05 / 05 / 2024

kartal restore çalışmaları

kartal restore çalışmaları

Kartal'ın tarihi dokusu gün yüzüne çıkıyor. Kartal Belediyesi, Çevre ve Kültür Değerleri Koruma Vakfı (ÇEKÜL) ve Tarihi Kentler Birliği işbirliği ile Kartal’da bulunan tarihi mekanlar yeniden eski dokusuna kavuşuyor.

Kartal'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile kentsel dönüşüm çalışmalarını konuştu. 

Kartal Belediyesi'nin akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor...

Gaziantep Şahinbey'de restorasyon çalışmaları hız kesmiyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şahinbey Belediyesi Gaziantep’in tarihi mekânlarını restore ederek turizme kazandırmak için çalışmalarına ara vermeden çalışıyor.

Tarihi Afyonkarahisar evleri restore çalışması 2024'de tamamlanacak!

Afyonkarahisar'da tarihi Afyon Evleri restore ediliyor. 100 yapının restorasyonu tamamlanırken, projenin ikinci etabına başlandı.Çalışmaların 2024 yılında tamamlanması öngörülüyor. 

Kartal'da enkaz kaldırma ve arama çalışmaları sona erdi!

Kartal'da 14 kişinin yaralandığı, 21 kişinin hayatını kaybettiği binanın enkaz kaldırma ve arama çalışmaları tamamlandı. Binanın etrafındaki riskli binanında yıkımı sona erdi.

Kartal’da çöken binada enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor!

Kartal’da çöken binada enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Enkaz altında kimsenin kalmamasının ardından, enkaz kaldırma çalışmaları sabah saatlerinde de aralıksız sürüyor. 

Kartal'daki binanın enkazında arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor!

Kartal'da 6 Şubat Çarşamba günü çöken binanın enkazında arama ve kurtarma çalışmaları hızla devam ediyor. 

Kartal'da çöken binada kurtarma çalışmaları devam ediyor!

Kartal'da çöken binada yürütülen arama kurtarma çalışmaları, UMKE ile JAK ekiplerinin de desteğiyle devam ediyor...

Kartal'da çöken binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor!

İstanbul'un Kartal ilçesinde dün çöken binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar 3 kişinin cansız bedenine ulaşılan enkazdan yaralı kurtarılan 13 kişi hastanede tedavi ediliyor.

Mardin Kalesi'ndeki çalışmalar devam edecek!

Mardin'de "Kartal Yuvası" olarak da bilinen tarihi kalenin turizme kazandırılması amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 6 sene önce başlatılan çalışmalar sürüyor.

Marmaray'daki alt geçit çalışmaları tam gaz!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Marmaray projesinin Kartal sınırları içerisindeki çalışmalarını inceledi.

Kartal'de Deprem ve Yerinde Dönüşüm çalışmaları başladı!

Kartal'da "Deprem ve Yerinde Dönüşüm" çalışmaları kapsamında yıkım töreni gerçekleşti.

DKY Sahil’in inşaat çalışmaları başladı!

DKY İnşaat 12 km’lik Kartal sahil yolu üzerinde, denize ilk parselde yükselen, panoramik adalar ve deniz manzarasına sahip DKY Sahil projesinin hafriyat çalışmalarına başladı. Projede 2+1,5 dairelerden, 4+1,5 dairelere kadar pek çok konut seçenekleri bulunuyor.

kartal restore çalışmaları Haberi

kartal restore çalışmaları


Kartal Belediyesi tarafından gerçekleştirilen projeler ve restorasyon çalışmalarıyla Kartal’da bulunan tarihi çeşmeler, hamamlar ve mekanlar yeniden gün yüzüne çıkıyor. Kartal Belediyesi, Çevre ve Kültür Değerleri Koruma Vakfı (ÇEKÜL) ve Tarihi Kentler Birliği işbirliği ile Kartal’da bulunan tarihi mekanlar yeniden eski dokusuna kavuşuyor.


Kartal Belediyesi yeni hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Süzen, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Ömer Fethi Gürer, Feyyaz Kaynak, Şehir planlamacısı Faruk Göksu, Çekül yöneticileri Müvit Bayar, Timur Çelik, Sinan Polvan, Zeynep Biçer, Nurşit Arslan katıldı. Slayt gösterisi eşliğinde sunumun yapıldığı toplantıda belirlenen tarihi yerlerin ÇEKÜL uzmanları desteğiyle restore edilip, eski hallerine kavuşturulması planlanıyor.

Halkı cezalandırıyorlar

Toplantıda konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, bazı çevrelerin partizanlık yaptıklarını,...