28 / 08 / 2024

kartondan yapılan evler

kartondan yapılan evler

Hollandalı bir firma, wikkelhouse adı verilen kartondan evler yapıyor. 28 bin dolarlık maliyeti olan kağıttan evler için firma yetkilileri 100 yıllık ömür biçiyor.

1999'dan önce yapılan evler için risk uyarısı!

AK Parti'li Özhaseki'den, 1999'dan önce yapılan evler için deprem riski uyarısında bulundu. Özhaseki, ''Çünkü o günkü inşaat yönetmeliğine göre yapılan evlerin hesapları bugün yaptığımızdan çok farklı" dedi.

Bingöl'de betondan yapılan evler yıkılmadı!

Bingöl'de yaşanan 5.7 büyüklüğündeki depremde toprak kullanılarak taştan yapılan ev ve ahırlar yıkılırken, betonarme yapılar yıkılmadı...

Kurayla satılan evler yatırım aracı oldu!

Emlak Konut ve TOKİ tarafından kura ile satılan evler yatırım aracı oldu. Dar ve orta gelirli için yapılan evler ‘devir bedeli’ ile satılıyor. İstanbul Başakşehir’de emlak ofislerinde devir satışları olağan satışların önüne geçti.

İhlas Yapı Bizim Evler 6 nerede?

Toplamda 1.200 adet daire ve 60 adet dükkanın yer aldığı Bizim Evler 6 Konutları'nda satışlar devam ediyor. Peki İhlas Yapı Bizim Evler 6 nerede?

Alanya yeniden yapılanıyor!

Alanya yeniden yapılanıyor. AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı oldu. Mevlüt Çavuşoğlu'nun bakan oluşuyla gelen kutlama mesajları nedeni ile Yeni Alanya gazetesi 58 sayfa çıktı!

Ceylanpınar'da izinsiz yapılan kat aşımları yıkıldı!

Ceylanpınar' da izinsiz yapılan kat aşımları ilçe belediyesi tarafından yıkıldı. Urfa'da Ceylanpınar Belediyesi sabahın erken saatlerinde polis eşliğinde kat aşımı yapılan binalarda yıkıma da başladı.

Ceylanpınar'da izinsiz kat aşımı yapılan binalar yıkıldı!

Ceylanpınar ilçesinde izinsiz yapılan kat aşımları ilçe belediyesi tarafından yıkıldı. Ceylanpınar Belediyesi, sabahın erken saatlerinde polis eşliğinde kat aşımı yapılan binalarda yıkıma başladı..

Mardin’e yapılan yurt kampüsünün inşaatı tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Mardin’de yapılan yurdun inşaatı tamamlandı. Yurt binası kentin tarihi mimarisinin izlerini taşıyor. 750 öğrenci kapasiteli yurt kampüsü, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne teslim edildi.

Risk tespiti yapılan binalar yüzde 673 oranında arttı!

Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge: "Risk tespiti yapılan bina sayısı yüzde 673 oranında arttı" Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, kentsel dönüşümde riskli yapı tespit adetlerind

İnşaatlara yapılan denetimlerle alışkanlıklar değişti!

İnşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ile birlikte başlayan denetimler bazı tartışmaları da beraberinde getirdi. İMO Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız, yapılan denetimler sayesinde bazı alışkanlıkların değiştiğini söyledi..

Müzayede yoluyla yapılan taşınmaz satışları!

Müzayede yoluyla yapılan taşınmaz satışları ile ilgili esaslar, 2014 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehber kapsamında açıklanıyor. Peki, müzayede yoluyla yapılan taşınmaz satışları KDV'ya dahil mi?

1965 yılında, 1953 senesinden önce yapılan gecekondulara ruhsat verilmiş!

1953 yılından önce yapılan gecekondulara, Belediye tarafından İmar Yönetmeliği'nin ilgili hükümleri çerçevesinde onarım için gerekli müsaade verilmiş. 1965 yılına kadar gecekondulara onarım ve tadilat ruhsatı verilmiyormuş.

Gezi Parkı'ndaki akşam yapılan durak sökülüyor!

Taksim Topçu Kışlası'nın yapılacağına yönelik haberlerin ardından böyle bir kazının başlaması çevredekilerin tepkisine yol açtı. Gece yapılan durağın sabah saatlerinde sökülmeye başlanması ise çevredekileri şaşırttı.

kartondan yapılan evler Haberi

kartondan yapılan evler

Hollandalı bir firma, normal bir evden daha hafif ve ucuz bir eve sahip olmanın yolunu bulmuş gibi görünüyor. Tamamen kartondan tasarladıkları bu evlerin maliyeti 28 bin dolar. Wikkelhouse adı verilen bu yapılar, kolayca yapılıyor ve taşınabilir olması bir başka özelliği. Kasırga ve şiddetli rüzgarlara karşı evinizi korumaya almak isterseniz, bir iki beton döşeme ve birkaç ahşam kiriş ihtiyacınızı görecektir. Evlerin 100 yıl boyunca sağlam kalıp kalmayacağı ise akıllara takılan sorulardan birisi. Firma yetkilisi bu sorulara evin bakımıyla ne kadar ilgileneceğinize bağlı olduğunu söylüyor. Bu durumu antika bir kitaba benzeten yetkili, onu korumadaki hassasiyeti ev içinde gösterilmesinin, evin ömrünün uzatan etkenlerden olduğunu söylüyor. Kâğıttan evlerin, geleceğin trendlerinden olup olmayacağını ise zaman gösterecek.



Yarına...