06 / 05 / 2024

Kartal yıkım yardımı

Kartal yıkım yardımı

Kartal’da çöken bina altından 20 saat sonra çıkartılan Azra Havva Tekgöz ilk kez babasına konuştu. Tekgöz , ''Güzel bir bahçemiz olsun. Havuzlu bir evimiz olsun'' dedi.

Evleri yıkılan ailelere 30 bin TL yardım!

Kartal'da çöken bina ve hemen yanında bulunan yıkım çalışmalarına başlanan Yunus Apartmanı'nda yaşayan vatandaşlara daire başına taşınma masrafı için 5 bin TL, eşyalarının bedeli olarak da 25 bin TL ödenecek.

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

Kocaeli Cedit için yıkım ihalesi!

Kocaeli Cedit'te yapılacak kentsel dönüşüm projesi için tahliyeler ve kira yardımları devam ediyor. Proje için 24 Kasım'da yıkım ihalesi gerçekleştirilecek. 

Divanhane Eski Karakol Binası'ndaki yıkım tartışmaları büyüyor!

Yıkım çalışmaları başlatılan Divanhane Eski Karakol Binası ile ilgili AKP ve İBB arasında 'ihya' tartışması devam ediyor. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve İBB AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu’ya çağrıda bulundu.

Kartal metruk bina yıkımında rekor kırdı!

Kentsel dönüşüm, riskli yapı raporu veya ilgisizlik nedeniyle metruk durumda olan yapıların yıkım çalışmalarına hızla devam ediliyor. Kartal Belediyesi ise çalışmalarıyla örnek belediye oldu.

Metruk bina yıkımında rekoru Kartal’ın!

Kartal'da hem vatandaşlar hem de çevre için tehlike meydana getiren metruk yapılar ile ilgili sürekli bir çalışma modeli geliştiren Kartal Belediyesi 1 sene içerisinde hatırı sayılır sayıda metruk binanın yıkımını yaptı.

Gül Yıkım Hafriyat İnşaat Nakliyat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gül Yıkım Hafriyat İnşaat Nakliyat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Erdoğan Demir ve Mehmet Küçükosman ortaklığında kuruldu.

Gülay Öztürk İnşaat Taahhüt Hafriyat Yıkım Mobilya ve Dekorasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gülay Öztürk İnşaat Taahhüt Hafriyat Yıkım Mobilya ve Dekorasyon Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Gülay Öztürk tarafından kuruldu. 

Sakarya'da yıkım kararı verilen okullara ilgili açıklama!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Sakarya'da yıkım kararı verilen okullara ilgili ''Karar 22 Ocak'ta İl Milli Eğitim Müdürlüğüne geldi. 24 Ocak'ta öğle saatlerinde boşaltma işlemi başlıyor, deprem akşam saatlerinde oluyor'' dedi.

Süleyman Soylu: Yıkımın ardından acil kira yardımını ödemeye başlıyoruz!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası hasar tespit çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Süleyman Soylu; "Yıkımın ardından acil kira yardımını hemen vatandaşlarımıza ödemeye başlıyoruz." dedi...

Uzungöl'de yıkımı beklenen yapılara bakanlık incelemesi!

Uzungöl’de imar barışına uygun olmayan 118 yapının sahipleri, Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan bölgenin incelenmesi talebinde bulundu. Uzungöl Turizmciler Dernek Başkan Yardımcısı Murat Akyüz, " Artık yıkım tartışmaları bitmeli ve tamamen turizme odaklanmalıyız" dedi…

Kartal Belediyesi, metruk binaların yıkımına devam ediyor!

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in talimatı ile Kartal’da tehlike yaratan terk edilmiş binalar ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı raporu bulunan binaların yıkım işlemleri sürüyor...  

Ak Yıkım Hafriyat İnşaat Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ak Yıkım Hafriyat İnşaat Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Gül tarafından kuruldu...

Kartal'da riskli binaların yıkımı tamamlandı!

Kartal'da geçtiğimiz haftalarda çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın bulunduğu bölgede risk taşıdığı gerekçesiyle boşaltılan binaların yıkım işlemleri tamamlandı...

Kartal yıkım yardımı Haberi

Kartal yıkım yardımı

21 kişinin hayatını kaybettiği 14 kişininde yaralandığı Kartal faciasının minik kahramanı Azra Havva Tekgöz, enkazın altından 0 saat sonra kurtarılarak hayata sımsıkı tutundu. 

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, hastanedeki tedavisi devam eden durumu iyiye giden 6 yaşındaki Azra ilk kez konuştu. Babasıyla sohbet eden minik Azra, “Arkadaşım Eşek” şarkısını söyledi. 

Babasının Fethi Tekgöz‘ün “nerde yaşamak istersin” sorusuna minik Azra, “Güzel bir bahçemiz olsun. Havuzlu bir evimiz olsun. Ben havuzda hiç yüzmedim” diye cevap verdi.

Yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlatan Azra’nın annesi Nazan Tekgöz ise şunları söylemişti: “Bir saniye içinde ev çöktü. Evde eşimin halası ve yan odada kızım vardı. Birden ses geldi, birbirimize saralıp...