06 / 05 / 2024

Kasımbey Köprüsü tadilat

Kasımbey Köprüsü tadilat

Yayladağı'nda 1040 yılında inşa edilen, Abbasiler döneminden kalma Kasımbey Köprüsü, ilk kez aslına uygun şekilde restore edildi..

Kadıköy Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü imar planı askıda!

Kadıköy İlçesi, Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü Projesi'ne ilişkin Nazım İmar Planı tadilatı ve Uygulama İmar Planı bugün askıya çıkarıldı..

Hatay Uluçınar Köprüsü trafiğe kapatıldı!

Hatay Arsuz Belediye Meclisi, Kasım ayı toplantısını iki oturumda gerçekleştirdi. Arsuz Belediye Başkam Nazım Çulha Hatay Uluçınar Köprüsü'nün 3 ay içinde yeniden inşa edileceğini söyledi

Hatay Uluçınar Köprüsü 3 ay içinde yapılacak!

Hatay Arsuz Belediye Meclisi, Kasım ayı toplantısını iki oturumda gerçekleştirdi. Arsuz Belediye Başkam Nazım Çulha Hatay Uluçınar Köprüsü'nün 3 ay içinde yeniden inşa edileceğini söyledi.

Hatay Uluçınar Köprüsü yeniden inşa edilecek!

Hatay Arsuz Belediye Meclisi, Kasım ayı toplantısını iki oturumda gerçekleştirdi. Meclis iki gündem maddesiyle toplanıldı. Toplantıda Uluçınar Köprüsü'nün yeniden yapılmasına karar verildi.

İzmit Körfez Köprüsü'nde kabloların döşenmesi Kasım'da bitecek!

İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek olan Gebze Orhangazi İzmir Otoyol Projesi’nin en önemli parçası olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nde çalışmalar son hızıyla devam ediyor.

Kasımbey Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Yayladağı'nda 1040 yılında inşa edilen, Abbasiler döneminden kalma Kasımbey Köprüsü, ilk kez aslına uygun şekilde restore edildi..

Hatay'daki Abbasiler'den kalma Kasımbey Köprüsü onarıldı!

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde Abbasiler döneminden kalma Kasımbey Köprüsü, yıllar sonra ilk kez onarıma alınarak eski görünümüne kavuştu. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında başlayan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Tarihi Kasım Bey Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Abbasiler döneminde inşa edilen ve geçen yüzyıllara rağmen halen kullanıma açık olan tarihi Kasım Bey Köprüsü'nün restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Boğaziçi Köprüsü mor renkle ışıklandırıldı!

17 Kasım Dünya Prematüre Günü etkinlikleri kapsamında, prematüre bebeklere ve onların sıkıntılarına da dikkati çekmek için Boğaziçi Köprüsü, saat 18.00 itibarıyla mor renkle aydınlatıldı.

Hatay Kasım Bey Köprüsü restore ediliyor!

Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nde Abbasiler döneminde yapılan bin yıllık Kasımbey Köprüsü restore ediliyor. Kureyşi deresi üzerine yapılan tarihi köprü bölgenin en eski tarihi eserleri arasında yer alıyor.

Kasımbey Köprüsü restore ediliyor!

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde Abbasiler döneminden kalma tarihi Kasımbey Köprüsü yıllar sonra onarıma alındı Belediye Başkanı Kalkan: "Köprümüz bu ay başlayan çalışmalarının ardından aslına uygun şekilde onarılacak" dedi

Vatan Caddesi - Mahmutbey Köprüsü arası imar planı 4 Ağustos'ta askıdan iniyor!

Bayrampaşa Vatan Caddesi-Mahmutbey Köprüsü Arası, 0-3 Yolu rehabilitasyon Ön Projesi'ne ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı tadilatı, 4 Ağustos'ta askıdan indiriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, imar planını 16 Mayıs 2014'te onayladı.

Bayrampaşa Vatan Caddesi - Mahmutbey Köprüsü Arası imar planı askıya çıkarıldı!

Bayrampaşa Vatan Caddesi - Mahmutbey Köprüsü Arası, 0-3 Yolu rehabilitasyon Ön Projesi'ne ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı tadilatı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde askıya çıkarıldı. İşte o plan...

Kasımbey Köprüsü tadilat Haberi

Kasımbey Köprüsü tadilat

Yayladağı'nda 1040 yılında inşa edilen, Abbasiler döneminden kalma Kasımbey Köprüsü, ilk kez aslına uygun şekilde restore edildi. Tutlubahçe Mahallesi Dibitçe mevkisinde, Kureyşi Deresi üzerindeki tarihi köprü, son yıllarda meydana gelen çökme ve çatlaklar nedeniyle Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından restorasyon programına alınmıştı. 


5 AYDA TAMAMLANDI 

Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından korumaya alınan ve tescillenen köprünün, geçtiğimiz yıl eylül ayında başlayan restorasyon çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 5 ay süren çalışmalar sonucu onarımı tamamlanan köprü, eski görünüm ve sağlamlığına yeniden kavuşturuldu. Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, köprünün Anadolu'da 20'ye yakın benzeri olduğunu kaydetti. 


TRAFİĞE DE AÇILACAK 

DSİ ile yürüttükleri dere ıslahı çalışmaları kapsamında, Kasımbey Köprüsü çevresinde düzenlemeler yapılacağını aktaran Kalkan, "Bin yıllık köprünün bu restorasyonu çok önemliydi. Yapılacak dere ıslahı çalışmalarıyla da köprü çok daha güzel bir...