazisinde gayrimenkul projesi geliştirilecek. Şirket bu projeyi Tahincioğlu, Mesa, Nurol ile birlikte gerçekleştirecekmiş.

AND Pastel: AND Kartal projesinin adı belli oldu!

Kartal bölgesinde Anadolu Grubu’nun eski fabrika arazileri üzerinde, yine Anadolu Grubu’nun gayrimenkul sektöründeki markası AND Gayrimenkul tarafından yeni bir proje geliyor.

Soğanlık AND Kartal satılık ev!

Soğanlık AND Kartal satılık ev teslimlerinin 2018 yılı Nisan ayında gerçekleşmesi planlanıyor. Efes Pilsen'in Kartal fabrika arsa alanı üzerinde hayata geçirilecek proje 7 bloktan meydana geliyor.

AND Kartal projesine bakanlıktan onay!

Anadolu Grubu ve Yazıcı Holding'in ortaklığındaki Kartal Anadolu Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. tarafından Efes Pilsen'in Kartal fabrika arazisine yapacağı AND Kartal karma projesi onaylandı...

Kartal'da 9 milyon dolara satılık 3 fabrika!

İstanbul Anadolu Yakası Kartal'da bulunan 5.225 metrekare yüzölçümüne sahip arsa, satışa çıktı. 2,5 emsalden oluşan arsanın imar durumu konut ve ticaret alanı olarak görülüyor.

Türker Proje'nin 1/5000 ölçekli Kartal nazım imar planı tamamlandı!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme'nin Kartal'daki eski fabrika arazimizin de içerisinde bulunduğu 1/5000 ölçekli Kartal Merkez Nazım İmar Planı çalışmalarının tamamlandı.

Adel Kalemcilik Kartal'daki arazisini satacak!

Kartal’daki fabrika arazisini ihale yöntemiyle satacağını açıklayan Adel Kalemcilik, oyuncak işine de girdi. Şirket; kendi yarattığı Adeland dışında Mattel, Auldey, Lotus, WOW ve NICI markalarını tüketiciyle buluşturacak.

Mutlu Yatırım, Kartal imar planını bekliyor!

Mutlu Yatırım Proje ve Gayrimenkul Geliştirme A.Ş., 1/5000 ölçekli Kartal Merkez Nazım İmar Planı iptal edildiği için eski fabrika arazisinde proje geliştiremediklerini KAP'a bildirdi

Kartal'da 1/5000 ölçekli İmar Planı ne zaman hazır olacak?

Mutlu Yatırım Proje ve Gayrimenkul Geliştirme A.Ş., 1/5000 ölçekli Kartal Merkez Nazım İmar Planı iptal edildiği için eski fabrika arazisinde proje geliştiremediklerini KAP'a bildirdi

Ali Sabancı Isuzu'nun Kartal'daki fabrika arazisini 191 milyon liraya aldı!

Isuzu, Kartal'da bulunan eski fabrika arazisini 191 milyon lira bedelle E AG Turizm ve İnşaat A.Ş'ye sattı. Fabrika arazisini satın alan şirketin başında Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı var.

İstanbul Kartal'da satılık arsa ve fabrika binası!

İstanbul'da bulunan arsa ve fabrika binasının satışı kapalı teklif usulüyle 4 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleşecek...

Adel Kalemcilik Kartal'daki gayrimenkullerini 22 milyona satacak!

Adel Kalemcilik Ticaret ve Sanayi A.Ş, fabrika tesislerinin bulunduğu Kartal'daki gayrimenkullerini 22 milyon TL ile 27 milyon TL arasında satmaya karar verdi...

Kartal Fabrika Haberi

Kartal Fabrika

1974-1977 yılları arasında kazı ve buluntu çalışması yarım bırakılan Brias Sarayı kazısı, İstanbul Arkeoloji Müzesi ve Kartal Belediyesi işbirliğiyle 2010'da başlatıldı. Üç ayrı alanda sürdürülen kazılarda arkeolog ve sanat tarihçisi 15 kişi çalıştı. 


İSKELET DE BULUNDU 


Kazıda, sikkeler, çok sayıda amfora parçaları, damgalı tuğla ve çatı kiremitleri, kemeraltı başlıkları, mermer, mendirek kalıntılarına, pencere parmaklığı ve camlara rastlandı. Deniz kenarında kuzey-güney yönlü mendirek kalıntılarının bulunduğu Dragos kazısında insan iskeleti de bulundu. İstanbul Arkeoloji Müzeler Müdürü Zeynep Kızıltan, katılımcılara slayt eşliğinde teknik bilgiler aktardı. Heyet, kazı alanında incelemeler yaptı. Programa sanat tarihçisi Prof. Dr. Semavi Eyice de katıldı. 


Mesut Altun /...