02 / 05 / 2024

kartal tarihi eserler

kartal tarihi eserler

İstanbul'un Kartal ilçesinde son on yılda onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılara ve tarihi hamamın onarılmasına ilişkin sorunlar meclise taşındı...

Ulus'ta TOKİ tarafından yapılan kazılarda tarihi eserler bulunması mecliste!

Ankara Ulus'ta TOKİ tarafından yapılan kazılarda tarihi eserler bulunması meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'da restorasyon çalışmaları devam eden tarihi eserler meclis gündeminde!

İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkez ve Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve restorasyon çalışmaları devam eden tarihi eserler meclis gündemine taşındı. CHP'li İlgezdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmit'te tarihi eserlerin üzerine inşa edilen bina yıkıldı!

İzmit'te Roma döneminden kalan tarihi eserler ortaya çıkarılırken tel çit ile önlem alındı. Kazı sahasının yanında bulunan binanın tarihi yapının üzerinde inşa edildiği tespit edildi ve binanın yıkımı gerçekleşti.

İsrail’den Filistin'deki Battir köyünde sanayi bölgesi inşa edecek!

Filistin Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı, İsrail makamlarının Kudüs ile Beytullahim kentleri arasında bulunan ve Filistin’in Battir köyünün toprakları üzerinde sanayi bölgesi inşa etmeyi planladığını belirtti.

Adıyaman Altınlı Köprü'nün restorasyonu meclis gündeminde!

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde bulunan tarihi Altınlı Köprü'nün restorasyonuna ve sular altında kalacak olan tarihi eserler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi'nin inşaatı TBMM gündeminde!

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi'nin inşaatının ne zaman biteceği ve bölgedeki tarihi eserler için Bakanlık tarafından yapılan çalışmalar TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Hasankeyf’teki görkemli yapılar taşındı!

Batman’da Ilısu Baraj Gölü suyu altında kalacak olan Hasankeyf’teki tarihi eserler taşındı. Tarihi yapı, modüler SPMT aracı ile Yeni Hasankeyf yerleşkesindeki yerine yerleştirildi.

Diyarbakır Sur'daki tarihi eserler yenileniyor!

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki 16 tarihi eser ile ilgili başlatılan çalışmaların neredeyse büyük bir bölümü tamamlandı. Yenilemelere 13 milyon lira bütçe ayrıldı.

AND Pastel Konutları Kartal teslim tarihi!

AND Pastel projesi İstanbul Kartal Yakacık'ta AND Gayrimenkul tarafından inşa ediliyor. AND Pastel Konutları Kartal teslim tarihi ne zaman?

Kartal Propa Vista teslim tarihi!

Propa İnşaat imzası taşıyan Propa Vista projesi konut ve mağazalardan oluşuyor. Kartal Propa Vista teslim tarihi ne zaman?

DKY Sahil Kartal Projesi teslim tarihi!

DKY Sahil Evleri'nde dairelerin fiyatları 1 milyon 927 bin TL'den başlıyor. DKY Sahil Kartal Projesi teslim tarihi ne zaman?

Bumerang Kartal Özkartallar teslim tarihi!

Bumerang kartal projesinde dairelerin metrekare birim fiyatları 6 bin TL'den başlıyor. Bumerang Kartal Özkartallar teslim tarihi ne zaman?

AND Pastel Kartal teslim tarihi!

45 bin metrekare alan üzerinde yükselen AND Pastel projesi 1.200, ofis ve ticari üniteden meydana geliyor. İşte AND Pastel Kartal teslim tarihi...

kartal tarihi eserler Haberi

kartal tarihi eserler

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  İstanbul'un Kartal ilçesinde son on yılda onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılara ve tarihi hamamın onarılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya yöneltti.


Gürer önergesinde "İstanbul Kartal İlçesinde tarihi on çeşme bulunmaktadır. Bu çeşmelerin bakım ve onaranlarının Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Kültür Turizm Bakanlığı'nca yapılması gerekmektedir." diyerek 2 soru sordu.


Gürer'in soruları


1) Kartal ilçesinde son on yılda Vakıflar ya da Bakanlıkça onarılan vakıf eseri ya da tarihi biryapı var mıdır?                                        


2) Osmanlı döneminden kalan Kartal Merkezdeki hamamın aslına uygun tarihi dokusuna zarar vermeden onarılması ve kurtarılması düşünülmekte midir?



Özge...